Klagestrøm mot blogger Jan Kåre Christensen fra ilske busspassasjerer som ikke liker kristne radioprogram førte til tjenestepåtale fra UNI buss

Trøbbelet ser ut til å fortsette mot blogger Jan Kåre Christensen som fortiden befinner seg i konflikt både med rettsvesenet og plan og bygnings-etaten i Oslo. Bloggeren har nå fått flere klager fra pasasjerer som hevder at Christensen bruker arbeidsplassen til å spre religiøs forkynnelse gjennom å spille religiøse program fra Visjon Norge på radioen. I følge Christensens egen nettside har han fått flere klager på å “kjøre kristen forkynnelse på maks lydstyrke. I en av klagene spørres det om Christensen er en “Visjon-Norge kollabortør,” mens en annen klage hevder at “bussjåføren spilte veldig høy kristen musikk fra en kristen radiokanal. Det var så høyt  at det sjenerte hele bussen. En eldre dame som var dårlig til bens gikk opp til bussjåføren og spurte om han kunne skru ned musikken. I følge klageren skal Christensen da ha svart at dersom hun var plaget, kunne hun sette seg bakerst i bussen. I en tredje klage påståes det at Christensen skal ha “kjørt på med høylytt religionspropaganda hvor det tydelig ble fortalt hatske og rasistiske historier om blant annet muslimer og jøder,” heter det i klagen som er sendt til Ruter. Christensen selv skriver at han er utsatt for kristendomsforfølgelse

“Vil også presisere at jeg har aldri spilt noe annet enn vanlig radio med de kanalene som er her lovlig godkjent på eteren her i Oslo. Med andre ord, dette er hetsing av kristne, det hadde aldri skjedd med noen muslimer eller andre,” skriver Christensen som dersom han ikke endrer adferd risikerer ytterligere disiplinære forføyninger.

Bråket omkring blogger Jan Kåre Christensen ser ikke ut til å få noen ende. Som kjent har bloggeren som ble dømt for å ha sjikanert pastor Jan Aage Torp gjennom sine blogger, lenge ha befunnet seg i strid med Oslo kommune på grunn av en ulovlig oppført mur, trapp og bod. Dette har ført til at Christensen har fått tvangmulkter på 50 000. Disse mulktene er innklaget til fylkesmannen for endelig avgjørelse. Fylkesmannen vil etter alt å dømme komme til å opprettholde PBEs pålegg og mulkter. Imidlertid er det første gang det skal ha kommet klager på Christensen fordi han spiller religiøse program på bussens radioanlegg. “Det er ille når Ruter blir en instans for mobbing og hetsing av bussfører, dette skjer gjennom Ruters klageinstans. Samt som med meg, her er det også kristendomsforfølgelse,” skriver bloggeren som har fått fem klager fra pasasjerer fordi han angivelig skal ha spilt for høyt religiøse radioprogram over bussens musikkanlegg. Konsekvensen av dette er at Christensen har fått tjenestepåklage hvor det forventes at han endrer adferd for å unngå ytterligere disiplinære forføyninger.  Christensen selv avviser at han har gjort noe galt og mener at det hele er kristendomsforfølgelse av verste sort. “Her er de 5 hatmeldingene Ruter fikk og som de går videre til med hos min arbeidsgiver Unibuss. Trist, dette hadde aldri skjedd hvis jeg var Muslim, men mot kristne er al tillatt. Jeg har aldri spilt høy musikk. Selvfølgelig aldri hetset jøder, muslimer eller andre. Kun på vanlig nivå har jeg brukt volumet. Dette er hetsing, mobbing og lyving imot meg. Tenk, så langt går i dag kristendomsforfølgelse, det skjer gjennom Ruters klageinstans,” skriver bloggeren som riskerer ytterligere disiplinære forføyninger fra sin arbeidsgiver. Hvorvidt Christensen virkelig har spilt så høyt som det hevdes i klagene er usikkert, og hvem som står bak det hele er heller ikke kjent. Christensen selv oppfatter dette som religionsforfølgelse.

Får medhold hos arbeidstilsynets chat tjeneste

Arbeidstilsynet gir meg medhold, at dette jeg har fått er en såkalt ulovlig tjenestepåtale da Unibuss eller Ruter kan henvise til at arbeidsmiljøloven eller noen interne instrukser er brutt!

9 tanker om “Klagestrøm mot blogger Jan Kåre Christensen fra ilske busspassasjerer som ikke liker kristne radioprogram førte til tjenestepåtale fra UNI buss

 1. Helt enig med Jan Kåre.

  Jan Kåre burde og må spille sine egne prekener med sin yndige kone Berit som sangerinne på Unibussene sine ruter. Passasjerer må da kunne høre og tåle at de lever et syndefull liv i hor og at alle lesber, homofile, muslimer, ateister, jøder, sikher, arbeiderparti medlemmer og hinduer til slutt vil ende opp i helvetes evige ild.
  Dette er prekener som burde spille høyt nok til at alle hører det klart og tydelig.

  Hvis ikke passasjerene liker det, kan de bare gå sin vei eller bruke bil. For med den hyggelige Jan Kåre ved rattet skal de få vite at de lever i synd og at de burde omvendes før brøytebilen, som følger etter bussen, kjører over dem og de havner i helvete.

  Full støtte til Jan Kåre her og de som ikke liker det kan bare kjøre bil.

  5
  1
 2. Jan Kåre har aldri vært noen Visjon Norge fan, det er ihvertfall et faktum han selv
  har stått for i alle år. Har aldri hørt han snakke nedsettende om Israel heller.
  Og det klageren sier om innholdet i denne “Visjon Norge sendingen” er også totalt utenfor VN’s program og tale. Lett å gjennomskue denne klageren som ren løgn. Man må forøvrig mene hva man vil om både Christensen og VN, men denne klagen er for drøy til å være sann for enhver som har kjennskap til både Christensen og VN. Rett skal være rett tross alt.

  5
  1
  • Her er det kristendomsforfølgelse, ikke noe annet. Som det var med Jan Aage Torp og de andre sakene jeg er oppe i!

   Jeg hører på PTro, P7, Joh 3.16 og FM 107.7 som er på FM radio.
   Spiller ikke høyt, men vanlig. Dette får jeg tjenestepåtale for, ille!

   3
   1
  • Jeg tror deg ikke JKC.
   Du burde ha mer respekt for passasjerene dine.
   Kristenradioen provoserer. Det er galt å prakke det på folk.
   Mener jeg.
   Vær heller i bønn for turen og passasjerene og vær til velsignelse for dem.
   Konsentrer deg om å være sangen verdig “En bussjåfør, en bussjåfør, det er en man med godt humør”.

   2
   3
  • Det er reelle klager på hans musikk og bruk av radio. Hva som er høyt eller lavt er vel noe som folk opplever individuelt. Jeg vil vel tippe at klagerne har smørt litt tykt på. Likevel, Christensen har nok også lyttet på Visjon Norge, for han skriver selv på egen blogg dette: “Jeg har kun spilt på vanlige kanaler, slike som P1 og P4, og noen andre.
   Ellers så hører jeg på vanlig lydnivå på disse kristne kanaler også.

   107.7 som er nå nærradio og FN nettet. En lovlig Norsk kanal.
   Samt også Ptro, P7, Joh. 3. 16 og Visjon Norge der jeg hører bl.a. hvis det er noe om Israel spesielt. “

   2
   1
 3. I realiteten gir nå alle meg medhold.
  Dette er jeg meget glad for, takk og lov og pris for det.

  Jeg har ikke bryte noen interne regler eller arbeidsmiljøloven.
  Derfor er dette også en sak for likestillings- og diskrimineringsombudet åpenbart.

  De skriver så klart og riktig:
  Som sagt så kan det du beskriver være diskriminering på grunn av religion etter likestillings- og diskrimineringsloven § 6.
  Dersom det ikke finnes retningslinjer for spilling av musikk/radio hos arbeidsgiver kan det være at du har blitt dårligere behandlet enn andre, fordi du velger kanaler med kristent innhold.

  http://blog.janchristensen.net/2019/11/nr-2606-likestillings-og.html

 4. Jeg synes at det er meget bra at Jan Kåre spiller kristen musikk her og forkynner til folk at de er syndere hvis eneste frelse er å la seg omvende under bussturen og ta i mot JESUS der de sitter.

  Hva er en buss og hva er Unibuss ? Unibuss lever av at deres kunder beveger seg via deres busser for å bedrive horeri og andre typer synder. Uten horeri og andre brudd på de ti bud, hadde Unibuss blitt slått konkurs. Spesielt sodomitter og plattfot arbeiderparti medlemmer med fortid fra Utøya bruker Unibuss og bussrutene til Jan Kåre. Det skulle da bare mangle at Jan Kåre forsøker å omvende dem !!

  Her må Jan Kåre fortsette å spille kristne prekener, gjerne sine egne, og kristen musikk slik at alle horer og horebukker, dvs den store majoriteten som bruker hans buss, skal bli omvendt til et liv til tjeneste for Jesus.

  Og la oss alle håpe at vi får en slik vekkelse at Unibuss og andre formidlere av hor og dødssynder går konkurs.

Det er stengt for kommentarer.