Indonesisk kristen YouTuber dømt til 10 års fengsel for å ha fornærmet muslimer

Den kristne indonesiske YouTuberen Muhammad Kace, 56 er dømt til 10 års fengsel fordi han skal ha fornærmet muslimer gjennom sin presentasjon av det kristne budskapet på YouTube. Det er nternational Christian Concern (ICC) som melder dette. YouTuberen som er en tidligere muslimsk geistlig som omvendte seg til kristendommen i 2014 skal i følge dommen ha fornærmet landets muslimer, og for dette må han tilbringe 10 år i fengsel. Etter at Kace kom til Kristus begynte han å laste opp videoer på YouTube som den indonesiske domstolen har konkludert med at krenker muslimer. Det var etter at en av Kace videoer gikk viralt at mannen ble tiltalt for å ha fornærmet profeten Muhammed.

Dommen på ti års fengsel falt den 6 april i Ciamis District Court in West Java. Rettens dommer sa seg enig med aktoratet og gav YouTuberen en streng fengselsstraff. Flere tusen muslimer hadde samlet seg utenfor rettslokalet hvor de krevde en ennå strengere straff for Muhammad Kace,  Under fengslingen har Kace blitt behandlet på umenneskelig vis, og den kristne mannen skal ha blitt slått og torturert av politi-tjenesteman som heter Napoleon Bonaparte. Bonaparte satt fengslet i samme fengsel for korrupsjon. I følge ICC skal Bonaparte ha tvunget Kace til å spise hans avføring. Også fem andre skal ha vært involvert i torturen og volden mot den kristne 56 åringen. I følge USA News, sier, Martin Lucas Simanjuntak, som er Kace advokat at dommen var hard og at den vil bli anket. I andre lignende saker har straffen blitt lavere. Vi vil utfordre dommen og straffen, sier den kristne YouTuberens advokat.

I denne videoen tar personene bak Acts17Apologetics opp fengslingen og dommen mot Muhammad Kace

https://www.youtube.com/watch?v=ETKWtpp7Jd0

 

Én tanke om “Indonesisk kristen YouTuber dømt til 10 års fengsel for å ha fornærmet muslimer

 1. De fleste eller de få
  De fleste kristne i Norge bryr seg ikke et sekund om kristne som lider eller fengsles for Jesu navn skyld.
  Har registrert at oppslag om forfølgelse av kristne er blitt de minst kommenterte oppslagene her. Slik er det også i Dagen.
  Skriver Dagen noe om forfølgelse av kristne, null kommentarer.
  Intet oppskrik, ingen som vil hjelpe, ingen som bryr seg.
  Jesus sa: Matt 24,12 Og fordi urettferdigheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kold hos de fleste.
  Dette ordet er og blir oppfylt i vår tids kristenhet.
  Kjærligheten er blitt kald, kynisk og selvopptatt. Kristenheten er full av narsissister med kjærlighet kun til seg selv.
  I et gammel ord skrevet som rettledning til datidens kristne kirke skrev forfatteren av skriftet Didache dette:
  “I de siste dager skal de falske profetene og forførerne bli tallrike. Sauene skal forvandles til ulver, og kjærligheten vendes til hat. For når lovløsheten tiltar, skal de hate hverandre, forfølge hverandre og angi hverandre.
  Og da skal verdensforføreren komme til syne som Guds sønn og gjøre tegn og under. Didache 16,3-4
  Jeg tror vi er der nå. Det bare å se hatet mellom folk som kaller seg kristne.
  Vi kan også se det på likegyldigheten.
  Vi er kommet dit at ingen bryr seg om andre enn seg selv.
  Jesus kommer snart igjen. Men først kommer antikristen for å forføre de som ikke er utvalgt av Gud og som bare er kristne i navnet.
  Det er de fleste som skriver her inne.
  Kristne i navnet, men full av hat, spott og forakt mot hverandre.
  Det skulle bli slik i tiden før den store forfører kommer.
  Kristenfolket har beredt sine hjerter på å ta i mot ham gjennom å ta i mot vaksinene.

  5
  1

Det er stengt for kommentarer.