President Putin vil ha NATO bort fra sine grenser og nekte Ukraina å bli med i Natoalliansen

En russisk invasjon av Ukraina syntes å rykke stadig nærmere ettersom forholdet mellom Russland og USA-Natoalliansen blir stadig mer og mer spent. Etter at Joe Biden ble satt til makten i USA har forholdet mellom Vesten og Russland blitt stadig dårligere og Russland krever juridisk bindene garantier fra Vesten for å unngå at Russland iverksette militære tiltak mot Ukraina. Mer enn 100 000 russiske soldater står tett opp mot grensen til Ukraina og rede til å gå inn dersom ordren kommer, og i nord, tett opp mot grensen mot Norge og Finnland, gjennomfører det russiske flyvåpenet omfattende militære øvelser.

Den russiske statslederen virker fast bestemt på å forhindre at Ukraina blir medlem av Nato. At landet allerede er partner med Nato, er noe president Putin aldri helt har akseptert, og den russiske presidenten har ett motiv med sitt militær-politiske spill. Nemlig å få redusert NATOs nærvær i Øst-Europa og den russiske presidenten har i skriv krevd at Nato trekker seg tilbake fra land som Polen, Estland, Litauen og Latvia. Videre vil presidenten for enhver pris forhindre at regimet i Kiev blir medlem av Nato. I 2014 foretok presidenten et viktig strategisk valg da president Putin beordret russiske styrker å ta militær kontroll over Krim-halvøya. En handlingslammet Barack Obama kunne ikke gjøre annet enn å se på og innføre økonomiske sanksjoner mot Russland som straff. Senere har Russland anektert Krim halvøya og utkjempet i proxy-krig mot regimet i Kiev ved å bruke separatiststyrker fra Donetsk og Luhansk. Befolkningen i disse områdene har opprettet folkerepublikken Donetsk og Luhansk som fører en mangeårig krig med regimet i Kiev. Uten russisk militærhjelp i form av utstyr, trening og mannskap, hadde disse områdene forlengst blitt invadert av styrker lojale mot regimet i Kiev.

Spiller høyt

Den russiske presidenten har gjennom flere tiår systematisk bygd opp den russiske hæren og landets forsvar er blitt styrket betydelig. I tillegg har Russland alt utprøvd hypersoniske raketter. Den russiske presidenten har også registrert at Vesten ledes av en historisk svak amerikansk president som ikke virker helt på høyde med situasjonen. Nato har i de senere år ekspandert østover og utgjør naturligvis en militær trussel som Putin nå ønsker å redusere. Putin vet at Nato på ingen måte vil trekke sine styrker fra

vekk fra Polen og de baltiske statene, men ved å spille høyt også om disse landene, håper Putin på garantier fra Nato når det gjelder Ukraina. Så langt er det intet som tyder på at NATO formelt vil gi slike garantier og derfor fortsetter spenningen å øke i regionen. En russisk invasjon av Ukraina vil sende et signal til Brussel og Washington om at “nok er nok” og at Putin mener alvor når han snakker om Russlands røde linje. Den russiske presidenten har gjort det klinkende klart at Russland aldri vil tillate at Ukraina blir medlem av Nato, og det er også derfor Putin har sendt mer enn 100 000 soldater til grensen som er klare til å rykke inn i Ukraina på kort varsel. Ukraina på sin side har mobilisert store militære styrker som er klare til å slå tilbake et russisk angrep. Fra Kiev meldes det at landet har åpnet sine tilfluktsrom i tilfelle det skulle bli en militær konflikt mellom de to landene. Sjansene for at det skal komme til en russisk invasjon er økende siden Nato og Biden regimet ikke virker interessert i å komme Russland i møte.

23 tanker om “President Putin vil ha NATO bort fra sine grenser og nekte Ukraina å bli med i Natoalliansen

 1. Jeg kjenner en kar fra Ukraina. Han liker absolutt ikke Putin. Putin har tanker om å få gjenopprettet Sovjetunionen, hevder min ukrainske venn. Ukraina var jo del av Sovjetunionen.
  Det bor mange russere i Øst-Ukraina som sympatiserer med Putin og som tar seg til rette i disse deler av Ukraina. Det kan ukrainere flest ikke godta. Det har vært krigshandlinger der over lengre tid, men vi hører ikke så mye om det i nyhetene.
  Det MÅ smelle skikkelig til slutt.

 2. Dette gjelder ikke Putin men 5.saken nedenfor her om John Mac Arthur. Det finnes nok av youtubere som ødelegger for seriøse folk, og jeg reagerer på at søkelys også støtter opp om det.

  Jeg synes Søkelys bør henvise til Arthurs egen kanal.

  Søkelys skriver: «Be Prepared For The Beginning of The Tribulation er temaet for denne talen av den anerkjente bibellæreren John MacArthur»

  Ville Arthur kalt videoen dette? HVOR mange er det ikke her som ikke gidder se videoen ig pga Søkelys tillegger ham et helt feil syn nå?
  Dette er alvorlig galt Kjell.

  Trykk på YouTube i videoen slik at du kan spole til 18 min. Hør fra der.

  4
  2
  • Jeg gjengir den tittelen utgiver har satt på videoen.
   Jeg tillegner ikke MacArthur noe som helst syn på noen ting.
   Jeg gjengir i mine få linjer den tittelen utgiver har gitt videoen,
   Folk bør selvfølgelig lytte til hele budskapet og ikke bare etter 18 minutter, for da lytter de ikke til hele talen.

  • Jamen ærlig talt, du er kristen, driver Søkelys, profetisk tidsskrift og kjenner til at hans kanal heter Grace to you, så hvorfor ikke holde deg til hans kanal, ikke de som stjeler talene hans og forvrenger. Han er din bror! Du skal sitte til bords i himmelen med ham.

   Trist dette synes jeg. Synes det er dårlig unnskyldning du kommer med. Alle her ser utifra teksten at det ser ut som om han og sine og slle andre bør forberede seg til trengselen.

   Jeg trodde du skjønte at grunnen til at jeg nevnte 18 min var at da ville folk her inne forstå hva John Mac Arthur EGENTLIG mener. Noen må forsvare ham.

   Det er også svært mange preppere her inne som aldri vil være interessert i det han sier. DERFOR 18 min. De som står for motsatt syn enn ham – og stadig er interessert i å sjekke Bibelen, er selvfølgelig mann nok til å tørre å høre derfra.

   Man ser på de videoene, hører på talere og leser det man ER enig i – men OGSÅ motsatt. Alltid kan man lære NOE.

   3
   1
  • Jeg har lagt ut noen få videoer fra Grace to you kanalen, men det er ikke nødvendigvis slik at den kanalen legger ut alle taler som MacArthur holder når han er gjestepredikant utenfor Grace community Church.
   Det kan være en eldre tale. Men folk bør selvsagt høre hele talen som et budskap.

  • Det er ingen kirke som har lagt den ut.
   Men en som legger den ut på en måte Arthur ikke hadde likt.

   Og når Arthur først har det synet han har så er det kanskje mest naturlig å legge ut en fra ham selv med en overskrift som stemmer… (?)

   Men ikke meg som bestemmer på Søkelys. Du vinner uansett ikke noe på å gjøre dette.

   Ja selvf må man se hele talen. Men jeg presiserer igjen; når noe først ikke stemte her så er det greit for dem som ikke vet at overskriften er feil, å spole til 18 min , slik at de forstår at overskriften stemmer ikke.

   Dette var bare en hjelp og tips til dem fra meg. Jeg får selv hjelp her inne når noen retter på noe, og hadde vært takknemlig for å vite sannheten selv, hvis det var en taler jeg ikke kjente helt til -FØR jeg startet på videoen. Håper du forstår.

 3. Godt både Putin og USA har Gud på sin side. Og i Ukraina er det to konkurrerende ortodokse kirkesamfunn, ett katolsk, og frikirker. Gud den allmektige og allvitende er med dem alle! Eller beskytter han bare sitt utvalgte folk? Uansett: Svein Magne tjener fortsatt gode penger på telefonhelbredelse, og Ingen befolkninger er lykkeligere enn i det sekulære Skandinavia. Gud er god! Og Valdresprofetien slår til igjen!

  2
  1
  • Katolsk er det svært lite av i Ukraina. Men omtrent like mye ortodoks og frikirkelig.

  • Og faktisk leste jeg for en stund siden, ar det er flere frikirkelige enn ortodokse i Ukraina.

 4. Var det ikke et par dager til invasjon for en måneds tid siden?

  For all del, situasjonen i Ukraina er både spent og skummel, men Søkelys og deres kilder er særdeles dårlige og lite opplysende kilder til informasjon.

  Der spår man framtiden og håper man får rett. Noe dere nesten imponerende sjeldent får.

  Dere har ikke en gang flaks 🤣

  • Ikke kommer det fram her at han har påstått det Otis sier han har sagt og så er det tydelig at du ikke forstår forskjellen på ordene «kan» og «kommer til å».

 5. til Røde Rudi

  Du vrir og vrenger, B. Hermansen dokumenterte klart hva Al Gore og tilhengere står for og at disse hjernevaska “klimaprofetene” serverer
  “Bullshit” Mye felles med MDG

Det er stengt for kommentarer.