Jan Hårstad: Russland i krig – Storskog

Mer om det hodeløse Norge.  “På natta ligger jeg og tenker på hvordan det skal gå med
putin-ukraineNorge.Da har jeg klart for meg hva jeg skal skrive på formiddagen dagen etter.I natt var jeg opptatt av at det offisielle Norge skulle kjøre en diplomatisk offensiv overfor Russland for å løse problemene rundt grensa i Storskog. Så viste det seg at doktor i russisk historie,Bjørn Nistad, hadde skrevet en artikkel i Klassekampen idag 7 november 2015 : ” På høy tid med en ny Russlandspolitikk”, som var en slags kopi av mine nattlige tanker. “Kanskje har russiske myndigheter åpnet grensen for å straffe Norge?  Det er i så fall velfortjent,” skriver Jan Hårstad i dette innlegget

Det heter seg det i mainstream europeisk tenkning at statene i Europa er “klientstater” og “vasallstater” under USA. Det er ikke noe provokativt i å fastslå det. Men disse klientstatene våger allikevel innimellom å si seg uenig i USAs dronekriger,CIAs utallige stasjoner rundt om i verden som plukker opp folk til forhør og det som verre er, og om stupide kriger på rekke og rad.

Norge gjør ikke noe sånt. Derfor mener jeg at Norge kommer i en særskilt kategori. Nasjonen er ikke noen vasallstat, Norge er en amerikansk DELSTAT. Det finnes ikke noe sånt som en selvstendig og uavhengig norsk utenriks og forsvarspolitikk. Det finnes bare amerikansk politikk i Norge som om USA og verden er slik det var for 60 år siden.

Det viktigste som nå skjer i verdenspolitikken er den enorme militære opptrappingen som Nato/USA foretar rundt Russland med tanke på full krig om ett eller to år. I dette har Norge ved Brende/Søreide vært i aller forreste rekke for å praktisere amerikansk krigsplanlegging selv om mektige stater som Tyskland og Frankrike melder at de har forbehold og av og til direkte uenighet. “Krim er russisk” sa Angela Merkel for en stund siden. En helt utenkelig uttalelse i Norway.

Etter mitt skjønn har den aller siste planen for ombygging av det norske forsvaret minimalt med forsvar av Norge å gjøre,men mye mer med hvordan tilrettelegge Norge som en angrepsplattform for den planlagte krigen mot Russland. Enorme Nato-øvelser i Norskehavet,i Nordland, forhåndslagring i annet hvert fjell,norske elitesoldater på bakken i Baltikum og luftvåpenet over. Jens Stoltenberg gjentar hele tida: Nato-land må yte mer,vi må ha større nærvær i Svartehavet,Østersjøen og ØstMiddelhavet.

Når han må gjenta dette hundrede ganger er det fordi en rekke europeiske land – ikke Norge selvfølgelig – forlengst har forstått at det er USA som kjører dette løpet og at de ikke deler krigstenkningen med utplassering av nye atomvåpen nær russiske grenser.

Nå er jo Sergei Lavrov verdens ledende champion i diplomatisk sjakk og ikke vet jeg hvordan han vil reagere på norsk diplomati rundt Storskoggrensa.

Men jeg kan godt forestille meg at folk innen generalstaben i Moskva nå sier som så: Vi befinner oss i krig i Syria. Og vi har Ukrainakonflikten. Norge opptrer ekstremt fiendtlig. (Nistad: “Og Norge har opptrådt som klakør for USAs aggresjon mot Syria og brudd på folkeretten.”)

Er det noe vi kan gjøre for at Norge ikke forblir et et amerikansk militært oppmarsjområde mot Russland? Ja,vi kan sende inn 20 000 muslimske flyktninger så er Finnmark fullstendig destabilisert i minst 10 år framover. Dess mere muslimer som ankommer til Norge,dess mindre penger,ressurser,energi til å tenke på noen krig mot Russland.

Nå får vi se hva herr Lavrov sier, men russere såvel som Tyrkia,Libya og USA har forlengst forstått at flyktningekriser kan brukes som et politisk våpen.

Det gjenstår å se hvilken linje Russland vil velge.

Skrevet av Jan Hårstad. Gjengitt med tillatelse

Én tanke om “Jan Hårstad: Russland i krig – Storskog

Det er stengt for kommentarer.