Nord Korea forsøkte å avfyre missil, men det hele mislykkes

Solens dag har så langt ikke inneholdt en prøvesprenging av atomvåpen slik flere har fryktet. Imidlertid melder flere medier at Nord Korea sent lørdag kveld forsøkte å avfyre en missil, men prosjektet skal ha feilet. Det er nyhetsbyrået Yonhap som melder om den mislykkede missil oppskytningen. På tradisjonelt vis feiret Nord Korea sin første leders 105 års dag med en imponerende militærparade hvor man viste frem en ny missil man hevder kan nå så langt som det amerikanske fastlandet. I følge nyhetsbyrået Yonhap skal Nord Korea i kveld ha forsøkt å avfyre en missil, men oppskytningen var mislykket. Dermed kan det se ut som om Solens dag ikke var fullt så lys og lystig for Nord Koreas uberegnelige leder.

7 tanker om “Nord Korea forsøkte å avfyre missil, men det hele mislykkes

 1. Pussig sammentreff; den evige president Kim Il Sung ble født samme dag som Titanic sank…

 2. Når vi i dag ser hvordan dagens NK-leder oppfører seg, må vi ha i mente koreakrigen på 1950-årene. Jeg er redd for de samme aktørene som den gang vil være deltakere i eventuell konfrontasjon NK-USA; nemlig Kina og Russland. Vi kan i dag se en meget selvsikker Kim Jong-un. Hans selvsikkerhet kan være basert på at han vil få støtte fra nåværende kommunistbrødre og tidligere kommunistbrødre. Og hvordan gikk det for USA den gang? Jeg er redd for en ustabil Kim Jong-un kan komme til å strekke strikken til den brister. Selv om USA har et moderne hangarskip i nærheten av NK, så er dette meget sårbart for NK sine submarines. Seol vil være et mål for NKs raketter, og er meget sårbar. Jeg antar NKs president ikke nøler med å bruke saringass, evt atomvåpen. Vi kan ha i mente halvbrorens skjebne i Malaysia for ca en måned siden. Det neste spørsmålet vi kan stille oss, hvordan vil NATO stille seg til en evt konfrontsjon NK-USA?

  • Skulle NK sende raketter mot Seoul eller mot et av hangarskipene til USA, vil regimet i NK ende i en grushaug.

 3. Handler det om USA`s militærbase nettverk?

  “US escalating North Korean tensions to militarily encircle China: Analyst”

  “The United States has refused to deescalate tensions on the Korean Peninsula in order to maintain its “network of military bases” in East Asia and contain China, says Professor Dennis Etler, an American political analyst who has a decades-long interest in international affairs.”

  http://www.presstv.ir/Detail/2017/04/17/518413/The-US-is-to-maintain-regional-instability-in-critical-areas-of-the-world

Det er stengt for kommentarer.