Israelsk kilde: Mens vi overholdt våpenhvilen forsøkte Hamas å gjennomføre en omfattende terroraksjon

Beslutningen om å iverksette bakkeoperasjon ble tatt tirsdag og israelske styrker i kamp med palestinske terrorister

israel-warDet som ble tungen på vektskålen for den israelske bakkeoperasjonen var i følge israelske kilder primært det faktum at Hamas bastant hadde avvist det egyptiske forslaget om våpenhvile. Under et møte i det israelske sikkerhetskabinettet ble det da bestemt at en bakkeoperasjon kunne bli iverksatt dersom behovene skulle melde seg. Et moment som gjorde at Israel valgte å iverksette invasjonen nå var det faktum at Hamas anvendte torsdagens avtale humanitære våpenhvile til å forsøke å gjennomføre et omfattende terrorangrep mot Israel. Et annet og siste moment som har spilt inn på at ordren ble gitt torsdag kveld, var det faktum at Hamas straks våpenhvilen var over gjenopptok sine omfattende rakettangrep mot Israel. I løpet av noen få ettermiddags og kveldstimer hadde Hamas avfyrt mer enn 120 raketter mot israelske byer og områder, og dermed hadde i realiteten Netanyahu ikke noe valg.. Bakkeoperasjonen måtte iverksettes. Hamas på sin side sier nå i kveld at “Israel vil komme til å betale en høy pris”

En omfattende israelske militæroperasjon som har som mål å slå ut mest mulig av Hamas terrorinfrastruktur pågår nå med full styrke i Gaza. Flere tusen israelske soldater og stridsvogner rullet torsdag kveld inn over grensen til den Hamas kontrollerte Gazastripen og målet med operasjonen er å gjenopprette fred for sivilbefolkningen i det sørlige Israel. Den israelske timingen kunne ikke ha vært bedre i og med at verdens nyhetsmedia og regjeringer nå er fullt opptatt med de pro-russiske separatistenes nedskyting av et Malaysisk passasjerfly  hvor 295 mennesker omkom over den østlige del av Ukraina. Amerikanske myndigheter konkluderte sent torsdag kveld med at flyet var skutt ned og mistanken er rettet mot pro-russiske separatister som er utstyrt med russiske rakettsystemer som kan skyte ned fly.

https://www.youtube.com/watch?v=ICQgKPdZWNs

Kaller inn flere reservister

Kort tid etter at Israel innledet sin bakkeoperasjon ble ytterligere 18 000 reservister kalt inn til tjeneste. Fra før har mer 50 000 soldater blitt kalt inn og signalet på at en bakkeoperasjon kunne være nært forestående kom i går da Israel kalte inn 8000 ekstra pluss de 40 000 som ble kalt inn i forrige uke. Tidligere i uken droppet Israel flygeblad over områdene som nå blir angrepet hvor de oppfordret sivile til å evakuere. En ny runde med flygeblad ble droppet tidligere i kveld og mennesker som bor i de aktuelle områder ble ringt opp med beskjed om å evakuere. “Hamas har bare seg selv å takke for denne eskaleringen av konflikten,” sier en israelsk kilde. “Mens vi overholdt våpenhvilen og avstod fra å besvare flere rakett og granatangrep under timene det var våpenhvile, benyttet Hamas anledningen til å sende terrorister inn i Israel gjennom en tunnel. Deres hensikt var åpenbart å gjennomføre en større terroraksjon mot Israel, som heldigvis ble oppdaget og avverget, -dette viser bare hvor lite man stole på Hamas løfter om våpenhviler,” sier den israelske kilden i en epost til Søkelys, -og nå er det maktens språk som taler.

https://www.youtube.com/watch?v=SM6WUoel7xk&list=UUawNWlihdgaycQpO3zi-jYg