ISIS metoder i Hamas regi, 18 påståtte informanter for Israel henrettet

ISIS er ennå ikke på Gazastripen, men deres metoder og brutalitet kopieres nå av lederskapet i Hamas

isis-i-gaza18 palestinere ble fredag henrettet av Hamas fordi de var angivelige informanter for Israel.
11 av de pågrepne ble henrettet på en politistasjon i Gaza by og syv ble deretter skutt og drept offentlig på et torg utenfor den viktigste moskeen i Gaza. Den islamistiske Hamas bevegelsen avslører dermed sin grusomhet og brutaliteten i deres metoder for å advare Shin Bet og IDFs etterretning mot fremtidige målrettede drap av bevegelsens ledere og kommandanter. Hamas har unngått å konfrontere den israelske hæren som samlet opp lang grensene mot Gaza og i stedet flyttet krigen til sin egen hjemmefront samtidig som de bombarderer israelske byer med raketter og granater.

De islamistiske herskerne på Gazastripen er fullt klar over at mange palestinere er villige til å tjene israelske interesser på grunn av at Hamas selv gir katten i om sivilbefolkningen blør og lider som en følge av terrororganisasjonens krig mot Israel. Etter sju år med Hamas styre er Gazas befolkning smertelig klar over at ethvert Hamas angrep naturlig nok vil bli møtt med en israelsk gjengjeldelse, og det er sivilbefolkningen som må betale prisen, i hamasform av utbombede hjem, tap av nære familiemedlemmer og den lidelsen krigen fører med seg. Årets krig er som kjent den tredje større konflikten siden Hamas etter valget i 2007 tok over makten etter det korrupte styret til Abbas. Tilhengerne av Fatah ble enten kjeppjagd eller og henrettet kort tid etter maktovertakelsen og siden da har den islamistiske terrororganisasjonen med støtte fra Iran og Qatar og dels også Tyrkia ført en kontinuerlig lavterskel-krig hvor Israel jevnlig har blitt angrepet med raketter. Vinteren 2009 og i november 2012 trappet Hamas opp sine rakettangrep kraftig frem til Israel ble tvunget til å iverksette to større militæroperasjoner, Cast Lead i 2009 og “Pillar Of Defence” i 2012. Etter at premature våpenhviler ble inngått avtok rakettangrepene kraftig, men sporadiske angrep forekom, og disse var perioder også litt mer intense. I juni skrudde Hamas igjen opp tempoet i rakettangrepene samtidig som terrorgruppen kidnappet og myrdet tre tenåringsgutter. Det var dette som sparket i gang årets sommerkrig.

De 18 som ble henrettet i dag skal angivelig ha fungert som markører for det israelske flyvåpenet og dermed gjort IDF i stand til å anvende smarte presisjons-bomber for å ta ut sentrale Hamas kommandanter. Minst tre av disse ble i går tatt ut av det israelske hamas-killing-childrenforsvaret. Skjebnen til den fjerde, Mohammed Deif som er Hamas militærsjef er foreløpig ukjent. Flere av de som summarisk ble henrettet fredag var mest sannsynlig uskyldige og uten rettssak eller bevis ble de regelrett slaktet med ISIS metoder i Hamas regi. De grusomme bildene som er kommet fra Gazastripen bringer uten tvil tankene hen til den skremmende videoen av ISIS brutale henrettelse av den  amerikanske journalisten James Wright Foley  (40) som ble henrettet som straff for de amerikanske luftangrepene i Irak. Gjennom sine handlinger med dette og de massive rakettangrepene mot Israel de siste dagene har Hamas helt tydelig plantet sine føtter i ett spor hvor det er ingen vei tilbake, bare krig og atter krig inntil slutten.

Hamas trengte bare tre dager for å demonstrere det de fleste allerede viste, nemlig at den islamistiske terrororganisasjonen ikke har endret sine farger og at de i realiteten er av isis-killssamme ulla og kaliber som ISIS eller islamsk stat. De 18 anonyme palestineres skjebne vil neppe komme til å endre hendelsesforløpet videre i konflikten. Men de brutale og ISIS lignende drapene burde i det minste fjerne eventuelle illusjoner i tankene til Egypts president El-Sisi, til statsminister Benyamin Netanyahu og kanskje også i hodet til selvstyremyndighetens president Mahmoud Abbas som kanskje innser at det ikke eksisterer noen reell sjanse til å temme Hamas på samme måte som det heller ikke nytter å temme ISIS i Syria og Irak. Mens lederne i Israel, Egypt og kanskje også på Vestbredden drømmer om en politisk løsning på Gaza-konflikten, er Hamas ikke innstilt på annet enn blodsutgytelse og død.(Bildet er fra ISIS henrettelse av den amerikanske journalisten og er like grusom og umenneskelig som Hamas massehenrettelser av påståtte palestinske kollaboratører.