Hamas med ny trussel: Blir ikke våre krav etterkommet innen søndag vil vi angripe Tel Aviv

Hamas trapper opp retorikken etter relativt få rakettangrep mot Israel lørdag

iron-domeLørdagen har så langt vært relativt fredelig for befolkningen i israelske byer nær opp mot grensene til Gaza. Så langt skal det ha blitt skutt et titalls raketter eller granater mot Israel og det seneste angrepet fant sted mot Ashkelon som for kort tid siden ble rammet av en eksplosjon. Imidlertid fremsetter Hamas lørdag nye trusler og sa at dersom deres krav ikke ble etterkommet innen søndag ville terror-organisasjonen angripe Tel Aviv. Israel på sin side har i det siste døgnet gjennomført flere målrettede angrep mot terrormål på Gazastripen.

Hamas uttalte på lørdag at de ville fortsette sine angrep mot Israel dersom de palestinske krav som ble satt frem i de indirekte forhandlingene i Kairo ikke ble etterkommet. Kilder hamas-advareradvarte også om at dersom Israel ikke samarbeider om det egyptiske initiativet så ville den palestinske delegasjonen også forlate Kairo. “Dersom ikke vår krav er blitt oppfylt innen søndag vil vi angripe Tel Aviv,” skal Hamas ha sagt i følge Wattan TV network som er en Ramallah basert tv-stasjon. De palestinske kravene innebærer opphevelse av den såkalte blokaden, åpning av grenseoverganger og Israel må tillate at bygningsmaterialer må kunne importeres til Gaza. (Bygningsmaterialer som skal brukes til å bygge nye terror-tunneler og annen militær infrastruktur til Hamas) Blant de andre krav den palestinske terrororganisasjonen har er fri ferdsel mellom Vestbredden og Gaza og økte rettigheter til å fiske samt å tillate en flyplass i Gaza og bygning av en havn. (Alt dette er svært viktig slik at Hamas og islamsk hellig krig effektivt og ukontrollert kan få inn raketter og våpen til neste krig med Israel)

Langvarig krig

Hamas talsmann Mushir al- Masri sa lørdag at gruppen er forberedt på en lang krig og at den eneste måten Israel kan oppnå fred på er å si seg enig i terrorgruppens krav samt i de krav som den palestinske delegasjonen i Kairo har. Han sa også at Gaza ikke lenger er villige til å være avhengig av grenseovergangen mellom Gaza og Egypt eller Rafiah overgangen. I et intervju med en tv-stasjon assosiert med Hamas sa han at gruppen krever en havn som tillater fri bevegelse av mennesker og gods. Fawzi Barhoum, en annen Hamas talsmann sa i et annet intervju at gruppen ikke vil oppgi sine krav og at at gruppen vil fortsette å kjempe med all kraft mot Israel. Palestinske forhandlere er ennå i den egyptiske hovedstaden og forsøker å få på plass en våpenhvile på tross av at både Hamas og Israel har gjenopptatt angrepene etter Hamas brøt våpenhvilen fredag morgen.