Nytt israelsk luftangrep mot mål i Syria

På tross av at Islamsk stat utgjør en betraktelig større trussel velger Israel ennå å angripe Assad-tro regjeringsstyrker som verken har kapasitet eller interesse av å angripe Israel

syria-strikeI følge den syriske tv kanalen SANA skal Israel søndag ha angrepet to militære mål nær flyplassen i Damaskus. I følge syriske kilder ble det hørt ti eksplosjoner. Både syrisk fjernsyn og Hizbollah militsens tv kanal “al-Manar tv” hevder søndag at israelske fly angrep to militære stillinger i utkanten av Damaskus.. I følge syriske media skal det ikke være døde. “Vår israelske fiende har begått ny aggresjon mot Syria ved å angripe to trygge områder i Damaskus provinsen, ett i Dimas og ett nær Damaskus internasjonale flyplass.

Vestlige media melder at eksplosjonen kom fra et israelsk angrep, men en talsmann for IDF sa at han ikke ville forholde seg til utenlandske media-rapporter. I følge en palestinsk nettside var målet for angrepet et arsenal av S-300 raketter som Israel vil forhindre at Hizbollah slår kloa i. Siden Vesten kastet seg inn i militærkonflikten i Syria vinteren 2011 ved å støtte ulike islamistiske opprørsgrupper har Israel gjentatte ganger angrepet militære stillinger tilknyttet president Bashar Assads regime. En rekke videoer som er lastet opp på You Tube viser angivelig søndagens to israelske luftangrep på syriske mål.

https://www.youtube.com/watch?v=MruFKE-meW8

Israelske myndigheter har tidligere uttalt at de vil foreta de nødvendige grep for å forhindre overførsel av visse våpen fra Syria til den Libanon-baserte Hizbollah militsen. Under et regjeringsmøte søndag uttalte statsminister Netanyahu at Israel er rede til å håndtere enhver trussel som måtte oppstå, uten at han spesifikt nevnte Syria. “Vi overvåker grundig situasjonen i Midt-Østen og vår øyne og øre er rettet mot den nærværende situasjonen, -og mye skjer,” uttalte den israelske lederen, som gjennom dagens angrep er med på å svekke Assad-Hizbollah-Iran blokken som utkjemper en dødelig krig med Islamsk Stat og andre islamistiske militsgrupper i Syria.