Jan-Aage Torp med knallhard kritikk mot avisen Dagens kristendomsforfølgelse

160px-Jan-Aage_Torp_portrettDebatt og meningsbrytninger  “Dagen synes å ha et geografisk problem når «forfølgelse» skal defineres. Jeg lagde for tre måneder siden et interessant tv-intervju med sjefredaktør Vebjørn Selbekk for mitt program «Den virkelige verden med Jan-Aage Torp» på tv-kanalen Miracle Revival Channel, og her utfordret jeg Selbekk til å beskrive hva avisen Dagen er best på. Uten å nøle fremhevet han redaktør Kari Fures kompetanse på forfølgelsen av kristneverden over. Etter å ha abonnert på Dagen gjennom de siste seks måneder er jeg enig. Her er Dagen best,” skriver pastor Jan-Aage Torp i et innlegg i den kristne avisen som blant annet er eid av Norsk Luthersk Misjonssamband 

“Problemet er imidlertid at Dagen synes å ha et geografisk problem når «forfølgelse» skal defineres. Det er noe avisen tar opp med dyktighet i reportasjer og kommentarer, men alltid om utlandet, og gjerne om forgangne tider.  Men straks mange av de samme fenomener finner sted innenfor Norges grenser, da heter det ikke lenger «forfølgelse», men gjerne «nødvendig omsorgsovertagelse» eller «oppgjør med usunne forhold i norsk kristenhet». Den samme Kari Fure som skriver glødende om Saudi-Arabia, Iran, Afghanistan og andre land, er sammen med den øvrige redaksjon pådrivere for å «forfølge» kristne innenfor Kongeriket Norge. Hvorfor denne spaltethet?” spør Jan-Aage Torp og fortsetter:

“Det jeg har lest i Dagens spalter gjennom de siste måneder om «usunne forhold» vedrørende kristne ledere, menigheter og familier omfatter svært mange av de samme kjennetegn som «forfølgelse i utlandet»: Uthenging, gapestokk, summariske
prosesser, yrkesforbud, kidnapping, straff med mer. Dagen synes å ha lagt seg på samme linje som to ledere i norsk pinsebevegelse, pressetalsmann Andreas Hegertun og leder Sigmund T. Kristoffersen, som avviste at Naustdal-saken hadde noe med kristendomsforfølgelse å gjøre. Aner jeg en servilitet og konformitet med det offentlige, og i så fall hvorfor? Hvor er Avisen Dagen anno 2016 på  vei?  ( Foto under er fra en av de første demonstrasjonene som fant sted i forbindelse med Naustdal-saken)barnevernet-3
Utvilsomt ville Dagen under Arthur Berg ha reagert kraftig om en tilsvarende melding hadde nådd avisen på 1980-tallet om omsorgsovertagelse av fem kristne barn i Romania eller Sovjetunionen. Berg og hans etterfølgere Finn Jarle Sæle, Odd Sverre Hove og Johannes Kleppa førte denne samfunnskritiske linje også hva angår norske forhold som behandlingen i Den norske Kirke av abortprestene Børre Knudsen, Ludvig Nessa og Per Kørner.       – Og utvilsomt ville verken Berg, Sæle, Hove og Kleppa ha vært pådrivere for «offentlig sjelesorg» og fokus på familiekonflikter mens sakene ennå ikke var løst.

Sånne ting ble beskrevet i Den Hellige Skrift mange år etter at konfliktene var avsluttet så ettertiden kunne lære av det. Ikke for å forsterke skade og smerte mens stridigheter var ennå uløst.

Skrevet av Jan-Aage Torp opprinnelig hentet fra avisen Dagens debatt

 

8 tanker om “Jan-Aage Torp med knallhard kritikk mot avisen Dagens kristendomsforfølgelse

 1. Nå tror jeg at Torp har “tatt for mye Møllers tran”.
  Han synes å fekte i øst og vest. Han har en mildt sagt ubalansert holdning til barnevernet, og nå disse urimelige påstandene om avisen Dagen.
  Kanskje nå Torp heller skulle bruke tiden på å “holde orden i eget hus”?

  • Faktisk er det noe i denne kritikken mot Dagen. Han er ikke alene om å kritisere Dagens linje. Jeg er også dels enig i deler av Torps kritikk, dog med visse reservasjoner. Jeg tror nok endel av dette som er blitt tatt opp i Dagens spalter omkring Sannhetens Ord og den bitre personkonflikten, hører hjemme i andre fora og kanskje også bør behandles mer i en konfliktløsings setting enn i åpen media. Det vil forsterke konflikten og låse partene i skyttergravene. Dog mener jeg at menigheter bør tåle kritikk, og medias søkelys. Samtidig er jeg drittlei politisk korrekt i den kristne pressen. Det er lettere å kritisere mindre menigheter enn å kritisere barneverns systemet som er finansiert av samme stat som deler ut pressestøtte. Jeg savner Dagens erkjennelse og beklagelse spesielt i Naustdal-saken. De tok grundig feil, vågde ikke stille kritiske spørsmål og formidlet kontinuerlige den PK tilnærmingen til saken.

  • Søkelys: Kan du være konkret på hva som er galt med Dagen sin dekning av nevnte saker ?

   Kan ikke si jeg ser at Dagen har gjort noen grove feil I dekningen av sakene. Når det gjelder barnvernssaken I Naustdal fokuserte de på å imøtegå den feilinformasjonen og propagandaen som kom i kjølvannet av saken på internet. Her ble triste (og ja, kritikkverdige) enkeltsaker fremstilt som normalen for norsk barnevern, noe det jo ikke er. Den konkrete saken ble omtalt forsiktig og nøytralt.

   Når det gjelder Sannhetens Ord er jo det to vidt forskjellige versjoner av hva konflikten gjelder. Men du tar for gitt at den versjonen som menigheten selv presenterer er den korrekte. Uansett hvem som har rett; Dagen har gitt Sannhetens ord alle muligheter til å imøtegå den kritikken som kommer frem mot dem.

 2. Som vanlig fra den kanten. Skyter vilt rundt seg…..men bare med løskrutt.

 3. Her er det bare å ta av hatten for Torp. Kan ikke annet enn å si meg fullstendig enig med Torp.

 4. Tror vi trenger en velfortjent ferie fra både pastoren og den nedrige bussjåføren?

  • Enig. ? Håper også det blir siste gang vi hører noe som helst om den dømte forbryteren og at han siger inn i glemselen når helvetesbloggen stenges for godt.

 5. Takker inderlig Dagen som har våget å sette ting ut i lyset – ut fra mørke tause kriker og kroker i årevis. Takk til Dagen for stort mot.
  Herr Torp burde gå litt stillere i dørene. Hans euro-apostoliske lære og tilhørighet er det pr dd rimelig grunn til å sette kritiske spørsmålstegn ved.. Gjør egen researching. Det er ingen hemmelighet..
  Det har også vært mye “rart” tidligere også som kjent – men i andre sammenhenger.

Det er stengt for kommentarer.