Obama fordømmer Egypts bombing av ISIS som hevn for slakting av kristne

obama.fordømmerUSAs Barack Hussein Obama med fordømmelse av de egyptiske luftangrep mot ISIS i Libya

“De forente stater støtter ikke de egyptiske luftangrepene mot militante islamister i Libya fordi USA mener at krisen i Libya må bli løst med politiske virkemidler og uten fremmed intervensjon,” sa en talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet under en pressekonferanse tirsdag. Egypt og de Forente Arabiske Emirater har i fellesskap gjennomført luftangrep mot terrororganisasjonen ISIS inne i Libya som er reaksjon på at ISIS halshugde 21 kristne koptere.

“De egyptiske luftangrepene i Libya skiller seg ut fra de amerikanske luftangrepene på den islamske staten i Irak, fordi den amerikanske bombingen i Irak skjer med den irakiske tar-avstand-fra-egyptregjeringens tillatelse og etter ønske fra dem, sier admiral John Kirby under en pressebriefing. Det var heller ikke en ensidig amerikansk beslutning om å bombe mål i Irak og vi fraråder andre nasjoner fra å forsøke å løse de libyske problemer med bruk av militærmakt og vi ønsker at krisen i Libya skal blir løst på fredelig vis og med politiske løsninger, sa den amerikanske talsmannen som åpenbart har glemt at det var USA som sammen med NATO fly sørget for å bombe et stabilt og moderat regime fra makten i Libya gjennom sin militæraksjon mot Muammar Gaddafi. Etter at moderate krefter i Egypt slo tilbake og avsatte det USA støttede muslimske brorskapet fra makten i landet, har forholdet mellom USA og Egypt blitt betydelig kjøligere, melder Jews-News

 

 

2 tanker om “Obama fordømmer Egypts bombing av ISIS som hevn for slakting av kristne

  1. Abdel Fattah el-Sisi, egyptisk general og landets president siden 2014 tar til orde for et oppgjør med politisk islam, både den voldelige og den ikke-voldelige. Han går inn for en arabisk styrke bestående av Saudi-Arabia, Jordan, Emiratene og Kuwait som skal ta kampen opp mot IS. El-Sisi sier han er usikker på hvor USA står, etter som Obama søker allierte i ikke-voldelig islam. Forholdet mellom USA og Egypt er anstrengt og USA har holdt tilbake våpenleveranser. USA ble ikke varslet da Egypts flyvåpen bombet IS-mål i Libya.

    Det er spennende toner fra Egypts leder at han ønsker et oppgjør med politisk islam. At Obama også vil vise seg så modig kan vi vel bare drømme om.

  2. Helt korrekt. Forholdet mellom Egypt og USA er på et historisk lavmål og Obama administrasjonen var mektig irriterte da det militære avsatte det muslimske brorskap fra makten.

Det er stengt for kommentarer.