Netanyahu til franske jøder: “Israel er deres hjemland, -ikke Europa

Terrorangrepene i Paris kan være starten på en bølge av angrep i Europa. Det er kommunikasjoner mellom IS-ledere som er fanget opp av amerikansk etterretning, et signal om, ifølge avisa Bild, melder avisen Verdens Gang søndag

netanyahuDagen etter at fire sivile brutalt og nådeløst ble offer for en muslimsk jihadist i et jødisk supermarked i Paris, -oppfordrer den israelske statsministeren jøder i Frankrike til å komme hjem. I sin uttalelse sa Netanyahu at “jihadister er i krig med Vesten og han oppmuntret jøder til å emigrere til Israel. Også Libermann, Yaàlon og Lapid oppfordrer europeiske jøder til å komme hjem til Israel. Statsminister snakket til franske jøder lørdag, dagen etter at 17 mennesker, inklusiv fem jøder ble drept under det islamistiske angrepet i Frankrike. “Israel er deres hjemland,” lød oppfordringen fra den israelske statsministeren.

De siste dagers terror i Frankrike forteller med tydelighet at Vesten har fått et problem med jihadisme også på egen jord. Krigen mot terror og ekstrem islam er ikke lenger en krig som utkjempes i fjerne land som Syria,Irak og Afghanistan, -men også i europeiske storbyer og hovedstader. Fire av de fem jødene som ble ofre for Paris terroren ble drept i det jødiske supermarkedet, mens karikatur-tegneren Georges Wolinski ble skutt og drept under angrepet mot redaksjonen i Charlie Hebdo. “Til alle franske jøder, til alle jøder i Europa vil jeg gjerne si at Israel ikke bare er et sted hvis retning du vender deg til når du ber, men staten Israel er ditt hjem,” sa Netanyahu i sin tv sendte uttalelse hvor han refererte til en jødisk tradisjon om å ha ansiktet rettet mot Jerusalem under bønn. Også andre israelske leder gjentok de samme oppfordringer til europeiske jøder, om å komme hjem.

vg-faksile

Kort etter Paris-terroren fanget National Security Agency (NSA) opp kommunikasjoner der ledere av IS varslet neste bølge med angrep, ifølge anonyme kilder i USAs etterretning som Bild siterer. Paris nevnes som opptakten til terrorbølgen i europeiske byer, som også angivelig skal ramme blant annet Roma, skriver avisa. En konkret angrepsplan er imidlertid ikke kjent. Den amerikanske etterretningen har også opplysninger som tyder på at brødrene Kouachi hadde kontakter i Nederland. 17 mennesker ble drept da Kouachi-brødrene og Amedy Coulibaly denne uka angrep satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris. De tre gjerningsmennene ble alle drept av fransk politi.

Fiskere og jegere

I 1985 utgav Jay og Meridel Rawlings en bok som på norsk fikk tittelen “Fiskere og Jegere”  som fortalte historien om hvordan Jay og Meridel Rawlings reiste rundt til nærmere 100 nasjoner  for å besøke jødiske samfunn og nærmest bønnfalle dem om å fiskere-jegerereise hjem til Israel som en oppfyllelse av en profeti hos profeten Jeremia kapittel 14 og 15. Boken inneholdt nærmest en todelt profeti om “fiskernes tid og jegernes tid”. Skal vi tro den todelte profetien var årene etter Sovjetunionens sammenbrudd og helt frem til våre dager, -fiskernes tid -tiden for å bønnfalle og lokke jødene til å reise hjem til Jerusalem og den jødiske staten Israel. -Imidlertid og det også i følge Jay og Meridel Rawlings bok ville “fiskernes tid” være begrenset og på et eller annet punkt bli avløst av “jegere” som ville jage jødene hjem. “..men: Så sant Herren lever, som førte Israels barn opp fra landet i nord og fra alle de land som han hadde drevet dem bort til. Og jeg vil føre dem tilbake til deres land, det som jeg gav deres fedre. Se, jeg sender bud efter mange fiskere, sier Herren, og de skal fiske dem, og derefter sender jeg bud efter mange jegere, og de skal jage dem bort fra hvert fjell og fra hver haug og fra bergkløftene. (Jeremia 16,15-16) -Når vi ser på det økende jødehatet og den stadig mer farlige situasjonen spesielt for jøder i Vest og Øst-Europa, er det mye som tyder på at vi er i ferd med å gå inn i oppfyllelsen av profetiens andre del, nemlig “jegernes tid” eller de dager hvor situasjonen og jødehatet vil føre til at jødene rett og slett blir jaget hjem, -til landet Gud gav dem, det forhatte Israel.. Tiden er nå kommet for europeiske jøder til å reise hjem..Til å gjøre Aliyah.

Tekst Kjell Andersen

3 tanker om “Netanyahu til franske jøder: “Israel er deres hjemland, -ikke Europa

 1. Langesæter, jeg har lenge vært opptatt av tempelet som vil bygges i Jerusalem. Jeg vet at ‘Tempelets trofaste’ har lagt ned mye arbeid i å lage kopier av hellige kar m.m. og de leter eller kanskje har funnet den røde kvige. Men det er en ting vi ikke må glemme. De ønsker å fortsette med ofringene, noe Gud aldri vil tillate etter som det ultimate offer er gitt. Dersom tempelet blir reist så må det først skje noe på tempelplassen som idag er under muslimsk herredømme. Moskeen må fjernes. Hvordan?
  Vi vet at det skal være et tempel i Jerusalem i tusenårsriket og at Gud selv vil bo der.

  • Ofringene ble avskaffet av Antiokes Epifanes, så det du skriver om har også skjedd.
   Jeg er enig med deg i de 120 jubelår som du tok opp i et tidligere innlegg, men hvordan kan du være så sikker på årstallet de begynte. Meg bekjent er det ingen som har greid å regne seg helt nøyaktig tilbake i tid, og jødene selv er usikre på når jubelåret vil inntreffe.

 2. Ja, jødene skal tilbake. I Esekel, 39,25-29 står det:
  Derfor sier Herren Gud: Nå vil jeg vende Jakobs skjebne og være barmhjertig mot hele Israels hus. Jeg brenner av lidenskap for mitt hellige navn. 26 De skal glemme sin vanære og all sin troløshet mot meg når de bor trygt i sitt land og ingen skremmer dem. 27 Når jeg fører dem tilbake fra folkene og samler dem fra fiendelandene, vil jeg gjennom dem vise meg hellig for øynene på mange folkeslag. 28 Da skal de kjenne at jeg er Herren deres Gud. Jeg sendte dem i eksil til folkeslagene, men fører dem igjen sammen i deres eget land. Jeg lar ingen av dem bli tilbake der. 29 Jeg vil ikke lenger skjule ansiktet for dem, for jeg øser ut min Ånd over Israels hus sier Herren Gud.

Det er stengt for kommentarer.