Hevder Obama har lurt den vestlige opinionen med “liksom-bombing” av Islamsk stat

russland-slår-ut-isisSøkelys har i likhet med en rekke andre nettsteder lenge omtalt USAs “krigføring” mot Islamsk Stat som halvhjertet. Etter at Russland tidligere i denne måneden besluttet å kaste seg inn i den syriske konflikten har tallet på angrep mot Islamsk Stat og andre ekstreme islamist-grupper i Syria økt betraktelig, og stadig flere og flere hevder nå at Obama administrasjonen har ført en tilsynelatende krig mot Islamsk Stat som ikke har hatt noe effekt på bakken i Syria. En rekke kilder har tidligere hevdet at USA i sin kamp mot IS primært har bombet tomme bygninger og forlatte posisjoner, og at dette også har vært tanken, da man i Det Hvite Hus ikke ønsker å knuse islamsk stat.

At USA og den såkalte koalisjonens angrep på jihadistene i islamsk stat (IS) lenge har
obama-callvært halvhjertet, er noe alle har kunne konstatere. Også den tyrkiske intervensjonen i konflikten har båret langt sterkere preg av å være en militæraksjon mot kurderne og PKK, enn et ønske om å knuse den fryktede sunnimuslimske terror-organisasjonen som har skapt frykt både blant kristne og annerledestenkende muslimer i hele regionen. Under operasjon “Desert Storm” i Irak i 1991 gjennomførte den vestlige alliansen 1100 angrep mot Irak hver eneste dag, og i 2003 da George W Bush bestemte seg for å fjerne Saddam Hussein fra makten, -gjennomførte amerikanerne 800 angrep hver eneste dag. Nå i 2014/2015 under Obama’s angivelige kampanje for å knuse IS, har man i snitt gjennomført 14 angrep daglig mot Islamsk Stat i både Syria og Irak. Sett med dette bakteppet er det ikke så veldig underlig at IS, på tross av koalisjonens “bombing” har lykkes i å underlegge seg stadig større landområder i Syria og Irak.

Et ny spiller i gamet

Russlands inntreden i konflikten har ikke bare boostet president Bashar Assad regime, Putin_guns1-320x288men også svekket de forskjellige terroristgruppene som opererer i Syria betraktelig. Flere tusen IS terrorister skal i panikk ha rømt til Jordan og de russiske angrepene skal ha slått ut mer terror-infrastruktur på to uker, enn de amerikanske angrepene har på et år. En tidligere amerikansk etterretningssjef har åpent innrømt at USAs støtte til ulike jihadistgrupper faktisk har hjulpet islamsk stat frem. Derfor er det heller ikke så veldig merkelig at både Nato og Obama administrasjonen uttrykte både sinne og frustrasjon da Russland tidligere i denne måneden satte i gang sin omfattende militæraksjon i Syria. Russlands president Vladimir Putin er helt åpen om at hensikten med aksjonen er å knuse Islamsk stat, sikre president Bashar Assads regime og slå ut de mange forskjellige terroristgruppene som på vegne av koalisjonen har ført en proxy-krig mot president Bashar Assad som er en alliert av Moskva. I tillegg har Putin helt åpenbart som intensjon og styrke Russlands nærvær og innflytelse i regionen.

Samtidig som Russland, Iran, Hizbollah og kubanske stryker er fult involvert i å nedkjempe alle Assad-fiendtlige krefter i Syria, ser Israel med bekymrede øyne på hva som utspiller seg både i eget land med stadige palestinske terrorangrep og de mange konfliktene i nabolandene, kan vi som Guds barn i trygg forvisning følge situasjonen med det for øyet at Jesu gjenkomst nærmer seg. Krig, uro og trøbbel er solide endetidstegn som forteller at Kristus kommer snart tilbake, og at tiden er kommet nær. Noe skjer og situasjonen roper på profetisk aktsomme øyne.