To Sør-sudanske pastorer fengslet i Sudan, begge risikerer dødsstraff

The-Rev.-Peter-Yein-Reith.-Morning-Star-News-233x300Martyrkirken roper til kristne i Vesten men hører vi ropene?

Sudanske myndigheter har siktet to Sør-sudanske pastorer etter en lovhjemmel som kan bety dødsstraff for de to kristne pastorene, melder Morning Star News. Det er de to pastorenes advokat som kan fortelle at pastorene er siktet av sudansk etterretning og nasjonalt sikkerhets service (NISS) for å ha undergravd landets konstitusjonelle system etter artikkel 50 i straffeloven. De to, pastor Yat Michael og pastor Peter Yein Reith er anklaget for spionasje og for å ha motarbeidet den sudanske staten, sier deres advokat. De to kristne mennene er også anklaget for å ha motarbeidet islam gjennom sin virksomhet og risikerer for dette lange fengselsstraffer, sier deres advokat som selv er muslim til Morning Star.

Dette er svært alvorlige anklager sier deres advokat som forteller at de gjør absolutt alt de kan for å få de to pastorene ut av fengsel. Vi håper å høre gode nyheter om deres løslatelse i løpet av de neste dagene, sier deres advokat videre. Den sudanske sudanetterretning og sikkerhetstjenesten blir styrt av hardbarkede muslimer som er gitt autoritet til å arrestere kristne, sorte afrikanere og folk fra Sør-Sudan som er lavt verdsatt i landet som er styrt av President Omar al-Bashir som er en svoren islamist. Anklagene mot de to pastorene ser ut til å være bygd utelukkende på mennenes nasjonalitet, rase og religiøse tro. Pastor Michael som ble arrestert den 21 desember i fjor under en gudstjeneste i  Khartoum har tro på at Gud på en eller annen måte vil komme dem til hjelp. Pastor Peter Yein Reith ble arrestert den 11 januar i år. De to pastorene er på tross av omstendighetene ved godt mot, men deres familier er selvfølgelig bekymret. Som Guds folk må vi be for disse forfulgte brødre som betaler prisen for å tilhøre Jesus Kristus. Den kristne menighet i Europa og USA trenger en sann vekkelse og oppvekking slik at vi er villige til å ta del i de lidelser Kristi menighet opplever i den muslimske verden. Oppfordrer mine lesere til å be for disse to pastorene og deres familier!  (kilde: Morning Star News)

Vi kan hjelpe forfulgte kristne rundt om i verden blant annet gjennom organisasjonen “Åpne dører” som du kan lese mer om på denne nettsiden: https://www.opendoors.no/