Religiøs tros-helbreder ville saksøke skeptiker for å ha latterliggjort hans virksomhet i en You Tube video

adam-millerNew Age Faith healer Adam Miller som påroper seg kontakt med Gud, Universet og den store hellige ånd ble latterliggjort av ateist, -svarte med å saksøke ateisten for deretter å trekke alt tilbake. Adam Miller er en såkalt “tros-helbreder” som hevder seg å ha 97 prosent suksessrate ved sine helbredelser.. I begynnelsen av mai gikk helbrederen til det skrittet å saksøke en skeptisk “You Tuber” som skal ha kritisert hans virksomhet. Den kvinnelige You Tuberen ble blant annet saksøkt fordi hun skal ha brutt opphavsretten, skadet hans finansielle virksomhet og ærekrenket tros-helbrederen som hevdet han kunne kurere kreft, aids og andre alvorlige sykdommer. I forbindelse med sitt søksmål som nå er trukket tilbake postet healeren en video som ikke gikk spesielt bra

Den saksøkte kvinnen/transpersonen som er medlem av Richard Dawkins Foundation postet i desember i fjor en video hvor hun/han hevdet at Miller var en Con man, sjarlatan, new-age-faith-healersvindler og kvakksalver fordi han hevdet å kunne kurere alt fra AIDS, kreft, diabetes, migrene,  Fibromyalgi og nærmest enhver eksisterende sykdom eller skade. Helbrederen som hevder seg å ha 97 prosent suksess tente på alle plugger, gikk hardt ut mot kvinnen og saksøkte henne for brudd på opphavsrett, ærekrenkelser og for å ha skadet hans “healing business”. Adam Miller som er en typisk “tros-helbreder” som forteller sine klienter eller kunder at nøkkelen til god helse er tro, den rette forståelsen og at vi alle har muligheter til helbredelser akkurat når som helst. I følge Miller er den “Den Store Hellige Ånd” som er lyset som fordriver mørket. I følge seg selv hadde Miller en nærdøden opplevelse i 1977 som førte han i en posisjon hvor han var kom nærmere “den større Gud” som han ikke identifiserer som Bibelens Jahve. I videoen, “Adam Miller, The Con artist” blir helbrederen latterliggjort av You Tuberen.

Publiserte en motvideo og saksøkte kritikeren for deretter å trekke søksmålet

Adam Miller som neppe kan karakteriseres som en kristen “tros-healer” ala de vi møter i Visjon Norge regi reagerte kjapt på You Tuberens latterliggjøring og la ut en video hvor han bebudet at han kom til å saksøke trans-personen og ateisten som la ut videoen han opplevde som krenkende. (Videoen er et opptak av Millers responsvideo hvor truslene om å saksøke den ateistiske blir satt frem)

Personer i kretsen rundt den ateistiske trans-personen satte raskt i gang en online innsamlingsaksjon på “GoFundMe” og i løpet av noen dager kom det inn rett over 25 000 dollar. Imidlertid kom tros-healeren ikke spesielt godt ut av sin publiserte trusselvideo og har i ettertid parkert søksmålet, fjernet videoen og også fjernet nettsiden hvor han tilbyr sine helbredende tjenester. Nettsiden lå opprinnelig her men er nå slettet. Deler av siden kan ses via Way-Back arkivet her.  Selv om herr Miller ikke er en typisk kristen healer men heller opererer som “faith healer” i New Age regi dreier gamet også her seg om penger, penger og atter penger. Vi har sett det hos Kenneth Copeland, vi har sett det hos Creflo Dollar, vi har sett det hos Bill Johnson, vi har sett det hos Jan Hanvold og Visjon Norge og vi ser det selvfølgelig også i faith-healing the New Age way.

miller-money