Hamas brøt sin egen våpenhvile med 56 angrep mot Israel søndag

Netanyahu avviste Hamas siste våpenhvileforslag med ordene “Bare det egyptiske våpenhvileforslaget er akseptabelt”

I følge en siste israelsk meningsmåling vil statsminister Netanyahu møte på massiv folkelig fred-med-hamasmotstand hjemme dersom han velger å avslutte Operation Protective Edge på det nåværende tidspunktet. Av de som ble spurt er hele 86,5 prosent i mot våpenhvile på det nåværende tidspunktet, og for Netanyahu og Likud vil det kunne bli et stort problem dersom resultatet av krigen blir at Hamas på et senere tidspunkt kan gjenoppta rakettangrepene. Å gå i mot folkeopinionen kan koste svært dyrt politisk og Likud kan risikere å lide samme skjebne som Tzipi Livni’s Kadima parti som nesten ble utradert av Knesset ved de siste valgene. Bakgrunnen for Kadima’s nedtur var det faktum at tidligere statsminister Ehud Olmert la seg ut med folket med å avslutte den forrige Gazakrigen i 2009 mye for tidlig. Samme tabbe gjorde Olmert under krigen mot Hizbollah i 2006. For politiske strateger i Likud vil en gjentakelse av Olmerts krigstabber koste svært dyrt og den israelske regjeringen gjør lurt i å lytte til hva den israelske opinion mener.

sami-abu-zuhriDen israelske regjeringen sa i ettermiddag nei til forslaget fra Hamas om en ny våpenhvile etter at Hamas i går kveld avviste Israels tilbud om å forlenge lørdagens våpenhvile med 24 timer. Lørdag kveld kunne Sami Abu Zuhri (bildet) som er talsmann for Hamas fortelle at den palestinske terrororganisasjonen ikke ville akseptere  det israelske tilbudet om å forlenge den 12 timers våpenhvilen med ytterligere 24 timer. En israelsk kilde sier søndag dette til Søkelys: “Vi overholdt ytterligere tolv timers forlengelse av lørdagens våpenhvile på tross av at Hamas både i natt og i dag tidlig fortsatte å skyte raketter mot Israel. Sent lørdag kveld vedtok det israelske sikkerhetskabinettet å forlenge lørdagens våpenhvile med 24 timer på tross av sterk folkelig motstand fra folk flest i Israel.

https://www.youtube.com/watch?v=emlcMnh-LX8

Lørdag kveld kunne Søkelys rapportere: ““Benyamin Netanyahu har lørdag kveld bøyd sitt hode for John Kerry og gått med på en våpenhvile på tross av at Hamas skyter raketter på oss! Har statsmininister Netanyahu gått fullstendig fra vettet og latt våre gutter dø forgjeves,” spør rasende israelske avislesere som i kveld fikk en kalddusj da nyheten om at Israel forlenger sin våpenhvile med ytterligere 24 timer. Imidlertid valgte Hamas selv å skyte i stykker denne.

Netanyahu: Hamas må akseptere det egyptiske våpenhvileforslaget og Gaza må demilitariseres

Den israelske regjeringen avviste søndag ettermiddag det siste palestinske bibi_nyvåpenhvileforslaget som kom etter at Hamas først hadde avvist Israels tilbud om en 24 timers forlengelse i går kveld. I et intervju med CNN sa Netanyahu at det opprinnelige egyptiske våpenhvileforslaget er det eneste akseptable og han oppfordret videre Hamas til å akseptere det. “Den eneste måten å få virkelig fred på i Gaza er å begynne å demilitærisere Gazastripen og deretter sørge for økonomisk og sosial for den palestinske befolkningen. I intervjuet la Netanyahu all skyld på Hamas fordi disse helt klart brøt den FN fremforhandlede humanitære våpenhvilen som ble gjennomført lørdag. “Vi hadde våpenhvile, Hamas brøt den og i dag har de selv brutt den våpenhvilen de sa de innførte,” sa Netanyahu til CNN. I intervjuet understreket Netanyahu at “Israel vil gjøre det som er nødvendig for å beskytte vår sivilbefolkning, – og at enhver annen nasjon hadde gjort det samme. “Enhver nasjon i vårt sted ville ha nøytralisert militante som har bygd tunneller for å gjennomføre terrorangrep og som angriper sivilbefolkningen med raketter. “Israel må gjøre det som er nødvendig for å nøytralisere disse trusslene.” I kveld kommer det israelske sikkerhetsrådet sammen for å drøfte den videre fremdrift av operasjonene.

 David Horovitz omtaler John Kerry’s opptreden for et “svik”

I en lederartikkel i “The Times Of Israel” går redaktør David Horovitz knallhardt ut mot måten den amerikanske utenriksministeren har håndtert konflikten mellom Hamas og david-horovitzIsrael. I sin skarpe leder omtaler Horovitz Kerry’s opptreden som et svik. Dersom vi oppsummer innholdet i John Kerry’s våpenhvileforslag og hans påfølgende konsultasjoner med Tyrkia og Qatar i Paris lørdag er det grunn til krass kritikk mot Kerry. “USA og Israel skulle være allierte og USA har gjentatte ganger understreket sin forpliktelse og garanti om å beskytte Israel som eksisterer i et av verdens mest hensynsløse nabolag. I sammen skulle USA og Israel forsøke å marginalisere den morderiske islamistiske trusselen mot den frie verden. Men her ser vi den øverste amerikanske diplomaten, tilsynelatende villig til å gå i møte en ondskapsfull og morderisk terrororganisasjon som på alle måter er fast bestemt på å tilintetgjøre Israel. I Kerry møtte vi en utenriksminister som helt åpenbart kommer med et løsningeforslag som vil gjøre Hamas bedre rustet til å oppnå sitt mål,” og dette er et svik, skriver David Horovitz i en kommentar du kan lese her  (link til The Times Of Israel)

Torstein Langesæter: “Israel bør no gjera grundig arbeid”

torsteinl Dei må slutta å vera hyggelege med Hamas og Fatah. Det er terroristar dei har med å gjera. La dei få smaka sin eigen medisin. I GT les me om Israels fiendar som stod dei etter livet. Det er ikkje nokon skilnad idag. Josva fekk høyra desse orda. “Gjer deg no klar til å gå over Jordan, du og heile dette folket, inn i det landet som eg vil gje til dei, til israelittane. 3 Kvar stad de trør, gjev eg dykk, slik som eg lova Moses. 4 Området dykkar skal strekkja seg frå ørkenen og Libanon til den store elva Eufrat, heile hetittlandet, og heilt til Storhavet, der sola går ned. 5 Så lenge du lever, skal ingen kunna stå seg mot deg. Eg vil vera med deg slik eg var med Moses. Eg sviktar deg ikkje og går ikkje frå deg. 6 Ver modig og sterk! For du skal gjera dette folket til eigar av det landet som eg med eid lova fedrane deira å gje dei. 7 Ver berre modig og sterk, så du trufast følgjer heile den lova som Moses, tenaren min, baud deg å halda. Vik ikkje frå henne, verken til høgre eller venstre, så skal du ha framgang overalt der du går. 8 Denne lova skal du alltid ha på leppene dine. Les frå lovboka dag og natt, så du trufast følgjer alt som er skrive der. Då skal du ha framgang der du ferdast, og alt skal lukkast for deg. 9 Eg har då sagt deg: Ver modig og sterk! Lat deg ikkje skremma, og mist ikkje motet! For Herren din Gud er med deg overalt der du går.» Det nærmar seg klimaks. http://bki.no/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1814