Reinhard Bonnke’s budskap til amerikanske tenåringer: “Amerika vil bli frelst” men er det Guds ord de hører?

boonke2Den tyske evangelisten Reinhard Bonnke skal angivelig ha ledet 76 millioner mennesker til tro i løpet av sine 60 år som forkynner. Evangelisten skal ha hatt over en million mennesker i et enkeltmøte proklamerte til 20 000 unge under en konferanse i Kansas City at “Amerika vil ble frelst”, men er dette budskapet sant og stemmer det med Bibelen? De fremmøtte som hadde betalt 57 dollar hver i gebyr for å høre den tyske evangelisten. De som eventuelt ikke kunne hoste opp de 57 dollarene som tilsvarer ca 440 norske kroner slapp dermed unna og bli proppet ørene fulle av tradisjonell lykkereligion som lover mye for mye på vegne av Gud. Den omstridte tyske forkynneren som har en forholdsvis stor oppslutning i deler av Afrika på grunn av sin vektlegging av tegn, undre og helbredelser. Som en voodoo prest som legger forbannelser over sine fiender opptrer Boonke som en karismatisk superstjerne som hylles av massene -mens stadig flere og flere stiller spørsmål med hans mirakler.
Reinhard Boonke, evangelist, karismatisk superstjerne og helbreder hylles stort av den karismatiske bevegelsen både i Vesten og Afrika. Hans korstog samler hundretusener av mennesker og i likhet med sin “broder i ånden”, Benny Hinn samles det inn enorme summer til hans tjeneste -mens løftene om helbredelse, frelse og gode dager sitter løst hos disse stortalende formidler av sin utgave av det kristne budskapet. I møtet med Reinhard Boonke og Benny Hinn`s forkynnelse blir både sykdom og eventuelle fiender boonkemøtt med en forbannelse -som angivelig skal stoppe deres kritikk av disse selvutnevne og økonomisk velstående Guds tjenere..men bak fasadene av det som blir vist på “God TV og Gospel Channel” -som ofte sender opptak av tilsynelatende mirakler og helbredelser for å lokke TV seerne til å gi bidrag til deres respektive “ministries” finnes det en råtten og hjerteskjærende bakside som seerne på God TV eller Gospel Channel aldri får se. Som videoen nedenfor avdekker har både Boonke og Benny Hinn`s religiøse virksomhet en bakside som avslører nød, falskhet, knuste håp og drømmer til alle de som ikke besto Benny Hinn og Reinhart Boonkes test -og som kanskje merket for livet vil måtte leve med vissheten om at Gud ikke ville hjelpe dem. At de var barnet Gud glemte -når disse åndelige supermenn feide over landsbyen eller konferansesenteret der Benny Hinn presenterer sitt “This Is Your Day” budskap. “Det ble liksom aldri min dag,” sier skuffede troende etter Benny Hinns møter. Se den hjerteskjærende dokumentaren “A Question of Miracles” og se hele videoen og la deg aldri forføre av slik forkynnelse..

Rabbi Harold S. Kushner i videoen:Jeg håper det er en spesiell plass i helvete for mennesker som forsøker å berike seg selv på andres lidelser”

https://www.youtube.com/watch?v=JJfaaPdP0kI

Velsignelser og forbannelser fra Benny Hinn

https://www.youtube.com/watch?v=KxTr1IP7leQ

Kenneth Copeland: Gud er den største fiasko i Bibelen

 

5 tanker om “Reinhard Bonnke’s budskap til amerikanske tenåringer: “Amerika vil bli frelst” men er det Guds ord de hører?

 1. Jeg var og hørte ham i Sarons Dal for ikke så mange år siden, og ble ikke særlig imponert. Syns han er
  en dårlig forkynner. Stotrer, dårlig flyt i språk og budskap. Var ikke noe for meg…

 2. Jeg så/hørte fem minutter på Jan Hanvold i kveld..Han forkynte: Er du fattig behøver du ikke være det fordi..du må så inn i Guds rike og få økonomisk velstand. Han sa videre: Er du syk, behøver du ikke være det, fordi ….du har rettigheter. Det blir en smule merkelig å høre Hanvold si det med tanke på dette: http://www.dagen.no/Nyheter/27/10/2014/Jan_Hanvold_fikk_hjerteinfarkt-129391
  Det blir liksom ikke troverdig når Hanvold står frem og forkynner slikt. Kart og terreng passer ikke overens…

  • Ja, slik forkynnelse passer verken overens med realiteten eller med Guds Ord. Jeg driver akkurat nå og forbereder meg til å undervise i Søndagsskolen i morgen.Temaet er Hiob og lidelse. Der er det mye å lære. Hiob var en rettferdig man med Gudsfrykt og likevel måtte han lide. Hiob mistet først alt han eide og deretter helsa. Vennene hans lette etter grunner for lidelsen. De mente at det måtte være straff for at han likevel hadde syndet. Tross all lidelse, holdt han seg nær til Gud. Til slutt velsignet Gud Hiob med mer enn han hadde hatt før lidelsene.I Jakob 5:11 står det: ” Se,vi priser dem salige som holder ut. Dere har hørt om Jobs utholdenhet, og sett den utgang Herren gav. For Herren er overmåte barmhjertig og miskunnelig. ” Det er umulig for oss å finne forklaringer på hvorfor noen blir friske mens andre dør, hvorfor noen opplever å bli bevart fra ulykke mens andre ikke blir det o.s.v. Det eneste vi kan være sikre på er at hvis vi tror på Jesus og er Guds barn er Han med oss gjennom all lidelse og en dag vil det være slutt på all lidelse når vi kommer hjem til den blivende staden:-) Jesus selv sa; ” I verden har dere trengsel.Men vær frimodige! Jeg har overvunnet verden” Johannes 16:33. Når vi har det vondt kan vi finne trøst i Jesus og i Hans Ord. Jesus vet hva lidelse er fordi Han led for oss. Og tenk Han stod opp fra de døde og alle som dør i tro på Jesus vil også stå opp til evig liv! I bibelen står det at vi skal be for de syke og de som lider. Men det står ingenting om at vi må gi en stor sum for å bli friske. Gud ønsker at vi skal gi og dele med de som trenger av hjertet. Ikke for å få noe tilbake men av kjærlighet.

  • Amen Hildi. Hjerteskjærende å se denne videoen om ekteparet som mistet sin alvorlig syke sønn på tross av Benny Hinns forbønn og “garantier” og den “såing” av dollar de overførte til Benny Hinn’s virksomhet. Disse forkynner ikke det sanne troens ord, men overtro og appell til menneskets lengsler og ofte egoistiske følelser. Håper virkelig at kristne fremover blir flittigere til å prøve ulike lykkeprofeters budskap opp mot hele Guds ord. Det er bare tragisk å se slike historier om folk som blir lurt av Kristuskremmere som Hinn og Boonke for å nevne to med relevans til videoene.

  • Hanvold er en som dessverre ikke lærer. Hadde trodd at hjerteinfarktet han hadde i fjor ville få han til å revurdere deler av sin teologi..Men nei.. Tok feil. “The SHOW must go on!” selv om han ikke trodde Gud for å takke nei da ambulansen kom og hentet ham da hjertet ropte advarsel advarsel. Men kjører på i samme meningsløse spor -med en teologi og forkynnelse som beviselig ikke virker. Et trist sorti

Det er stengt for kommentarer.