Skjebnetimer for Erna Solberg og Siv Jensen -bør KrF støtte mistillitsforslaget?

Den borgerlige treparti-regjeringen kan kort tid være historie. Dette vil kunne bli et faktum dersom KrF følger sitt hjerte og går inn for å støtte mistillitsforslaget som vil bli fremsatt i stortinget tirsdag. I løpet av helgen ble det også klart at Erna Solberg vil komme til å stille kabinettspørsmål som et siste desperate forsøk på å piske KrF til å gi Sylvi Listhaug fornyet tillit. Aller helst ønsket KrF at Erna ville sparke Listhaug fra regjeringen men et mulig kompromiss kunne være å gi Listhaug en annen posisjon i regjeringen. Noe Erna Solberg raskt avviste. Mandag skal KrF ta sitt valg å bestemme hvorvidt de går for fornyet tillit til Listhaug eller om de stiller seg sammen med AP, SP, SV, Rødt og De Grønne som allerede har bebudet at de vil stemme for mistillit til Listhaug. Hva gjør KrF?

Skjebnedager for Siv Jensen og Erna Solberg som etter alt å dømme vil komme til å stille kabinettspørsmål i et forsøk på å piske KrF til å gi ny tillit til Sylvi Listhaug. (Foto Flick)

Sylvia Listhaugs tillit blant mange kristne har sunket dramatisk etter at det ble klart at Listhaug stilte seg bak den krenkelse av kirkeasylet som fant sted da norsk politi tok seg inn i et menighetslokale til en frimenighet for å hente ut en konvertitt-familie som hadde søkt beskyttelse der. Familien risikerer i følge avisen Norge i Dag å ble sendt ut av landet før saken deres er avklart i rettsvesenet. Mange kristne er både skuffet og sjokkerte over at den kristne Sylvi Listhaug faktisk kan bli skyld i at familien blir sendt tilbake til Afghanistan som er land hvor kristne ikke har det lett og hvor det svært jevnlig er terrorangrep som krever nye menneskeliv. Både IS og taliban står jevnlig bak blodbad i det krigsherjede landet, og det er ingen grunn til å tro at disse vil se med nådige øyne på den kristne konvertitt-familien som risikerer å bli tvangsutsendt. I morgen vil det bli en skjebnedag for Erna Solbergs regjeringsprosjekt og sjansene for at mistilitsforslaget vil få flertall er svært stor. Signaler fra KrF viser at partiet er splittet, samtidig som partiet heller ikke ønsker å være partiet som gir Listhaug fornyet tillit etter den ynkelige opptreden vi så av henne i stortinget torsdag. I morgen bestemmer KrF seg og vi spør: Hva mener du? Bør KrF stemme for mistillitsforslaget mot Listhaug eller følge sitt hjerte og felle “FrPs løse kanon på dekk?” Burde Erna Solberg vært voksen nok til å ta en Donald Trump og sparke Listhaug fra jobben?

3 tanker om “Skjebnetimer for Erna Solberg og Siv Jensen -bør KrF støtte mistillitsforslaget?

 1. 1. Pest
  Da Venstre gikk inn i regjering for kort tid siden ; ble det som vanlig skrevet en regjeringserklæring. For første gang i historien ble kristendommen ikke nevnt i denne erklæringen i det hele.
  2. Kolera
  Da de rødgrønne styrte landet , avskaffet de kristendommen i skole og barnehage.
  Kirkeminister Trond Giske ( borgerlig konfirmert ) greidde rasere Den norske kirke ved å innsette liberale biskoper. Han søkte også audiens hos Kongen – og prøvde å få HM til å gå bort fra den evangelisk / lutherske kristendom. Kong Harald hadde ryggrad nok til å si NEI til dette ( Grunnlovs-endring ).
  Da blir valget mellom Pest og Kolera. Jeg tror at trengselstiden , som Bibelen taler om , starter om mindre enn to år. Stakkars de politikere som styrer Norge da.

 2. Det er ikke Listhaug de hater, men budskapet hennes. Hun sier ting som det er, hun avkler alle løgnene og mytene som Norge styres etter. Sannheten avkler motstanderne. De føler seg naken fordi deres egen verdensanskuelse står på et hult og gyngende fundament som ikke tåler å prøves opp mot virkeligheten. Det paradoksale er at det mest revolusjonerende man kan gjøre i Norge i dag er å si sannheten. Da reiser vreden seg. De tror at virkeligheten kan trylles bort dersom man bare klarer å få kjettere til å tie.

Det er stengt for kommentarer.