Omfattende ukrainsk angrep mot den russiske byen Donetsk -40 missiler avfyrt

Styrker lojale til regimet i Kiev har gjennomført et omfattende rakettangrep mot byen Donetsk samt områder i territoriet til den tidligere folkerepublikken Luhansk søndag, melder russiske medier. I løpet av to minutter ble 40 prosjektiler avfyrt mot den russiske byen ved bruk av HIMARS og tilsvarende rakett-avfyringssystemer. Siden angrepene skjedde for kort tid siden er det uklart hvor mange som er døde og skadde, melder RT. Videoer delt på sosiale medier viser boliger og næringsbygg som står i brann.

Byen Donetsk som tidligere tilhørte folkerepublikken Donetsk er nå russisk territorium etterat Russland etter en folkeavstemning annekterte området i fjor høst. I følge meldinger delt på sosiale plattformer skal minst ti personer være skadd eller drept i det ukrainske angrepet

13 tanker om “Omfattende ukrainsk angrep mot den russiske byen Donetsk -40 missiler avfyrt

 1. Dette viser at naziregimet i Kiev er blitt desperate. Angriper helt bevisst sivile områder. Gir Putin en god grunn til å bombe Kiev sentrum.
  Siden Ukraina med overlegg angriper sivilbefolkningen i Russland kan Russland lett komme til å gjøre det samme.
  Ukrainske nazister har beskutt og angrepet sivile i Donetsk siden 2014 og resultatet er over 14 000 døde kvinner, menn og barn.
  Et kynisk folkemord mot etniske russere som bor i området.
  Blodbadet ble utført ved hjelp av krigsforbrytere som Jens Stoltenberg og Joe Biden. Donald Trump burde ha stoppet all våpenhjelp til Ukraina når han var president. Her sviktet han stort og var tydeligvis i hånden på dypstatsskjøgen

  4
  11
  • Amen Gjermund. Trump skulle ha stoppet CIA og NATO fra å ruste opp Ukraina. Dette sammen med at han presset vaksinen på folk gjør at han ikke står så sterkt lengre.
   Han gjorde mye bra, men sviktet på så avgjørende områder som å sponse nazistene og pushe vaksinen.

   1
   10
 2. Enda en gang viser Kjell Zverre Anderzen at han IKKE er kristen.
  Og den klamme Gjermund gjør det samme.

  3
  11
  • Hva slags religion bekjenner du deg til?
   Islam? Krislam? New Age?
   Bibelske kristne er kristne fordi de har Jesus Kristus som Messias og fundamenterer troen på Golgata og blodet.
   Den religion du har ser ut til å basere frelsen på om man dyrker Zelensky som Messias og støtter hans krig mot Russland.
   Jeg vet ikke hva du skal defineres som, men bibelsk kristen er du ikke fordi du ikke legger Jesus og Golgata og troen på Jesus til grunn for din religøse stilling.
   Jesus sa: Salig er de som skaper fred for de skal kalles Guds barn. Zelensky messiasen din roper jo bare etter våpen og død og fordervelse. Vi kristne kan ikke støtte ham.

   4
   6
  • RT. Birgir bekjenner seg til et annet evangelium og en annen Kristus.
   Mannen tror åpenbart at mennesker må støtte Zelensky og nazistene for å kunne være kristne.
   Det som kommer ut av munnen fra Birgir vitner om et urent og uomvendt hjerte.
   Jeg får vondt av ham.
   Han bygger sitt liv og sin tro på sand.

   2
   6
  • Til RT:
   “Den religion du har ser ut til å basere frelsen på om man dyrker Zelensky som Messias og støtter hans krig mot Russland.”

   Jeg må innrømme at jeg lurer på om du gjør det samme. Men at du baserer din frelse på om man dyrker Putin som Messias og støtter hans invasjonskrig mot Ukraina.

   “Jesus sa: Salig er de som skaper fred for de skal kalles Guds barn.”
   Da tenker du på Putin som en fredsskaper? eller?

   Jeg skal gi deg helt rett i en ting: “Bibelske kristne er kristne fordi de har Jesus Kristus som Messias og fundamenterer troen på Golgata og blodet”. Og dersom man virkelig har fundamentert troen på frelsesverket på Golgata så vil det skinne igjennom at man er en ny skapning. Da vil man ha nød for de ufrelste, man vil be for alle dem som lider, man vil prøve å være sannferdig og ikke fare med rykter og ufint snakk. Man vil be for myndigheter og maktpersoner om at Gud må virke på dem slik at de tar kloke beslutninger.
   Og legg merke til at jeg sier ikke at vi ikke feiler selv om vi har Jesus som vår frelser. men jeg påstår at det kan merkes på folk dersom de har Ham som sin Frelser og har “fundamentert frelsen på Golgata og blodet”. Du merker hvem som sier de er frelst og hvem som har Jesus som sin frelser. Ofte vil det vi sier og gjør avsløre om vi har Jesus som vår frelser og bygger vår tro på frelsesverket og blodet som ble utgytt for våre synder på korset.

   10
   6
  • Kan du Birgir fortelle hva det er i denne nyhetsoppslaget som beviser at Kjell Andersen ikke er kristen.
   Jeg skjønner ikke logikken i det du skriver.
   Alt du beviser så langt i dine skriverier er at du må ha en meget sær form for kristendom.
   Så du ser ut til å mene at troen på Kristus Jesus ikke kvalifiserer noe til å kalles kristen.
   Du har neppe bibelsk belegg for å skrive som du gjør.
   For meg fremstår du mest som et slags religiøst internett troll i samme kategori med Jan Kåre Christensen.

   1
   7
 3. For dere som ikke våger å lese MSM, men bare følger Russia Today, har jeg to små nyhetsoppdateringer:

  Nynazisten Mangusjev er dessverre drept (i motsetning til JV mener jeg alle dødsfall selvsagt er triste): https://www.aftenposten.no/verden/i/8JR6EE/han-oppfant-krigssymbolet-z-for-putin-naa-har-han-faatt-en-kule-i-hodet Han var Putin-propgandist og oppfant det nazi-liknende Z-symbolet. Mangusjev oppfordret til å drepe alle ukrainere.

  Jo da, vold avler vold. Det gjør dessverre også militaristen, antidemokraten og oligarktsaren Putin.

  For kriger har ingen vinnere. Selv om enkelte nasjonalkonservative kristne her tror de blidgjør sin Jehova gjennom støtte til Russlands terrorkrig. Men nei, deres innnbitte hat og kamp mot vestens homofile, feminister, liberalister og andre som ønsker fred, frihet og toleranse på tvers av landegrenser, gir ingen seier.

  (Mange ville også gå i forhandlinger med Hitler når hans sadistiske territoriale utvidelser satte i gang. Andre forsøkte å stoppe den ultranasjonalistiske militarismen for godt. Tyskernes voldtekt av Polen skyldtes at Hitler hadde blitt overmodig på grunn av ettergiende utenlandske makter. Og på grunn av en hemmelig okupasjonsavtale med nettopp Russland. Putin er ikke Hitler. Men også Putin har et forskrudd selvbilde og følger en imperialistisk herrefolksideologi i sin henynsløse menneskeofring.)

  Enda en liten MSM-nyhet for dere som ikke følger med:

  Flere her hyller Sean Hannity, Tucker Carlson og andre høyreradikale journalister i den amerikanske kanalen Fox News. Nå har de selv avslørt at de aldri trodde på Trumps konspirasjonsteorier om en stjålet valgseier ved forrige presidentvalg. Men fordi de opportunistiske penge-journalistene var livredde for å miste publikum og penger, serverte de likevel løgnen om Trumps frastjålne valgseier. Penger er viktigere enn sannheten.

  7
  1
  • Vel, enda en bonus-nyhet til dere som bare leser Telegram:

   NATOs sjef Jens Stoltenberg sa blankt NEI da ukrainske militære ba om klasevåpen.

   Slike grenser har ikke Putin. Han ønsker å bruke atomvåpen.

   Vi får si som i de gamle kristendomsbøkene på barneskolen: «Hvem vil du likne? Stoltenberg eller Putin?»

   4
   1
 4. Det er forståelig at Ukraina forsvarer seg mot invasjonshæren. Sjøl Norge prøvde på det i 1940

  9
  2
  • Selvfølgelig har palestinerne og ukrainere rett til å forsvare seg mot invasjonshæren eller de som okkuperer Palestina.
   Israel har nå okkupert palestinsk land i flere år.
   Når Hamas og andre angriper israelske byer er det en fullt lovlig forsvarskrig. Norge burde hjelpe palestinerne mot Israel mye mer.
   Norge burde sende stridsvogner og hellfire raketter til Hamas.
   Israels okkupasjon av palestinsk land bryter med folkeretten og selvfølgelig gir det Hamas rett til å skyte raketter mot byer i Israel.

   1
   9
 5. Okkuperte, angrepne og undertrykte som forsvarer seg, er både naturlig og forståelig.

  Men Putin lever i sin egen verden, han er fortsatt gatebølle i et skakkjørt Sovjetunionen.

  Og Putin har åpenbart imperialistiske ambisjoner. Vesten har de siste tiårene forsøkt å få den russiske røverstaten med i både et strategisk og næringspolitisk samarbeid til beste for fred og frihet for alle. Russland har i sin sjåvinistiske selvforelskelse blånektet.

  Putin vil ikke bare være herre i eget hus. Putin vil erobre Lebensraum og dreper både egne innbyggere og naboer i sin galskap. Og han allierer seg med oligarker, de overtroiske, antidemokrater og konspirasjonsteoretikere.

  Tror virkelig noen at Russland vil trekke seg ut dersom Ukraina legger ned våpnene?

  Tror virkelig noen Putin klarer å bygge bro og lege sårene mellom folkene han har satt opp mot hverandre?

  Tror virkelig noen på Putins historieforfalskning og propagandaløgner?

  Tror virkelig noen Russland, en aggressiv militærmakt med 146 millioner innbyggere, og Ukraina, en selvstendig stat med 41 millioner som brutalt blir skutt i filler av en utenlandsk invasjonshær, er likeverdige i denne sadistiske angrepskrigen?

  Bærer ofrene like stort ansvar for drap og voldtekt som det overgriperne gjør?

  Alle må da se at Putin er villig til å slakte egen og ukrainsk befolkning, ødelegge naboskapet i hundre år og rasere verdensøkonomien – for å invadere og militært okkupere et selvstendig naboland?

  Jeg forstår ikke at såkalt gode kristne kan forsvare Putins forfedelige folkemord. (Vel, bortsett fra JV her som uansett gleder seg til Jehovas masseslakt av alle andre enn ham selv.)

  Heldigvis har Putins strategi mislyktes. På tross av, eller på grunn av, masseopprustning, sensur, indoktrinering og privilegier til oligarkene, er Russland militært og ideologisk bankerott

  Bare synd Putin ikke klarer å gi seg. Trekke seg ut. Erstatte og reparere. Være storsinnet og edel nok til å innrømme feil og avslutte marerittet. Anger og soning hadde vært noe for Søkelys å hylle. Ikke som nå: hylling av Putins fullstendig hensynsløse og ultranasjonalistiske helvetesoverfall.

  Min mor sa spøkefullt «er du rusk?!» om galskap og folk som oppførte seg spinnvilt. Ja, dessverre, Putin er rusk. Det vil si russisk.

  3
  1
 6. Putin lever i sin egen verden, han er fortsatt gatebølle i et skakkjørt Sovjetunionen.

  Og Putin har åpenbart imperialistiske ambisjoner. Vesten har de siste tiårene forsøkt å få den russiske røverstaten med i både et strategisk og næringspolitisk samarbeid til beste for fred og frihet for alle. Russland har i sin sjåvinistiske selvforelskelse blånektet.

  Putin vil ikke bare være herre i eget hus. Putin vil erobre Lebensraum og dreper både egne innbyggere og naboer i sin galskap. Og han allierer seg med oligarker, de overtroiske, antidemokrater og konspirasjonsteoretikere.

  Tror virkelig noen at Russland vil trekke seg ut dersom Ukraina legger ned våpnene?

  Tror virkelig noen Putin klarer å bygge bro og lege sårene mellom folkene han har satt opp mot hverandre?

  Tror virkelig noen på Putins historieforfalskning og propagandaløgner?

  Tror virkelig noen Russland, en aggressiv militærmakt med 146 millioner innbyggere, og Ukraina, en selvstendig stat med 41 millioner som brutalt blir skutt i filler av en utenlandsk invasjonshær, er likeverdige i denne sadistiske angrepskrigen?

  Bærer ofrene like stort ansvar for drap og voldtekt som det overgriperne gjør?

  Alle må da se at Putin er villig til å slakte egen og ukrainsk befolkning, ødelegge naboskapet i hundre år og rasere verdensøkonomien – for å invadere og militært okkupere et selvstendig naboland?

  Jeg forstår ikke at såkalt gode kristne kan forsvare Putins forfedelige folkemord. (Vel, bortsett fra JV her som uansett gleder seg til Jehovas masseslakt av alle andre enn ham selv.)

  Heldigvis har Putins strategi mislyktes. På tross av, eller på grunn av, masseopprustning, sensur, indoktrinering og privilegier til oligarkene, er Russland militært og ideologisk bankerott

  Bare synd Putin ikke klarer å gi seg. Trekke seg ut. Erstatte og reparere. Være storsinnet og edel nok til å innrømme feil og avslutte marerittet. Anger og soning hadde vært noe for Søkelys å hylle. Ikke som nå: hylling av Putins fullstendig hensynsløse og ultranasjonalistiske helvetesoverfall.

  Min mor sa spøkefullt «er du rusk?!» om galskap og folk som oppførte seg spinnvilt. Ja, dessverre, Putin er rusk. Det vil si russisk.

  5
  1

Det er stengt for kommentarer.