Prisen for å følge Jesus: Muslimsk far slo og kastet sønnen ut av hjemmet fordi han var blitt en kristen

Prisen for å følge Jesus. Den unge mannen svarte ikke når hans far spurte om han hadde forkastet Islam og blitt en kristen. Magale Hamidu på 20 fra Nanoko landsbyen i det østlige Uganda hadde blitt en kristen sju måneder tidligere. Han hadde sluttet å oppsøke den lokale Moskeen for fredagsbønnen og hans far hadde fra flere kilder fått høre at en kristen pastor flere ganger hadde besøkt deres hjem. Da Magale valgte å ikke si noe, begynte faren å slå ham med en stokk, og det samme gjorde flere av de andre familiemedlemmene og det var tjueåringens skrik som fikk naboene til å reagere. Disse fikk dradd den blodige tjueåringen ut av hans hjem hvorpå han i all hast ble kjørt til en klinikk i Tirinyi Sub-County, Kibuku distriktet hvor han ble behandlet for skader i hodet og armene, melder “Morning Star News”

Kristne i Uganda opplever økende muslimsk motivert forfølgelse. Å bli slått i hodet med stokker er ikke uvanlig

I følge naboer av skadde tjueåringen skal de ha overhørt at guttens far skal ha sagt at han vil drepe sin sønn. “Jeg vil ikke finne ro før jeg har ryddet Magale av veien, han har brakt skam over hele familien,” skal guttens far ha uttrykt overfor naboer. Etter at Magale Hamidu kom ut fra sykehuset, har han bodd hos pastor Joseph Kisense som betjener menigheten  “New Valley Baptist Church” i Kiryolo. I følge pastoren har de anmeldt guttens far til politiet for voldsbruk mot gutten, melder Morning Star News videre. Av frykt for å provosere frem islamistiske angrep har man foreløpig ikke pågrepet guttens far Kasani Mubali Hamidu for volden. I følge pastoren har lokale islamister ved flere tilfeller kommet med trusler overfor menigheten fordi at menigheten har brakt flere muslimer til Kristus de siste månedene. Det var den 15 februar i år, at den tjue år gamle Magale for første gang i sitt liv, var i kontakt med en kristen kirke. Han fikk der en dyp erkjennelse av sin egen synd og for første gang i livet åpnet han opp for Jesus Kristus, og tok sine første skritt på troens vei. Etter det hadde den unge holdt skjult for sin famile at han gikk på kristne møter, men dette ble så oppdaget. Etter angrepet hjemme har levd i skjul for sin famile som ønsker å drepe ham, skriver Morning Star News videre. Både i Uganda, Nigeria, Sudan og en rekke andre land i Afrika opplever den kristne kirke en økende forfølgelse fra islamister og muslimer. Som kjent ønsker islam her i Europa og USA og fremstå som “fredens og toleransens religion”, noe kristne i mange afrikanske land ikke akkurat vil kunne si “ja og amen til”.

https://www.youtube.com/watch?v=eOekkUpYtFw&t=39sSkal vi tro blogger Jan Kåre Christensen er julingen og slagene kristne i Uganda opplever bare blåbær og uviktig i forhold til det han selv mener han går gjennom av forfølgelse.

 

 

2 tanker om “Prisen for å følge Jesus: Muslimsk far slo og kastet sønnen ut av hjemmet fordi han var blitt en kristen

  1. Det er slike religiøse retninger Ap, sv og andre vil åpent den norske grense for

  2. Kristne slår da også sine barn. De kaster også barn ut av sine hjem fordi de viser seg å ikke være den familien tror de er.

Det er stengt for kommentarer.