Hamas truer med konsekvensene dersom Donald Trump gjør alvor av å flytte ambassaden til Jerusalem

Den palestinske terrorgruppen Hamas advarer sterkt mot at USA flytter sin ambassade til Jerusalem og brenner samtidig Donald Trump karikaturer i protest mot den nye og mer Israel-vennlige politikken USA ser ut til å ville føre under Donald Trump. Samtidig som Hamas raser, har Israel besluttet å gi klarsignal til ytterligere 2500 boliger på Vestbredden. “Vi bygger og vil fortsette å bygge,” sier den israelske statsministeren som nå puster lettet ut etter 8 års mareritt under Barack Obama. Donald Trump har som kjent lovet en helt nye politikk overfor Israel -og dette er noe som allerede merkes i forholdet mellom de to landene 

Netanyahu og tidligere president Barack Obama i samtaler. Den israelske statsministeren omtaler de 8 årene med Barack Obama som et enormt press

Jerusalem har en helt sentral plass både i jødenes hjerter og ikke minst i bibel-kristen profeti. Israelerne selv anser Jerusalem som landets hovedstad, men frem til nå, er det bare Israel selv og bibelske kristne som anerkjenner dette. Jerusalem har stor historisk og religiøs betydning innenfor religionene jødedom og kristendom. Også islam hevder at Jerusalem eller “al Quds” har betydning for deres tro, selv om Jerusalem ikke er omtalt spesielt i koranen.  Fra 1949 til 1967 var byen delt. Vest-Jerusalem var en del av Israel, og Øst-Jerusalem ble styrt av Jordan. Etter seksdagerskrigen i 1967 kom hele byen under Israelsk kontroll, og kristne kunne med det konstatere at den bibelske profetien i Lukas 21,24: “De (jødene)  skal falle for sverds egg og føres som fanger til alle folkeslag. Og Jerusalem skal ligge nedtrådt av hedninger inntil hedningefolkenens tider er til ende.” I 1980 ble Øst-Jerusalem annektert av Israel gjennom Jerusalem-loven  men dette er ikke internasjonalt anerkjent. Det som skjedde i 1967 var en stor profetisk begivenhet og bærer bud om at vi lever i de siste tider.

Jødene ble som historien viser fordrevet fra Landet og Jerusalem i år 70 -og leve som bortførte blant verdens nasjoner frem til 1948, da staten Israel ble proklamert og opprettet i henhold til profetordet. Fiendtlige arabiske stater gikk kjapt til krig for å kaste jødene på sjøen, men krigslykken uteble for araberstatene som måtte bite i seg forsmedelige nederlag. I 1967, under “6-dagers-krigen” kom hele Jerusalem igjen under jødisk kontroll og profetigranskere kunne med det konstatere at Jesu ord gikk i oppfyllelse, og med det er også “hedningefolkenes tider” i ferd med å komme til sin ende.

Vanskelig for Israel under Barack Obama

Selv om de amerikanske Demokratene rent tradisjonelt har vært langt mer Israel-vennlige enn Republikanerne -og amerikanske jøder har i stort flertall også gitt sin stemme til Demokratenes presidentkandidater, har tingene ikke helt vært som tidligere under Obamas 8 år i Det Hvite Hus. Under de første fire årene ble man i Jerusalem stadig mer og mer mistenksom overfor Obama og Hillary Clinton, men under “Democratic National Convention” plattform i 2012, -fikk man virkelig grunn til å bli bekymret over utviklingen i Barack Obamas parti da et flertall av delegatene buet ut både Gud og Israel flere ganger under det viktige parti-møtet. En rekke amerikanske aviser har beskrevet det hele som de mest pinlige minuttene i partiets nyere historie. Mens både Gud og Jerusalem som Israels hovedstad stod i partiets plattform eller som overordnet mål i partiets program, ble både Gud og Jerusalem utelatt fra partiplattformen i programmet for 2012 til 2016. Dette reagerte flere av delegatene på -og kristne Israel-venner i partiet kom med forslag om en avstemming om å ta inn en ordlyd som fastholdt partiets tradisjonelle ordlyd som inkluderer både Gud og Jerusalem. En video av seansen som ble tatt opp av en republikaner tilstede ble lastet opp på You Tube og hele verden kunne så se og høre hvordan et flertall av delegatene buet nei både Gud og Jerusalem, under tre forskjellige stemmegivninger.

Selv om ordstyrer og borgermester  Antonio Villaraigosa fra Los Angeles etter det tredje forsøket slår fast at det er et flertall under DNC som roper “yea” på å ta inn Gud og Jerusalem igjen, gjenspeiler ikke det hva flertallet i  “Democratic National Convention” faktisk ropte da man desperat forsøkte å dekke over fadesen. Men signalet var allerede sendt, og i Israel forstod man at Demokratene ikke ville forble den trofaste allierte de hadde forestilt seg, ei heller Obama administrasjonen som de siste fire årene beveget seg i gal retning sett med Israels øyne. Signalene fra Donald Trump om den nye Israel-politikken er så langt oppløftende selv om det ikke i dag har kommet flere signaler om en eventuell flytting av den amerikanske ambassaden, slik den internasjonale kristne ambassaden i går kunne rapportere. En slik flytting vil kunne utløse sterke reaksjoner i deler av den arabiske verden som ser på Jerusalem som sin by og sitt område. En slik flytting vil kunne bety sterke anti-amerikanske reaksjoner i flere muslimske land, og sitter nok temmelig langt inne også blant republikanerne. Imidlertid er ikke Donald Trump redd for å snu opp ned på amerikansk politikk, og som kristne må vi be til Gud om at han gir Trump visdom og mot til å foreta dette viktige grepet selv om Hamas og andre palestinske terrorgrupper skriker av trusler og vrede.

 

 

 

9 tanker om “Hamas truer med konsekvensene dersom Donald Trump gjør alvor av å flytte ambassaden til Jerusalem

 1. Hamas nærmer seg dagen da de fjernes for godt + andre fiender av Jødene og Israel

 2. Trump aner ikke konsekvensene av handlingene sine. Han driter i Israel og er ikke spesielt abortfiendlig. Dette gjør han for å få med Pence som sitt “kristne alibi”, og for å tekkes partiets grunnstamme. Alt som endel av sitt sosiopatiske spill.
  Tidligere NRK-mann Bjørn Hansen beskrev Trumps innsettelsestale i Dagsavisen i går på en god måte: ” Hans innsettelsestale vil gå inn i historien som en brautende, løgnaktig, brutal og selvforherligende retorisk orgie”.

  • Mener du Bjørn Hansen sin innsettelsestale i Norsk Buhund Lag fra 3. august 2004 eller hans innsettelses tale i Venner av Kystriksveien fra 18. oktober 2007, Birgir ? Begge talene var full av lovprising av hans egne evner. Kan du oppklare dette, Birgir ?

 3. Jeg er en gammel mann på snart 75 år. Den tiden vi lever i nå ; har jeg ikke opplevd før. Jeg var kadett ved Krigsskolen da president Kennedy ble skutt – og opplevde konsekvensene av dette for oss i Forsvaret.
  Da 6-dagerskrigen startet i 1967, var jeg daghavende offiser på Jørstadmoen ; og mye skjedde også her hos oss denne kvelden og natten – men taushetsplikten varer livet ut….
  Det undrer meg hvor mye personlig makt USAs president egentlig har uten å spørre andre enn seg selv. Jeg syns at dette er bra om denne makten blir brukt på rett måte – og slik Vår Herre kan bifalle.
  Tenk om vår statsminister hadde samme fullmakter ; og visste å bruke disse på rett måte. I dag går det hele mest ut på politiske krangler om bagateller samt jabb og dabb. Tenk bare på kommunesammenslåingen. Ja, vi også trenger en liten ” diktator ” med godt, sunt bondevett. Finnes en slik i Norge ?

  • Jeg skjønner ikke hvorfor min kommentar trenger en moderasjon.
   Her tenker jeg på Schei- komiteen ( Schei var fylkesmann ) og denne komiteen besluttet i 1964 hvordan kommune-strukturen skulle se ut. Denne planen BLE gjennomført – uten noe dill og dall.
   Slikt trenger vi også i dag ; mener jeg.

  • Hei Ture, jeg vet ikke helt hvorfor din kommentar ble satt til moderasjon.
   Jeg fikk selv ikke postet den kommentaren når jeg forsøkte, men det må være et eller annet ord eller ordkombinasjon “Christensen-filteret” reagerer på.
   Skal kikke litt mer på dette.

 4. PA Report: Trump Administration Told Palestinians Jerusalem Embassy Move Not Happening

  Read more at https://www.breakingisraelnews.com/82615/jerusalem-embassy-move-not-happening-according-pas-talks-white-house/#LhjHvmtQRhqWSUqL.99

  Palestinian Liberation Organization (PLO) Executive Committee member Ahmad Majdalani was also quoted by the paper confirming that Trump was backtracking on his campaign promise, which the president had repeated as recently as last Tuesday

  • Jeg er jo og en smule skeptisk til at Trump virkelig kommer til å leve opp sitt løfte, men vi får se. Palestinere er mestere i desinformasjon, men jeg vil tro det sitter langt inne for enhver amerikansk administrasjon.

Det er stengt for kommentarer.