Massive palestinske rakettangrep mot Israel sender hundrevis i bomberom

Mer enn ett hundre raketter er avfyrt mot Israel onsdag,  Israel besvarer angrepene med å skyte fra stridsvogner

Terrorister fra den palestinske terrororganisasjonen “Islams hellige krig” som er kontrollert georgiaav Iran har onsdag ettermiddag og kveld  avfyrt et sted mellom 90 og 110 raketter mot det sørlige Israel. Innbyggere i det sørlige Israel bes i kveld holde seg i tilfluktsrom. Israelske stridsvogner har i kveld avfyrt flere runder mot palestinsk infrastruktur både i den sørlige og nordlige del av Gaza stripen. I følge IDFs talsmann på twitter er minst 30 raketter avfyrt, mens andre kilder sier at så mange som 60 raketter har blitt avfyrt mot Sør-Israel de siste timene. Tallet på raketter er nå oppjustert til rundt ett hundre. I følge innbyggere i Beit Hanoun området skal det israelske gjengjeldelsesangrepet ha fått en fulltreffer på en palestinsk terrorcelle som avfyrte raketter mot Israel.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om drepte etter dagens massive palestinske rakettangrep mot det sørlige Israel. En sivil kvinne på 57 skal ha blitt lettere skadd da hun libanon-angrepforsøkte å rømme i sikkerhet og det israelske Iron Dome systemet skal ha avskåret minst tre av rakettene som kunne ha rammet Sderot. Dagens massive rakettangrep er det mest omfattende siden 2012 som utløste en kortvarig krig mellom Israel og Gaza. I følge israelske kilder ble rakettene avfyrt både fra det sørlige og det nordlige Gaza og de fleste rakettene falt ned i ubebodde områder. Imidlertid traff minst 8 raketter i bebodde områder. Blant annet skal Eshkol området ha blitt truffet av mer enn 15 raketter hvor en av dem slo ned i byen uten å eksplodere.

Islams hellig krig tar ansvaret

Terrororganisasjonen “islams hellig krig” har i kveld påtatt seg ansvaret for dagens massive rakettangrep og en talsmann for organisasjonen sa at de avfyrt 90 raketter. Også liebermanen annen av de palestinske terrorgruppene som opererer i Gaza sier de har avfyrt raketter onsdag. Dagens palestinske rakettangrep har kommet som hevn på at Israel i går gjennomførte et forebyggende angrep for å forhindre rakettangrep mot Israel. Tre palestinske terrorister ble drept i gårsdagens angrep. “Det israelske forsvaret vil fortsette å stoppe angrepene til de som vil skade oss,” skrev statsminister Netanyahu på Facebook kort tid etter angrepene. Utenriksminister Lieberman sa i en uttalelse i kveld at “Israel har intet annet valg  enn å ta over Gaza og ta en storrengjøring der,” mens lokale politikere krever “en tøff respons på dagens angrep”. “Jeg tror ikke Israel kan overse et slikt omfattende angrep.  – Mine synspunkter er kjente og tydelige. Etter Operations Cast Lead og Pillar of Defense har vi intet annet valg enn fullstendig okkupasjon av Gazastripen og få tatt en skikkelig “storrengjøring” der,” sa den israelske utenriksministeren.