Kristenradio på buss: Har stevnet Unibuss inn for Oslo tingrett for usaklig oppsigelse

Bibellærer Jan Kåre Christensen har stevnet Unibuss inn for Oslo tingrett for usaklig oppsigelse

Evangelist og bibellærer Jan Kåre Christensen har via sin prosessfullmektige, advokat Josefine Werstad nå stevnet Unibuss med prosessfullmektig advokat Johannes Straume inn for Oslo tingrett for usaklig oppsigelse. Som kjent har Christensens arbeidsgiver, Unibuss fått en rekke kundeklager mot Christensen hvor han anklages for å spille høylytt kristen-radio og andakter i bussens radioanlegg. Dette har falt enkelte passasjerer tungt for brystet og flere av disse har anonymt sent kundeklager på Christensens opptreden. Saken har tidligere vært omtalt flere ganger i Søkelys og i flere andre medier, og forhandlingsmøter mellom partene har ikke løst situasjonen.

Christensen ble som tidligere omtalt oppsagt fra sin stilling i Unibuss på grunn av sin bruk av kristen-radio i arbeidstiden og har fått flere tjenestepåtaler. Han tok saken til diskrimineringsnemda og anklaget da Unibuss for å diskriminering på grunn av hans kristne tro. Diskrimineringsnemda vurderte saken og konkluderte med at dette ikke var religiøs diskriminering. I etterkant av nemdas avgjørelse valgte Unibuss å si Christensen opp fra 30 april 2021. Dette har Christensen ikke godtatt og har nå stevnet Unibuss inn for Oslo tingrett for usaklig oppsigelse. Søkelys har fått tilgang til advokat Werstads støtteskriv. Saken er ennå ikke berammet.

Facebook Comments

7 tanker om “Kristenradio på buss: Har stevnet Unibuss inn for Oslo tingrett for usaklig oppsigelse

 1. Det Christensen holder på med er jevngodt med trass og trolldom i følge Guds Ord.
  Christensen burde underordne seg de foresatte myndigheter fordi disse er innsatt av Gud. Ikke trosse dem, saksøke dem og motarbeide dem.
  Christensen har tapt og tapt og tapt.
  Han ble beseiret av pastor Jan Aage Torp i hetsesaken.
  Han tapte rettssaken mot PBE i tingretten, han tapte overfor sivilombudsmannen, fylkesmannen og tapte overfor diskrimineringsnemda.
  Han vil garantert tape overfor Unibuss og i tillegg tape store summer i forhold til hans ulovlige bygging av mur og bod.
  Christensen er og forblir en taper hvor alt han tar i blir til nederlag.
  Når alt gjøres opp vil Christensen bli avkledd for oss alle som en kriminell og straffedømt taper som må punge ut i alle retninger.

  3
  5
  • Kjære Herr Sagfører!

   Du skriver om en “taper”.

   Fra USA har mange overtatt betegnelsen “loser” for å beskrive alle som “mislykkes”. Det har tydeligvis også kristne i Norge.

   I tradisjonell engelsk har imidlertid “unfortunate”, “uheldig” vært vanligere betegnelse på livets marginaliserte grupper.

   Jeg liker bedre medfølende beskrivelser enn fordømmende kallenavn som hinter om at alt i livet er en konkurranse, at den frie vilje er total og at “taperne” kun har seg selv å skylde.

   Tilværelsen er heldigvis rikere og mer nyansert enn et amerikansk pokerspill og Bibelens grelle og uriktige svart-hvitt-tenkning.

   Noen har flaks med evner og muligheter. De er uforskyldt født med gode egenskaper for å tilegne seg kunnskap og mestre livet, de har trygge levebetingelser og får kanskje tilfeldigvis sjanser som andre ikke får. Ja, mange av oss har flaks. Men like mange har uflaks. Slik er livets grunnleggende urettferdighet.

  • Hvorfor skulle han ikke det da?
   En rettssak som vil vurdere om en bussjåfør kan få sparken for å spille kristen radio og andakter på jobben, er så avgjort relevant å omtale. Vi står i dette tilfelle over en prinsippiell sak som kan angå flere enn Christensen alene.
   Også andre bussjåfører i Norge hører på kristen-radio mens de fører buss, og dersom klager på dette er oppsigelsesgrunn, har flere grunn til å være bekymret.
   Jeg mener så avgjort at dette er relevant å omtale.

 2. Han må gjerne beholde sin jobb som bussjåfør & høre på Kristen musikk….Men Christensen burde endre på sin blogg fks!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.