Frykter opptrapping av krigen i det østlige Ukraina

Den stadig pågående krigen i det østlige Ukraina har igjen blitt tema i vestlige nyhetsmedia og nå tyder stadig mer på at vi står foran opptrapping av kamphandlingene mellom styrker lojale til regjeringen i Kiev og separatister som støttes av Moskva. Bare i løpet av de få siste dagene har det vært mer enn 89 trefninger mellom opprørere og regjeringsstyrker og flere soldater skal være skadd, melder lokale ukrainske medier. Mer enn 52 bygninger skal være truffet av granater og i Donetsk skal en sivil kvinne ha blitt drept og flere skadd, melder Odessa Daily. På begge sider i konflikten forbereder man seg nå for ytterligere opptrapping og krigshandlinger og frontene er fortsatt like fastlåste.

Den såkalte Minsk avtalen er forlengst blitt skutt i stykker, og separatistene fremstiller krigen som en konflikt mellom dem og nazi-styret i Kiev. “Det er en stor fare for at denne krigen vil bli trappet opp ytterligere og begge sider har i den senere tid sendt forsterkninger til frontene,” sier en talsmann for separatistene. Som kjent står Moskva og Washington på hver sin side i konflikten, og dette har ikke forandret seg tross det faktum at Donald Trump nå fungerer som president. I følge rapporter gjengitt av pastor Paul Begley skal president Putin nå ha beordret det russiske flyvåpenet til å forberede seg på tider med krig.

Kanskje motsetningene mellom president Donald Trump og Russlands Vladimir Putin over krisen i Ukraina er større enn mange har trodd, og i spørsmålet om Iran står Russland og USA svært langt fra hverandre, og en som spent følger situasjonen og de forskjellige konfliktene er Steven Ben Nun som i videoen nedenfor stiller spørsmålet: Forbereder Putin seg for krig?”

 

Én tanke om “Frykter opptrapping av krigen i det østlige Ukraina

Det er stengt for kommentarer.