Nye palestinske rakettangrep mot Israel lørdag og Israel planlegger heftige gjengjeldelser

Dropper flygeblad som anmoder sivile Gaza-innbyggere om å flykte unna området som brukes til terroraktivitet mot Israel

503xEtter at Hamas siden tirsdag kontinuerlig har avfyrt raketter mot det sørlige Israel har den
israelske regjeringen i dag gitt forsvaret ordre om å trappe opp angrepene mot militante islamister fra den palestinske terrororganisasjonen. Israel har i de siste timene
gjennomført mer enn tjue angrep mot Gaza etter at Hamas i går fikk en en fulltreffer og drepte en fire år gammel gutt, samtidig ble flere skadd da raketter traff en førskole samt en synagoge. I formiddag, under den jødiske sabbaten eksploderte en rakett i spisesalen i en kibbutz og hittil i dag har Hamas skutt innpå 50 raketter mot Israel. “IDF vil gjøre det som skal til for å stanse denne terroren og derfor har vi også i dag varslet sivilbefolkningen på Gazastripen om at de må rømme unna bygninger og områder som brukes til terroraktivitet,” sier en militær israelsk talsmann i en melding på twitter.

Den palestinske terrororganisasjonen har i løpet av de siste fem døgn avfyrt nærmere 700 raketter mot Israel hvorav noen er blitt skutt ned av Iron Dome men flere har nådd sivile mål i Israel og påført skade og død. Senest i går ble en fire år gammel gutt drept som følge flyvebladav palestinske granatangrep og Israel har svart med flere angrep mot mål i Gaza. Disse angrepene skal nå trappes opp og derfor har IDF i dag sluppet flygeblad over Gaza hvor sivilbefolkningen oppfordres til å holde seg unna bygninger og områder som brukes til terroraktivitet mot Israel. Flygebladene ble spredd ut over områder nær kysten samtidig som tekst og tale meldinger ble sendt til mobiltelefoner til sivile på Gazastripen. Budskapet var at det israelske forsvaret vil bruke militærmakt i mot enhver sivil eller militær bygning eller område som blir anvendt til terroraktivitet mot Israel. “Ethvert hus som blir brukt til angrep mot Israel vil bli angrepet,” står det i flygebladet som sier at operasjonene fortsatt pågår og at de sivile bes være forsiktige. “For din egen sikkerhet bør du søke å forhindre at Hamas bruker din eiendom til angrep mot Israel og du bør flykte i sikkerhet fra områder som blir brukt til terroraktivitet. Lørdag kom det også nye oppfordringer fra Egypt og de palestinske selvstyremyndighetene spesielt rettet til Hamas om å få til en ubegrenset våpenhvile, men den islamistiske terrorgruppen synes hellbent på undergang og krig.