Jan Hanvold måtte beklage og ta avstand fra forkynner David Auke`s tiriade mot kongehuset

Kong Harald hyllet islam og lovpriste homofili og har høstet konsekvensen av dette i form av Ari Behn`s selvmord sa forkynner Auke som omtalte Martha Louvise som en moderne heks og en heksemann.

Forkynner David Aukes tiriade mot kongehuset sendt på Visjon Norge har fått pastorene Leif S. Jacobsen og Sten Sørensen til å rystes og bruke ord som “majestetsfornærmelse” om det forkynner David Auke sa under en direktesendt tv sending på Visjon Norge. Inger Hanvold, Jan Hanvolds kone nr 3, var programleder. I intervjuet dro Auke fram kongens aksept av muslimer og homofile parforhold. Kongen hyller islam og propaganderer for homofili blant barn – og han skal liksom være vår konge? Auke ser dette i sammenheng med Ari Behns selvmord. Nå har Jan Hanvold som selv er svært fritttalende blitt tvunget til å beklage: “Hans uttalelser er noe vi overhodet ikke står for. Vi har stor respekt for Hans Majestet Kongen, og vi beklager dette,” sier Hanvold til avisen Dagen.

Se klippet som har vakt voldsomt engasjement på Levi Fragells Facebookside og som fikk de to pastorene til å rystes i sjokk over hva Auke sa på direktesendt tv. Kong Harald fremmer homofili blant barn sier Auke i klippet som har fått pastor Sørensen og Leif Jacobsen til å komme med krass kritikk av TV Visjon Norge som nå beklager seansen. Sigmund Voll Ådnøy påpeker hulheten i Hanvolds beklagelse med noe den fritt-talende tv-sjefen tidligere skal ha lirt av seg om Martha Louise: Hanvold sa en gang at Märtha Louise var en representant fra helvete. Men hun er ikke tronarving. Virker for meg som glidelåsgrensa for slarvekjeftens tema går rett “under” eller over Kronprins Haakon. Nå har de et seriøst problem, når en betrodd venn, verbal våpendrager, hjelper og gjest har uttalt seg på feil side av denne grensa (jeg tror) de faktisk ha,” skrev Ådnøy i en kommentar til seansen på Facebook. -Vår kommentar til det hele er dette: Kongehuset må selvfølgelig tåle kritikk når de tar side i viktige politiske og etiske spørsmål. Likevel var dette et uhyggelig sleivspark fra David Auke og Visjon Norges side..

Torp om det som har skjedd

Avisen Dagen tar for en gangs skyld tak i noe som er vesentlig i TV Visjon Norge, som dessverre min predikantkollega og kanalens sjef Jan Hanvold ikke ante noe om før igår ettermiddag. Hanvold ville selvsagt aldri latt majestetsfornærmelser av vår konge passere, og slike uttalelser om Kongen er i rak motsetning til hva Jan Hanvold står for.
Jan er kjent for sin uavlatelige vennlighet og støtte, samt glødende forbønner, for Kongehuset, offentlig og privat.  Jeg har ofte deltatt i bønnemøter der Jan forbilledlig ber engasjert til Gud om velsignelse for Kongehuset. Hvis noen lurer på hvorfor «Torp vet» at Jan Hanvold ikke visste noe før igår om uttalelsene om Kongen, så er det fordi jeg VET,” skriver Jan-Aage Torp i en oppdatering på Facebook.

https://www.facebook.com/levi.fragell/posts/2939531522799479

7 tanker om “Jan Hanvold måtte beklage og ta avstand fra forkynner David Auke`s tiriade mot kongehuset

 1. Jeg og kona satt og så litt på programmet. Det virket som de skulle overgå hverandre med historierfortellinger. Det var ikke noe oppbyggelig, det de fortalte. David Auke nesten reiste seg for å VISE at han hadde de mest fantastiske historiene å fortelle. Vi fant ut at det beste var å slå av TVen.

  3
  1
  • Det er ikke mye oppbyggelig å se på kristen-tv i Norge. Jeg har både Visjon Norge, Kanal 10 og God TV tilgjengelig.
   Det meste som serveres på disse kanalene er velstands og lykke-evangeliet med noen få unntak.
   David Auke var nå veldig tydelig på hva han mener om kongehuset.
   For min del ble det for drøyt.
   Kong Haralds tale han refererte til, var lite å rope hurra med gutter som liker gutter og jenter som liker jenter osv.
   Han legaliserer noe som ikke er rett. Likevel, å lire av det Auke gjorde er langt over streken.

   4
   3
 2. Jeg har ikke sett dette TV-programmet og kjenner heller ikke David Auke. Men innholdet i det han sier – uvanlig rett frem – er nok så nær sannheten man kan komme. Men sannheten tåles ofte ikke i kristne kretser- herunder i Søkelys !

  2
  1
  • Kongehuset må tåle kritikk. Det som ble sagt var litt for drøyt selv om jeg mener at kongen burde spare seg for å misbruke nyttårstalen til å fremme homofili eller rose islam.
   Men det er litt for drøyt å si det David Auke sa som knyttet Ari Behns selvmord opp direkte mot kongens tale.

  • Det var vel i sin tale i Slottsparken at Hans Majestet kom med sine uttalelser om ” jenter som liker jenter og gutter som liker gutter…”.

   Den som kjenner Bibelen ; vet hva Astarte står for. Videre vet vi at prinsessen opprettet et firma ved navn : Astarte Education. Dette firmaet er visstnok nedlagt nå. Så vet vi kristne gjerne hva en sjaman står for ! Jeg tror nok at herr Auke får rett i sine spådommer om kongehuset. Den som overlever Corona : Vil få se – tror jeg !

   2
   1
 3. Jeg hørte kongens tale nyttårsaften 2018, og var veldig skuffet. Han sa det som er tidligere referert her. Men Kongen må jo lese opp det som taleskriveren har skrevet.

  • Veldig enig. Kongen skal være en samlende og politisk nøytral person. Og snakke om “jenter som liker jenter” og “gutter som liker gutter” er utsagn han kunne spart seg for å fremsi. Dersom frafallet fortsetter å eskalere i Norge vil vel kongen en eller annen gang måtte si “store gutter som liker mindre gutter” og “store jenter som liker små jenter.”
   Jeg mistet en god del tillit til kongehuset da han proklamerte det i sin nyttårstale, men jeg klarer ikke å gi legitimitet til at kongehuset fikk det tilbake igjen rett i fleisen i form av Ari Behns selvmord.
   Den siste skikkelige kongen Norge hadde var kong Haakon med sitt “alt for Norge”.
   Kong Olav burde ha satt foten ned og markert avstand til abortloven i sin tid, så man kan nok si at kongehuset har veket av fra veien.
   Likevel er kongehuset endel av vår øvrighet og derfor skal vi ha respekt for og be for kongehuset.

Det er stengt for kommentarer.