Mer enn 70 kristne ble drept i Plateau-state i Nigeria i forrige måned

Kristne under voksende muslimsk press i Nigeria

kristne.-bærer-korsetVæpnede muslimske menn drepte en menighets-pastor og minst 70 andre kristne i den Nigerianske delstaten Plateau melder kilder i følge Morning Star News. Under angrepene som ser ut til å fortsette blir bolighus angrepet og menighetsbygg og kirker blir brent ned og den andre mai ble pastor Luka Gwom fra “the Church of Christ in Nations”(COCIN) drept av muslimske Fulani-gjetere i byen Foron som ligger i Barkin Ladi området, også et annet medlem av pastor Luka Gwom’s menighet, identifisert med navnet Paulina ble også drept i angrepet. En kristen samfunnsleder i Foron,  Ishaku Pam, bekrefter at Gworm, som var hans pastor ble drept i angrepet.

Økende kristenforfølgelse rir nå deler av Afrika, Midtøsten, Pakistan og India som en nigeria-killings (298x213)mare. Mens Vestens kristne flokker seg rundt tvilsomme forkynnere som lover velstand, rikdom og gode dager, opplever stadig flere og flere kristne presset fra militante islamister eller ekstreme hinduer. Nærmest daglig kommer det nå rapporter om intense forfølgelser og drap av kristne i stadig flere land og regioner.  I følge den kristne samfunnslederen i Foron i Nigeria skal det drepte kvinnelige medlemmet av pastor Gworm’s menighet ha blitt gift i kirken bare to uker i forveien. Muslimske gjetere iverksatte også et angrep mot kristne mandag 11 mai i Plateau statens Riyom område, forteller kilder til Morning Star i en tekstmelding. “Jihadistene forsøker nå å eliminere alle kristne i delstaten Plateau og i deres blodtørst har de lykkes med å drepe flere kristne og brenne ned deres hjem, skrev Gyang, hvis fulle navn er holdt tilbake av sikkerhetshensyn i en tekstmelding mandag. “De er nå i ferd med å angripe kristne i Rim, Bangai, Gwon, Wereng, Ringya og Sopp og her skal minst sju kristne være drept,” fortalte han torsdag 14 mai.

Massebegravelser av kristne

I Barkin Ladi området i byen Foron fant det 4 mai sted en massebegravelse for 27 kristne PLATEAU-STATENIGERIAsom ble drept 2 mai, og et vitne skal ha fortalt at han deltok i massebegravelsen etter Foron-angrepet og vi telte 27 lik, sa han til Morning Star News. I to andre angrep samme dag ble 17 kristne drept i landsbyen Vat og 13 andre kristne skal ha blitt brutalt drept i Zakupang, og blant disse skal det være flere kvinner og barn. Den 7 mai hadde Fulani muslimer angrepet Rim i Riyom lokalstyreområdet. “Jeg var i Rim for å gå i en begravelse, da et stort antall da godt bevæpnede muslimer gikk til angrep på landsbyen,” fortalte Gyang videre. “Dette angrepet medførte at to av våre medlemmer ble drept. “Dere må være klar over at vi i Riyom og Barkin Ladi lokalstyreområde har vært under beleiring og invasjon. Liv går tapt nesten hver eneste dag, uten at vår myndigheter ser ut til å foreta seg noe, men vi vil fortsatte være trofaste mot vår Herre og frelser Jesus Kristus. Også 30 april ble to kristne som var på vei hjem til seg selv etter en begravelse drept i et bakholdsangrep Barkin Ladi og fire andre kristne skal nylig ha blitt drept i Kwi i Riyam kommunale region. Også den 25 april ble det rapportert om angrep og drap av kristne og minst seks kristne skal ha blitt drept. Også et tjuetalls andre kristne skal ha blitt drept i området i løpet av de siste ukene og tallene på kristne som blir drept er stadig økende. Ropene fra den kristne martyrkirken blir stadig høyere, men få kirke og kristenledere i den vestlige verden ser ut til å respondere på ropene fra forfulgte kirke.

 

Og om ett lem lider, da lider alle lemmene med?? 1 Kor 12,26