Polen forbereder seg på russisk overraskelsesangrep

Den tredje verdenskrig i utvikling: ” Krigsskyer skyller over Warszawa mens Polen begynner de militære forberedelser for å motstå et mulig militært angrep fra Russland. Avsløingen ble gjort av Ukrainas ambassadør til landet, Andriy Deshchytsia, som snakket om «polske forsvarsforberedelser mot en mulig russisk invasjon». For 24 timer siden var det intens militær mobilitet på grensen mellom Hviterussland-Polen-Ukraina da pansrede personellvogner og stridsvogner ble oppdaget. NATO-kilder sier at russiske og hviterussiske styrker sannsynligvis vil ta over områder på den polsk-ukrainske grensen for å stenge alle lastruter til Kiev.

Nyhetene som stadig spres om denne dramatiske krisen som kan være opptakten til den tredje verdenskrig  virker neppe beroligende for oss i Vesten. Polen forbereder seg imidlertid intenst på en mulig konflikt med Russland. Tidligere ble det rapportert at Polens president, Andrzej Duda, hadde signert den nye loven om «Fædrelandets forsvar». Loven fastsetter at Polens militærutgifter vil øke fra 2,2 % av BNP i 2022 til 3 % i 2023. Selv om Polen ser ut til å regne med å snart befinne seg i krig med Russland er det lite som tyder på at Russland ikke har andre planer enn å slå ut vestlig militærhjelp som kommer til Ukraina via Polen og den polske grensen. Vi skal ikke se bort fra at det kan komme flere russiske angrep mot våpenkolonner og vestlige leiesoldater som ankommer Ukraina. Straks disse krysser den ukrainske grensen vil slike forsendelser av våpen og personell være et legalt mål for det russiske forsvaret. Dette faktum bekreftes også av polske medier.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki vil oppfordre opposisjonspartiene til å støtte endringer i den polske grunnloven som vil tillate en massiv økning i militærutgiftene etter Russlands invasjon av Ukraina. Men nyheten kommer når Det hvite hus bekrefter at president Biden vil diskutere med sin polske kollega Andrzej Duda forslaget om å sende en fredsbevarende NATO-styrke til Ukraina. En slik Nato-ledet fredsbevarende styrke på Ukrainsk jord vil i Moskva bli ansett som en krigserklæring og et bevis på at Nato virkelig er aktiv i krigen. Det er stor frykt for at krigen skal spille over også til andre land i Europa, så for verdensfredens skyld må vi be om at Biden ikke tar noen ukloke grep. Ukloke grep som kan sette i gang en ny storkrig i Europa og i verste fall føre til en tredje verdenskrig.

Samtidig advarte en høytstående NATO-tjenestemann tidligere om at Hviterussland «forbereder miljøet for å rettferdiggjøre et hviterussisk angrep på Ukraina og den forestående utviklingen av russiske atomvåpen i Hviterussland». Det hvite hus kunngjorde da at den russiske regjeringen “leter” etter alternativer for mulige cyberangrep på kritisk amerikansk infrastruktur.  Det er imidlertid verdt å merke seg at Polens aktiviteter er under kvelende russisk kontroll. Russiske medier rapporterte nylig: For noen timer siden dro et annet NATO-transportfly fra flyplassen i den polske byen Rzeszow. Denne gangen leverte en C-17A Globemaster III fra det britiske luftforsvaret nok en sending militærlast til Ukraina. Dette er det femte NATOs militære transportfly på en uke, som leverer våpen, ammunisjon og muligens leiesoldater til Rzeszow for senere transport til Ukraina.

Rzeszow brukes av NATO-styrker og andre amerikanske satellitter som et slags transittpunkt, et knutepunkt for å konsentrere styrker og midler for deres påfølgende overføring (inkludert leiesoldater) til Ukraina. Basert på den geografiske plasseringen av byen Rzeszow, kan vi si at hovedstrømmen av militær last for Ukraina går langs veiene til Lviv-regionen. Og dette, i tillegg til hovedveien via Korchova og Glinitsy, kan det også være veibeskrivelse via Przemysl til Medyka-Shehyny grenseovergang, via Lyubachev til Rava-Ruska eller Nemyriv (nord), via Ustrzyk Dolne til Sambir og Stary Sambir ( i sør).

Tidligere har Russland sendt ut en advarsel til USA angående diplomatiske forbindelser mellom de to landene, i anledning uttalelsene til USAs president Joe Biden nylig om Vladimir Putin, som han blant annet kalte en «krigsforbryter».

Det russiske utenriksdepartementet sa i en uttalelse at den amerikanske ambassadøren i Moskva var blitt innkalt for å protestere mot de “uakseptable” uttalelsene fra den amerikanske presidenten om Putin, og hvori han sa at disse uttalelsene setter forholdet USA-Russland på grensen til opphør.

Hele artikkelen er gjengitt fra WarNews 24/7

 

9 tanker om “Polen forbereder seg på russisk overraskelsesangrep

 1. “Nyhetene som stadig spres om denne dramatiske krisen som kan være opptakten til den tredje verdenskrig virker neppe beroligende for oss i Vesten”.

  Nei for menneskene i denne gudløse verden fortoner nok krigskyer i horisonten seg som skrekkinngytende. For oss sanne kristne vitner imidlertid alt dette om at Gud Jehovahs store frigjørende dag nærmer seg med stormskritt.

  Dette har ekte troende ventet på i mange, mange hundreår. Mennesker uten moralske begrensninger popper opp over alt. Sanne kristne ser dette som en oppfyllelse av Bibelens profetier og vi har store glederike forventninger til det som ligger rett foran oss. I rak motsetning til kristenheten, som gjør alt de makter for å hindre Guds profetiers gjennomføring i kjent satanistisk ånd.

  3
  2
 2. Det handler ikke om Biden vil ta noen ukloke grep. Det er ikke Biden som styrer USA. Han gjør de han får beskjed om. Det er krefter som ønsker seg en verdenskrig da dette må til for å innføre The Great Reset, det grønne skiftet og en ny verdensorden.

  2
  3
  • Det har du helt rett i. Nasjonalisme må derfor bort, og da er Russland et svært viktig skritt på veien å eliminere for at det gryende megadyret i Åpenbaringen skal få all makt.

   Vanlige mennesker tør knapt tenke tanken på at det er de vestlige globalarkitektene som har hele regien, og mediene er helt og fullt i lomma på disse der de skjuler hele agendaen.

   Det er Satan som står bak foran det gryende hovedoppgjøret mellom ham og Jehovah Gud ved Kristus.

   2
   2
 3. Hvis stillingskrigen i Ukraina blir langvarig er det store sjanser for at Putin utvider krigen. Putin er desperat fordi han vet at en langvarig krig med store tap vil bli helt ødeleggende for ham selv.

  Men jeg tror ikke den store katastrofen kommer så brått. Når utviklingen i det gamle testamentets Israel ble stadig mer negativ så eskalerte problemene gradevis mens profetene advarte. Det var som om folk skulle få muligheten til å omvende seg. Eller eventuellt å bli så vant til krigstrusslene at de fikk tid til å forherde seg. De fleste forherdet seg. “Vi vil nok greie oss”.

  Situasjonen i Ukraina minner veldig om det som skjedde før 2. VK. Typisk ønsket mange og gi etter for Hitler “for å bevare freden”. Da Hitlers motiver ble åpenbare var det forsent å stoppe krigen.

  I løpet av de siste årene har mye ny informasjon vist at Nygårsvoldregjeringen ønsket å overgi Norge til tyskerne uten kamp. Blant annet har enkelte tyske offiserer sagt etter krigen at de nærmest ble ønsket velkommen av norske offiserer. Både slaget på Midtskog, senkningen av Blucher og kampene i Narvik var utenfor regjeringens og det norske forsvarets kontroll.

  Det spesielle er at hvis Norge hadde hatt et fungerende forsvar som ble mobilisert når den tyske innvasjonen var forestående, så ville dette vært et like stort hinder for Hitlers krigsplaner som de Sjekkoslovakiske forsvarsanleggene i Sudetfjellene. En full mobilisering med en påfølgende krig hadde kostet Norge en del, men ikke mer enn hva de fleste andre land måtte betale for å hindre Hitler i å få kontroll over store deler av verden. Imiddlertid hadde tyskerne svært mange spioner i Norge og hvis en innvasjon hadde blitt vanskelig ville de antagelig betenkt seg. Trolig var det kun storadmiral Raeder som så viktigheten av å kontrollere norskekysten.

  Paralellene er mange og historien gjenntar seg i større grad enn mange forstår.

  1
  1
  • Synd ikke Hitler vant krigen. Da tror jeg vi hadde hatt det mye bedre.

   1
   1
 4. Alle som er på denne siden må be til vår Allmektige Gud at det blir slutt på krigen mellom Russland og Ukraina.

  • Når dere hører om kriger, og det går rykter om krig, da la dere ikke skremme! Dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.

 5. Det skulle vært opprettet en fredsbevarende FN-styrke i Øst-Ukraina for flere år siden. Avtaler skulle vært inngått og en fredsbevarende styrke skulle sett at disse ble overholdt.
  Men krigshandlingene der fikk pågå uten den store mediadekningen. 14000 døde siden 2014.

Det er stengt for kommentarer.