Stadig vanskeligere for kristne i India og Nigeria -tid til å komme i hu martyrkirkene

Og alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt. 2. Tim 3,12  “De
forfulgt-india2kastes for føttene på dem som sparker og slår”
Den kristne kirke i India er fortiden under økende press fra militante hinduer som anser kristendom og Jesus som et uønsket element i det overveiende hinduistiske landet. Både i muslimske land, i kommunistiske Kina og det hinduistiske India blir troende brødre og søstre utsatt for drap, fengsling, tortur og forfølgelse for Jesu navns skyld. Voldelige episoder mot kristne har oppstått flere steder i India, men mest i nord og den sentrale del av India i provinser som Karnataka, Gujarat, Maharashtra, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh og i New Delhi.

I følge Morning Star News som er en viktig formidler av nyheter om den forfulgte menighet, ble 22 kristne tidligere i denne måneden drept av muslimske militante i Kaduna, Nigeria. I India er resultatet av den intense forfølgelsen som tidvis oppstår døde kropper i gatene og sørgende mødre, fedre,barn og ektefeller som savner sin kjære som ble martyr og drept fordi de simpelthen bekjenner og proklamerte tro på Jesus Kristus. Martyrkirken og kristne som blir forfulgt for Jesu navns skyld har vært noe som har ligget meg på hjertet helt siden jeg hørte en tale av Richard Wurmbrand, en rumensk prest av jødisk herkomst som satt 14 år i fengsel for sin tros skyld i det kommunistiske Romania. Hans bestselgende bok var “Torturert for Kristus”, en klassiker for alle som er opptatt av den forfulgte kirke. I dag er Romania et fritt land, den mørke tid som Richard Wurmbrand måtte gjennomleve er forbi, men det betyr ikke at Guds folk andre steder er sluttet å lide. Nå som vi nærmer oss jul, en høytid hvor folk flest, kristne inkludert, svir av tusener av kroner på å feire en høytid som langt på vei er blitt kuppet av Mammon og dyrkelsen av oss selv og våre nærmeste, finner vi grunn til å minne om hva Guds ord sier om vår forpliktelse overfor kristne brødre og søstre som sitter i fengsel, opplever forfølgelse og trakassering fordi de er Guds barn.

Kom i hu……..Kom i hu dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere har jo selv et legeme! Hebr 13,3 og nettopp på basis av dette martyrerønsker vi å oppfordre Guds barn til i disse kommende juletider og gi en gave til den forfulgte menighet. Jeg vil anbefale noen organisasjoner som arbeider nettopp for den forfulgte kirke.  Her i Norge har vi Åpne Dører, Stefanus alliansen og internasjonalt har vi The Voice Of The Martyrs som ble grunnlagt av pastor Richard Wurmbrand. Alle disse er seriøse organisasjoner som er dypt og hengitt involvert i arbeidet for forfulgte kristne. Og dersom ikke mine ord klarer å røre ditt hjerte til handling, kanskje Guds Ånd gjennom videoen under er med på å smelte ditt hjerte for å bli involvert. Jeg tror bildene i klippet taler mer enn tusen ord…Mitt spørsmål er, kan vi sitte stille og vite at slikt rammer våre søsken i Kristus? Videoen ble tatt opp i 2008 og smuglet ut av den indiske staten Orissa, ofrene var kasteløse kristne som jobbet på en teplantasje. De to andre videoen viser tilsvarende forfølgelse av Jesu Kristi tjenere i India

 

Facebook Comments

1 tanke om “Stadig vanskeligere for kristne i India og Nigeria -tid til å komme i hu martyrkirkene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *