Pat Robertson med skarp advarsel mot Charlie-Charlie leken

Pat Robertson advarer foreldre mot å la barna lefle med lek som enkelte mener er en lek med demoner

Avisen Dagen publiserte mandag en sak om at “barn skremmes av overnaturlige blyanter. pat-robertsonFenomenet som oppstod for kort tid siden blir kalt  “charliecharliechallenge” og har gått som en farsott på internett.  «Leken» er simpel nok. Man tegner opp et kryss på et ark og legger to blyanter over hverandre, slik at det også danner et kryss. I to av firkantene som dannes av krysset er det skrevet «ja», de andre to «nei». Så skal man da spør Charlie om man får lov til å spille. Blyantene skal da etter sigende flytte på seg. . Mens mange ler av fenomenet og kaller det tåpelig tøv finner den amerikanske predikanten det så alvorlig at han kommer med en hastemelding til foreldre som lar barna leke med dette.

Den amerikanske predikanten Pat Robertson mener “Charlie-Charlie leken” egentlig er å lefle med demoner og okkulte krefter. “Det finnes demoner som er virkelige,” sier Robertson som advarer både foreldre og barna mot å leke med det han mener er demoner

I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt å skrive et ord om “charliecharliechallenge” som nå har vakt oppmerksomhet i en rekke kristne medier. På You Tube finnes det titusenvis av videoer hvor unge mennesker utprøver farsotten og meningene er delte. Noen mener det hele er tøv, andre igjen som blant annet Pat Robertson mener dette er ramme alvor og inkluderer onde ånder. Den mest sette Charlie-Charlie videoen har mer enn 7 millioner visninger, mens lurevideoen nedenfor har mer enn 2,1 millioner visninger. Har teleevangelist Pat Robertson rett i sine advarsler mot fenomenet eller er det bare tøys og tilfeldighet? Hva mener du? Selv mener jeg at unge som eldre bør finne andre gjøremål enn å leke med noe som kan minne om et odji board. Den store fare i det hele ligger i det at det faktisk finnes noen som kan fatte tro på dette -som igjen kan føre til en søken videre i det okkulte. Hva tenker du?

Én tanke om “Pat Robertson med skarp advarsel mot Charlie-Charlie leken

  1. Som foreldre tror jeg at det kan være lurt å lytte til Pat Robertson. Hele denne leken er vel mest sannsynlig bare tull og tilfeldigheter, men du har rett i at faren ligger i at noen faktisk kan begynne å tro at dette er reelt. Mine barn er blitt advart mot denne moten. Det kan bli en innfallsport til søken i det okkulte. Som troende må vi ta avstand fra alt slikt.

Det er stengt for kommentarer.