Kerry presser på for å få på plass en våpenhvile for å redde Hamas, -nye rakettangrep mot Israel

Taust i israelske aviser om Shimon Peres våpenhvileutspill, John Kerry ber Israel avstå fra bakkeoperasjon mens rakettene regner over Israel, Naftali Bennett kaller å unnlate å gjennomføre en bakkeoperasjon “et stort feilsteg”

President Shimon Peres uttalelser om at partene i konflikten må få på beina en våpenhvile operation-cast-leadhar forløpig ikke fått større oppmerksomhet i israelsk presse. Imidlertid har israelske aviser ryddet plass til å skrive om at John Kerry under sitt Egypt besøk vil komme til å prøve å få Kairo til å øke sine bestrebelser for å forsøke å fremforhandle en våpenhvile mellom Israel og Hamas. Etter knapp uke med intense palestinske rakettangrep og israelske luftangrep er den palestinske terrorgruppen fortsatt i stand til å avfyre raketter i et stort antall mot Israel. I følge de seneste rapporter skal mandagens omfattende angrep har ført til flere skadde på israelsk side. I Beersheba ble to mindreårige søsken skadd, hvorav den ene alvorlig, og en 8 år gammel gutt ble såret tidligere på dagen. En 81 åring ble også skadd av en palestinsk rakett idet han var i ferd med å søke dekning i et tilfluktsrom. Israel på sin side har gjennomført flere større angrep mot terroristmål på Gazastripen det siste døgnet.

Hamas rakettregn over Israel fortsetter med tilnærmet full styrke, I løpet av mandagen har palestinerne avfyrt et større antall raketter mot Israel og det er få tegn på at Israel har
Israeli president Shimon Pereslykkes med å oppnå de mål man hadde satt seg med den pågående operasjonen. Nyheten om israels president Shimon Peres skal ha bedt partene om å få på plass en våpenhvile har ikke fått overskrifter hverken i Jerusalem Post, Times og Israel, Arutz Sheva eller Yediot Ahronot, og derfor er det også vanskelig å si noe om hvordan reaksjonene blant folk flest er på presidentens knefall for palestinsk terror. I tidligere nyhetssaker hvor den 91 år gamle presidenten har uttalt seg om noe reagerer mange med setningene; “ingen bør ta den gamle senile tullingen på alvor”, “eller hvorfor er ikke han innelåst på gamlehjem”. Imidlertid øker nå det internasjonale presset på den israelske regjeringen og mange lurer på hvor lenge Netanyahu har mage og guts til å ikke la seg presse til en prematur våpenhvile. En våpenhvile nå vil ikke ha varig effekt på Hamas evne til å angripe Israel med raketter, og en ny våpenhvile som ikke innebærer at Hamas blir avvæpnet, vil bare bety at en fremtidig israelsk statsminister må ta de belastninger en militæraksjon mot Gaza fører med seg.

Vil bare utsette problemet

Israels store dilemma er at Hamas og andre palestinske terrorgruppene ikke er noen regulær hær som følger krigens regler.Våpenlagre og rakettutskytningsramper er plassert sidsel-wold-propagandader det bor sivile, og alle militære gjengjeldelser vil medføre store sivile tapstall og dermed negativ omtale i vestlige medier. Blant de mest ensidige massemedia vi har i Europa troner NRK og TV2 i en unik særstilling. I forhold til konflikten mellom Israel og palestinerne minner de to ledende norske tv-kanalene mer om “News From KOREAN CENTRAL NEWS AGENCY of DPRK” enn en fri og objektiv presse. Det er ikke uten grunn at NRK ofte spydig omtales som ARK på grunn av lite objektiv rapportering, og helt i særklasse er Sidsel Wold som har fått en Facebookgruppe mot seg. Denne gruppen krever at Sidsel Wold må bli fjernet fra NRK da hun i følge gruppen er antisemitist  og en skam for Norge. En prematur våpenhvile vil bare utsette problemene og Israel vil om noen måneder eller et par år igjen måtte ty til bombing av Gaza for å gjøre et nytt forsøk på å stoppe Hamas. Den grelle sannhet er at Israel er den eneste nasjon i verden som ikke får lov til å forsvare sine innbyggere mot terror fra naboene og dette sies til skam for alle de som krever slutt på israelernes militæroperasjon.

Ber Israel avstå fra bakkeoperasjon

US-SYRIA-CONFLICT-CONGRESSUtenriksminister John Kerry som representerer Hussein Obama administrasjonen gikk mandag ut med formaning til Israel om å avstå fra bakkeoperasjon. Den amerikanske utenriksministerens innspill må oppfattes som et forsøk på å redde Hamas slik at status-quo kan opprettholdes i den palestinsk/israelske konflikten. Hamas på sin side avviste tidligere i dag en eventuell våpenhvile med å sette frem en rekke uoppnåelige krav for å avslutte kamphandlingene. Økonomi-minister Naftali Bennett som leder regjeringspartiet “jødiske hjem” oppfordret mandag kveld sterkt til å sette iverk en bakkeoperasjon mot Gaza og sa videre at det vil være “en stor feil å avslutte “Operation Protective Edge” på samme måte som Operasjon Cast Lead” ble avkortet i 2008. Vi er for øyeblikket i en gunstig situasjon hvor 40 000 av våre beste soldater og offiserer er rede for en bakkeoffensiv. “Vanlige folk forteller oss at vi er forberedt på denne situasjonen, sørg for at problemet blir fikset,” sa Bennett som la til at hans ord reflekterer det millioner av israelere mener om den pågående operasjonen.

Bør ikke lytte til en anti-israels og jødehatende administrasjon

bennettDersom Israel ennå ei gang velger å lytte til rådene som kommer fra Det Hvite Hus gjennom utenriksminister John Kerry vil uten tvil Hamas kunne pårope seg seier også denne gangen. Terrororganisasjonen som selv startet konflikten vil beholde store deler av sitt rakett-arsenal og selv om rakett-angrepene vil stilne av for en kort tid, – og en relativ “fred” vil senke seg over det sørlige Israel, vil Hamas med neste korsvei komme sterkere tilbake, med mer langttrekkende og avanserte raketter som treffer mer nøyaktig og som kanskje også kan unngå det israelske Iron Dome systemet. En våpenhvile nå vil være bare utsette problemet som dermed vil bli lesset over på neste statsminister og regjering. Netanyahu vil for ettertiden fremstå som en ny Ehud Olmert som gikk av i skam og hans Likud parti vil kunne bli redusert til Kadima nivå.

https://www.youtube.com/watch?v=UAt4nQBXin0