Oljeprisene raser -ser vi snart 30 tallet på olje fra Nordsjøen

shemitah-oljefondOljeprisene er nå på full fart nedover igjen, og igjen spekuleres det om vi snart vil se oljepriser på 30 tallet. Etter at oljeprisene hentet seg noe inn igjen og passerte 50 dollar fatet, peker nå pilene igjen nedover. Onsdag kveld var oljeprisen ned med 3,64 prosent og selges nå for 42,62 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 40,10 dollar fatet. For Norge som allerede sliter tungt etter kollapset i oljemarkedet er dette ikke akkurat godt nytt

“Oljeprisen raser onsdag kveld etter publiseringen av den ukentlige statistikken for de amerikanske oljelagrene fra Det amerikanske energidepartementets (EIA). De amerikanske råoljelagrene steg med 1,2 millioner fat til 489,4 millioner fat i uken frem til 27. november. Det var på forhånd ventet at lagrene ville være ned 0,7 millioner fat, ifølge Bloomberg News. Prisen for amerikansk lettolje (WTI) er onsdag kveld ned med 1,54 dollar eller 3,67 prosent fra i går til 40,10 dollar. Prisen for amerikansk lettolje nærmer seg nå altså 30-tallet.  Prisen for Brent Spot er i skrivende stund ned 1,57 dollar til 42,87 dollar onsdag kveld. Det er altså ikke mye prisen for Brent-oljen heller skal falle nå før vi ser 30-tallet også for denne.

På fredag møtes landene i oljekartellet Opec til sitt årlige strategimøte. Det er knyttet stor spenning til om Opec vil vedta et kutt i oljeproduksjonen på sitt årlige strategimøte førstkommende fredag. Flere mener at det er lite sannsynlig at Saudi-Arabia, og som må kutte mest om det vedtas et kutt, ønsker å gi Iran fordelen av høyere oljepriser når Iran nå i disse tider er i ferd med å få komme tilbake til det globale oljemarkedet. Dersom det likevel skulle bli et Opec kutt i oljeproduksjonen, ja så vil det kunne føre til en kraftig rekyl opp for oljeprisen fra dagens nivå. Enkelte mener oljeprisen da vil kunne stige til over 50 dollar per fat. Det blir altså spennende å se på fredag hva landene i oljekartellet Opec vil vedta av beslutning rundt oljeproduksjonen fremover på sitt årlige strategimøte,” skriver analytiker Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com onsdag.