Mer enn 120 raketter skutt mot Israel på få timer, Israel bomber mål på Gazastripen

Nye rakettangrep mot Israel etter at våpenhvilen gikk ut, Israel svarer med angrep mot Gaza,  -11 raketter skutt mot Eshkol på under en time.

Kort tid etter at den fem timer lange våpenhvilen gikk ut har Hamas på nytt innledet
israel-gazarakettangrep mot Israel. I følge det israelske forsvarets talsmann på twitter har den palestinske terrororganisasjonen  avfyrt raketter mot Beersheba, Askelon og Eshkol. Israel på sin gjenopptok for en knapp halvtime siden angrepene på Gaza mens det hersker full forvirring om et nytt våpenhvileforslag fra Egypt. Økonomi-minster Naftali Bennett fra partiet “jødiske hjem” sa torsdag at Israel må eliminere Hamas fullstendig, men la til at Netanyahu har full støtte for de valg han måtte finne å foreta for å knekke Hamas. Utenriksminister Avigdor Liberman har lenge vært av den mening at Israel må ta over kontrollen av Gazastripen. En talsmann for Hamas sa nylig at “en våpenhvileavtale ikke er nær” og i israelsk presse blir snakket om en mulig ny våpenhvile møtt med forakt, oppgitthet og raseri..

Forvirring om nytt våpenhvileutspill timer før den humanitære våpenhvilen går ut

Dagens våpenhvile som ble iverksatt etter ønske fra FN har så langt hatt begrenset effekt.
libermanMens Israel har avstått fra å angripe Gaza har Hamas flere ganger beskutt områder i Israel med raketter og granater og tidligere i dag avverget det isrelske forsvaret et større terrorangrep da 13 Hamas terrorister forsøkte å ta seg inn i Israel via en tunell. I ettermiddag har det versert motstridende rapporter om at Israel og Hamas skal ha inngått en ny våpenhvile som skal iverksettes fra fredag. Den israelske utenriksministeren avviser nå i ettermiddag BBC rapporten om at det skal være inngått en våpenhvile. Israel har gjentatte ganger presisert at demilitærisering av Gazastripen er en forutsetning for en våpenhvile, og det er tvilsomt om Hamas vil gå for en slik ydmykelse. Imidlertid er det Netanyahu som til syvende og sist avgjør hvorvidt Israel skal slå av på kravene og inngå et kompromiss som skyver en ny Gazakonflikt frem i tid.