Russland sender fire krigsskip til Cuba

Bildet viser den russiske fregatten ” Gorshkov ” som sammen med tre andre russiske skip er på vei mot Cuba . Disse er atomubåten ” Kazan ” , tankskipet ” Pashin ” og den militære slepebåten ” Nikolai Chiker ” . Disse skipene skal besøke Havanna i tiden 12. til 17 . juni og skal senere delta i en marineøvelse sammen med Cuba og Venezuela .
Denne fregatten ” Gorshkov ” har tidligere vært benyttet til å skyte ut hypersoniske missil . Vesten har ikke stridsmidler som går fort nok til å skyte ned slike missil . Det er bare Russland og Kina som har hypersoniske missil ( som kan bære atomstridshode ).

Slepebåten ” Nikolai Chiker ” har jeg tidligere fulgt på ” marin traffic ” . Krigsskip – også norske – sender ikke ut AIS-signal slik at ingen skal vite hvor de oppholder seg . Men denne slepebåten benytter vanligvis sin AIS-sender . På denne måten kan man finne ut hvor den russiske flotiljen ligger i havet .

Da den såkalte Cuba-krisen oppstod i oktober 1962 : Tjenestegjorde jeg som befal i Hæren . Den gang ble det mye oppstyr : Russland var i ferd med å bygge utskytningsramper for A-våpen på Cuba . Flere russisk skip var på vei over Atlanterhavet med atomvåpen som skulle plasseres på denne øya som ikke ligger langt fra USA . President Kennedy ga klar melding til Sovjetunionen : Enten snur disse skipene ellers blir det full krig . Videre blokkerte så USA alle skipsanløp til Cuba . Til slutt snudde disse russiske skipene mens de var i havet . Verden har nok aldri vært så nær en 3. verdenskrig som den gang .

Man skal ikke se bort fra at Russland nå er i ferd med å lagre missil med kjernefysisk ladning på Cuba . I løpet av fem dager i Havanna : Kan mye militært materiell losses der . President Putin uttalte for kort tid siden at nå kan Russland utplassere våpen til deres venner – slik som NATO gjør i Ukraina . Han gjør således akkurat det han har fortalt om .

Får Cuba missil med atomstridshode : Kan det bli en katastrofe for USA . Den såkalte varslingstiden blir sterkt forkortet . USA får ikke tid til å svare på et atomangrep før amerikanske mål er blitt til en rykende radioaktiv aske . Dette russiske flåtebesøket blir nok grundig overvåket av amerikanerne .

Skrevet av Ture Andersen

Opprinnelig publisert her: https://turestril.blogspot.com/2024/06/russland-sender-fire-krigsskip-til-cuba.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *