To nye palestinske raketter i natt etter massivt rakettregn onsdag

IDF talsmann: Vi kan ikke akseptere at palestinsk rakett-terror skal true livene til 3,5 millioner sivile og vil ikke lenger vise tilbakeholdenhet

Etter at Israel onsdag er blitt rammet av mer enn 60 rakettangrep truer Israel med å avbryte sin selvpålagte policy med å vise tilbakeholdenhet overfor palestinsk terrorisme. 503xBare i løpet av onsdagen har palestinske terrorister avfyrt rundt ett hundre raketter hvor minst 60 har slått ned i Israel. “Vi vil ikke akseptere at mer enn 3,5 millioner sivile israelere er truet av disse angrepene,” sier IDFs talsmann i en melding på Twitter. Noe senere svarte palestinerne med to nye raketter. Mens ulike medier opererer med litt forskjellige tall bekrefter det israelske forsvaret at minst 60 raketter har rammet det sørlige Israel onsdag ettermiddag og kveld. Israel på sin side har respondert med beskyte palestinske mål med stridsvogner og det israelske flyvåpenet har angrepet 29 mål på Gazastripen. Det iranske Fars.news melder i kveld at deres kilder på Gazastripen hevder å ha avfyrt 130 raketter mot Israel. 

Sannsynligheten for at Israel vil gå til en større militæraksjon mot Gazastripen på tross av onsdagens massive rakettangrep er forsvinnende små selv om israelske ledere i dag har brukt langt større ord enn tidligere. Tidligere onsdag kveld uttalte statsminister Netanyahu “at det vil bli masse støy i Gaza dersom ikke befolkningen i Sør Israel kan leve i ro og trygghet, -det vil bli masse støy i Gaza,  gjentok statsministeren under en felles pressekonferanse med den britiske statsministeren som fordømte de palestinske rakettangrepene som “barbariske”. Imidlertid signaliserer også Netanyahu at denne runden kan avsluttes dersom palestinerne avslutter sine angrep.

“Vi vil ikke la Islamsk Jihad eller noen andre på Gazastripen forstyrre livene til Israels borgere,”  sa forsvarsminister Moshe Ya’alon. “Når det ikke er stille i det sørlige Israel, vil det heller ikke være stille i Gaza, Slik at terroristene angrer på sine rakettangrep” sa Ya’alon som understreket at Israel holder Hamas ansvarlig for rakettangrepene siden det er de som styrer Gaza. “-De som angriper Israel vil måtte betale en høy pris,” sa forsvarsministeren som er under økende press for å gjøre noe dramatisk med situasjonen. Den israelske kommandanten for det sørlige Israel sa onsdag at hæren ikke hadde planer om å vise tilbakeholdenhet og kommandanten skal også ha forespeilet den politiske ledelse hvilke forskjellige muligheter man har. Hamas på sin side skal i kveld i følge Fars.news ha truet med represalier mot Israel dersom angrepene mot Gaza fortsetter.

Mener Israel må okkupere Gaza

liebermanUtenriksminister Avigdor Liebermann krevde onsdag at Israel må re-okkupere Gazastripen for å foreta “en storrengjøring” men dette er neppe aktuell politikk for Netanyahu på grunn av at en slik okkupasjon vil kunne medføre store sivile tapstall og en sterk internasjonal reaksjon. Den mest sannsynlige policyen vil være å besvare angrepene kraftigere og ved hjelp av større militær slagkraft enn tidligere uten at man dermed invaderer Gazastrioen