USA klargjør for luftangrep mot ISIL i Irak og Hamas truer med nye raketter mot Israel

Siste nytt: Amerikanske fly inne over Irak for å droppe nødhjelp til mennesker på flukt fra ISIL militsen

Den islamistiske terror-militsen ISILs veldige fremgang i Irak skaper nå frykt over hele regionen. Mens verdens oppmerksomhet har vært rettet mot den Israel/palestinske krigen obama-callsom kom etter flere hundre palestinske rakettangrep, har ISIL nærmest uten mediaoppmerksomhet underlagt seg stadig større områder av Irak.Tusener på tusener skal være drept og flere hundretusen mennesker skal være drevet på flukt i en blodig krig som nå roper etter verdens oppmerksomhet. Torsdag kveld ble det holdt et møte i FNs sikkerhetsråd og i natt forteller offisielle amerikanske tjenestemenn at Det Hvite Hus planlegger luftangrep for å forsøke å stanse den muslimske terrororganisasjonen. Samtidig øker spenningen i Gaza/Israel etter at Hamas torsdag kveld truet med å gjenoppta rakett og granatangrepene mot Israel når den 72 timer lange våpenhvilen går ut i morgen tidlig. Israel på sin side sier at ethvert palestinsk angrep vil bli møtt med et kraftig militært svar.

I følge de aller siste meldinger er amerikanske fly nå på vei mot områder i Irak for å slippe nødhjelp med mat og medisiner for å yte hjelp til sivile på flukt fra den islamistiske terror-isilorganisasjonen som har overtatt betydelige deler av Irak. Det var rett rundt midnatt norsk tid at det hvite hus offentliggjorde at amerikanske fly nå er på vei mot områder i Irak i første omgang for å droppe nødhjelp til flyktninger. Samtidig teller Obama administrasjonen nå på knappene om hvorvidt man skal sende bomber og raketter mot den militante islamistiske organisasjonen som har som mål å opprette en islamsk stat i Irak og Syria. Det Hvite Hus er nå under økende press på å beordre flyangrep og mange tror at ordren kan bli gitt i løpet av de neste timene. Verdens øyne er også rettet mot Israel og Gaza hvor Hamas nå truer med å gjenoppta angrepene mot Israel dersom terrororganisasjonen ikke får gjennomslag for sine krav som innebærer at Israel opphever sjøblokaden av Gaza. Blokaden er kommet på plass for å forhindre at våpen og raketter strømmer inn i Gaza. For Netanyahu vil det være hamasgiftet gigantisk nederlag dersom Israel uten å ha fått demilitarisert Gazastripen må gå inn for å bøye seg for Hamas krav. Å etterkomme et slikt krav vil nesten være politisk umulig for Netanyahu og hans skjøre koalisjon som i forkant av krigen viste tegn på slitasje. Israelere flest gav sin fulle tilslutning til krigen og så mange som mer enn 51 prosent av den israelske befolkning mente at de fire første ukene av krigen endte uavgjort. Dersom Hamas får gjennomslag for sitt krav, vil det i manges øyne bety at Israel tapte krigen. Allerede nå er Hamas og de andre terrorgruppene som opererer inne på Gazastripen i stand til å skyte innpå 100 raketter og granater daglig mot Israel.

Én tanke om “USA klargjør for luftangrep mot ISIL i Irak og Hamas truer med nye raketter mot Israel

  1. Torstein. Israel kommer ikke i denne omgang til å knuse Hamas og ta kontroll over Gaza. Obama presser hardt på for en ny våpenhvile og allerede nå er det tegn som tyder på at Netanyahu i prinsippet vil avslutte denne runden uten å fullføre jobben. Jeg antar at i løpet av 24-72 timer vil en ny våpenhvile foreligge og Israel frykter at forslaget om å utplassere en internasjonal styrke (som i Sør Libanon) på et eller annet tidspunkt vil bli resultatet. Dermed kan Hamas fritt ruste opp bak ryggen på feige FN soldater som vil rømme unna når neste konflikt kommer. Dermed vil Israel måtte ta den belastningen at de risikerer å påføre en eventuell internasjonal styrke tap når de forsøker å forsvare seg mot terror.

Det er stengt for kommentarer.