Russlands massive marineoppbygging i Middelhavet -en skinnmanøvre for noe annet?

russian-navySom Søkelys gjennom flere uker har rapportert er Russland i ferd med å bygge opp en formidabel militær marinestyrke i området utenfor Syria. Nesten 30 marinefartøy vil innen kort tid være utplassert i sjøområdene utenfor den syriske kyst og i praksis vil disse kunne innføre en militær flyforbudssone som gjelder amerikanske og fly tilhørende den såkalte koalisjonen. Nyheten om den russiske ansamlingen av nærmere 30 marinefartøy inkludert Russlands eneste hangarskip, admiral Kuznetsov har nå nådd mainstream media og fra Russland rapporteres det om økt frykt for konfrontasjoner mellom Øst og Vest. En som reagerer på den russiske flåteoppbyggingen er tidligere sambandsoffiser i Hæren, Ture Andersen, som antyder at dette kan være en skinnmanøvre

Klimaet mellom Øst og Vest er nå på et historisk lavmål og den massive russiske flåteansamlingen i Middelhavet er et kraftig signal til Obama om “hold fingrene av fatet for her har vi full kontroll”. Imidlertid kan det eksistere en annen forklaring og vi siterer nå en mail til den tidligere sambandsoffiseren i Hæren, Ture Andersen om reiser en alternativ teori: “Denne e-post ble sendt til Bergens Tidende den 29.09.16. Jeg har ikke sett noe av dette på trykk der – og har intet hørt fra dem. Derfor tillater jeg meg å oversende disse opplysningene til TV 2.  Undertegnede er en 74 år gammel mann som er Krigsskoleutdannet offiser ( 1964 ) og har tjenestegjort som sambandsoffiser i Hæren inntil jeg gikk over i sivil stilling som leder av Vestlandsavdelingen til et av de største skadeforsikringsselskapene i Norge.

De av oss som kjenner Skriften, vet at Vår Herre ikke foretar seg noe før det er bekjentgjort for oss mennesker. Nå ser det ut som Russland vil samle store deler av sin sjømilitære slagkraft i den østre delen av Middelhavet. Dette er stikk i strid med all militær tenkning : Man samler ikke hele sin militære styrke på et relativt lite området – slik at denne kan slås ut ved et begrenset atombombeangrep.
Russerne er gode taktikere og strateger ; så det vil ikke forundre meg om dette bare er en ” skinn-manøver “, og at de har helt andre planer med denne store sjømilitære forflytningen. Men ett Bibelord kom fram for meg i denne forbindelse : ” Hvor åtselet er, skal ørnene samles “. Jeg har liten tro på at TV 2 vil ta opp denne saken. Men det er gjerne tilstrekkelig at dere har lest dette – og så får vi se hva som skjer med vårt kjære Fedreland når vi nærmer oss juletider 2016,” skriver Ture Andersen i sin epost.

Videre siterer vi fra en annen epost Ture Andersen har sendt til  journalist Einar Aarre , Bergens Tidende

Undertegnede har hatt kontakt og samarbeid med Jeremy Hoff, som er forfatter av boken ” 22.juli-profetien”, over lang tid. Den 20. september 2016 sendte han ut denne e-posten ( under ) til sine 450 kontakter i Norge.
Nettsiden : sokelys.com tok dette inn umiddelbart og der er mine opplysninger kommentert grundig av 48 ulike personer samt av redaktøren av nettsiden. Videre er saken å finne på andre nettsider bl.a. toreblogg.
Jeg er fullstendig klar over at slike opplysninger kan skremme folk. Men dette har jeg veid opp mot å gi folk en sjanse til å forberede seg til en russisk invasjon. Butikkhylle blir tomme på en dag – for de som har kontanter.
For et par uker siden gikk tyske myndigheter ut og ba folk ha lagret matvarer hjemme for minst 10 dager ( senere fikk de kritikk for å skremme folk – slike advarsler har ikke vært sendt ut siden krigens dager i Tyskland ). Omtrent samtidig gikk norske myndigheter ut og anbefalte folk å ha minst kr. 10.000,- i kontanter ” i tilfelle en krise “. Når elektrisk strøm er borte, får man ikke brukt betalingskort.
Videre har Sverige nylig sendt hær-styrker til øyen Gotland i tilfelle russisk invasjon. I går kveld kommenterte Sveriges statsminister på TV at dette ble gjort pga økt spenning i området.
De av oss som kjenner ” Lebesbymannens ” syn fra en novembernatt i 1907, vet at han skriver at øyene Gotland og Åland er noe av det første russerne vil erobre – samt Finnmark i Norge.

Jeg er 74 år og husker godt at folk fra Bergen kom ut hit på Strilelandet og tigget mat rett etter krigen. Vi hadde lite å hjelpe oss med – og hadde bare vanlig sukker å ha på brødskivene våre til langt ut på 1950-tallet. Da min mor avslo å hjelpe denne tiggende bergenseren, husker jeg hva han ropte : ” – kan du ikkje bare gi meg itt egg ?” ( han så noen høner gå og sparke nedenfor utedoen vår.)
Ser man til Bibelen, så er en slik krig kalt ” GOG-krigen “. Gog er Russland og dette landet blir også kalt Ros i Skriften.

Jeg vet ikke om BT vil ta opp denne saken. I alle fall vil det være en ” vekker ” for avisen når man ser en russisk invasjon i Norge – og folk ikke har fått en mulighet til å forberede seg.

Les også:

Facebook Comments

8 tanker om “Russlands massive marineoppbygging i Middelhavet -en skinnmanøvre for noe annet?

 1. Dronning Elisabeth advarer……

  “Queen Elizabeth Warns Of ‘Holy War To End All Wars’ ”

  “At a meeting with Russia’s Patriarch Kirrill and the Archbishop of Canterbury, the Queen said, “One must now make the necessary preparations to say goodbye to loves ones as one cannot assume who will live and who will die. Many will die in these final days,” according to BBC production staff.”

  http://yournewswire.com/queen-elizabeth-holy-war/

 2. “Omtrent samtidig gikk norske myndigheter ut og anbefalte folk å ha minst kr. 10.000,- i kontanter ” i tilfelle en krise “.

  Hva tid anbefalte norske myndigheter folk å ha 10000kr i kontanter? i tilfelle krise….

 3. Dette blir mer og mer ” interessant ” sett med militære øyne. Den russiske flåtestyrken har også med seg ubåter. Om dette er de største atomdrevne ubåtene ; så har de en besetning på 200 mann. Hver av disse store russiske ubåtene har en sprengkraft om bord som overstiger ALLE stridsmidler som ble avfyrt under 2. verdenskrig. Helt ufattelig for en liten menneskehjerne !
  Men det mest oppsiktsvekkende rent taktisk ; er at Russland nå har sendt to korvetter NORDOVER fra området utenfor Portugal og mot den engelske kanal.
  Dette kan tyde på at russerne driver med en ” skinn-manøver ” – slik jeg har skrevet før.

  Ture Andersen

 4. Ja, jeg følger med. Det viser seg at denne flåtestyrken som har gått langs norskekysten og inn i den engelske kanal, også består av 3 stk landgangsfartøyer av Ropucha-klassen. Kapasiteten til disse tre skipene er :
  1. Frakte en stridsvognbataljon
  eller
  2.Frakte en noe redusert marineinfanteribataljon. En norsk infanteribataljon består av 761 soldater. I dag har Norge bare to slike igjen ( 2.bn / Brig N og Telemark bataljon ). For noen år siden hadde Norge 39 infanteribataljoner til rådighet ved mobilisering.
  Hva skal så russerne med tre landgangsfartøy i Middelhavet ? Slike fartøy brukes til å sette i land soldater og materiell, eller å hente ut soldater og materiell.
  Russland opprettet egen marinebase i Tarsus i Syria i 1971. Der er det bare 50 russiske soldater fast plassert. Man trenger ikke tre store landgangsfartøy som kan ta 6-700 soldater for å hente ut 50 i tilfelle krise der ( noen ” militær-eksperter ” tror dette ).
  Norge har ikke en eneste hær-soldat på kyststripen fra Oslo til Troms. I Oslo er ” Garden ” plassert – men som kjent skal denne avdelingen beskytte Kongen vår.
  Kanskje får vi besøk av krigsskipet ” Peter den store ” , ” Admiral Kuznetsov “og de andre russiske marineskipene når de snur baugen nordover igjen. Da kan de få bruk for tre store landgangsfartøy ; og mottakelseskomiteen blir noen HV-soldater med sine enkle håndvåpen – mot pansrede kjøretøy som går både på sjø og land.

  Ture Andersen

  • Vi har ikke mulighet til å bygge opp et forsvar som kan stå opp mot Russland, uansett.
   Det er betydelig mer skummelt for svenskene og finnene som ikke er med i NATO.
   US Navy har u-båter, bevæpnet med atomvåpen som patruljerer norskekysten kontinuerlig.
   Du vil aldri se en russisk soldat på norsk jord, uten at han er invitert?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *