Fruktene av bibelsk kristendom eller falske profeters bedrag?

apostel-visjon-norgeJustin Peters har nå forlatt Norge etter et særdeles vellykket besøk i Norge, hvor han advarte troende mot falske profeter og bløffmakere som opererer innenfor den kristne kirke. I følge Bjørn Storm Johansen har kampanjen med Justin Peters vært en stor suksess, med godt besøk på under alle møtene og seminarene. Mange har fått opp øynene for hva slags livsfarlig gift som ligger i forkynnelsen til det stadig økende tallet på falske profeter innenfor den kristne kirke. Det vi nå ser er et endetidstegn og noe de gammeltestamentlige profetene som Jeremia og Amos opplevde. Nemlig at deres budskap om dom og omvendelse fra synd, ble møtt av motstand fra profeter som så gode dager og velstand ligge foran.

Mange av disse figurene vi vil se og høre i videoklippene nedenfor er kyniske “hellige” som utnytter oppriktige og godtroende menneskers nød for å fylle opp egne bankkonti, kjøpe seg dyre luksusbiler, private jetfly og leve jet-set livet samt øke sin egen makt og popularitet. -Alt utført i Guds og Jesu navn for å gi grådigheten et slags kristelig alibi. Hva slags bilde av kristendommen gir disse egentlig og er dette et budskap man kan ta med seg til Indias slum eller det jordskjelvrammede Nepal? Sjekk ut noen ulver i fåreklær og døm selv hva de lærer og proklamerer

 

Velkommen til galskapen

Utprøvde prinsippene og feilet

https://youtu.be/DuQIoZV2KRY

David Wilkersons advarsel mot velstandsevangelistene og religiøs grådighetskultur

Roosevelt Wright: Velstandsevangeliet er for de som er grådige

https://youtu.be/EEkqbOPxkks

Kristendommen dreier seg om penger

Slik jeg oppfatter det er den pengeforkynnelsen vi møter i disse You Tube klippene et annet evangelium, et evangelium om penger og ikke om Kristus. Slik forkynnelse kan kanskje appellere til enkelte menneskers kjødelige begjær, men de slukker ikke den åndelige tørst til mennesker som lengter etter fred med Gud og syndenes forlatelse.

 

 

35 tanker om “Fruktene av bibelsk kristendom eller falske profeters bedrag?

 1. Samtlige av disse figurene har det til felles at de forkynner at du skal gi for å få, og mesteparten av talen handler
  om det(ikke ulikt Jan Hanvold). Men, det finnes et unntak blandt de som er ramset opp her: Joel Osteen. Jeg har
  sikkert sett 100 taler av ham, og kan knapt huske at han taler om å “så og høste”. Det er lite fokus på penger, og han tar heler ikke ut lønn fra menigheten!

  Han som “utprøvde Joels prinsipper for velstand og feilet”, så hørte jeg at det først verset Joel forkynte rundt, som
  denne karen mente var “tatt ut av sin sammenheng”, slett ikke er det. Det bibelstedet som Joel refererer handler om
  gangen da Jesus helbredet noen som var blinde, og han spurte dem: “Tror dere at jeg kan gjøre dette? De svarer Ja, Herre. Da rørte han ved deres øyne og sa: Det skje etter deres tro.(Matt 9 27-30).

  Man er mildt sagt firkantet om man mener at dette verset kun handler om Jesus som helbreder blinde. Dette gjelder selvsagt alt ved vårt liv. Det kan vi finne svært mange gode holdepunkter for i Guds Ord.
  Han påstår at Joel sier” at ved positiv tenkning så helbreder kroppen seg selv”?!?! Han sier at vi skal ha en positv tro for at GUD kan helbrede oss eller forandre en vanskelig situasjon i livet!

  Alt denne karen har prøvd det Joel forkynner, og konkluderer med at det ikke virker, blir jo rett og slett tåpelig.
  Han kan sikkert si det samme om alle løftene Gud gir oss i sitt Ord: det er ikke alltid de heller “virker” slik vi skulle
  ønske og ville…

  Denne mannen fører en voldsom dom over seg selv, ved å spre slike ondsinnede løgner!!! Og Søkelys; dere burde kanskje høre gjennom disse youtube-snuttene før dere legger de ut!!!

  • Har hørt gjennom samtlige videosnutter og selv om Osteen ikke er av de aller mest ekstreme er det likevel endel elementer i Osteens forkynnelse som er forholdsvis lik det de andre gutta representerer. Hans far John Osteen var en velkjent figur innenfor trosbevegelsen på 80 tallet og det er meget lett å registrere at hans sønn bærer med seg svært mye av det som hans far brakte til torgs i sin forkynnelse.

  • Hadde vært saklig, om du kommenterte min argumentasjon…Det virker på meg, som om du slenger
   ut alt som er negativt om noen, uten å vurdere substansen…

  • Med Osteen sin ‘forkynnelse’ skal det mye til at noen blir frelst. Men det er kanskje hele hensikten. Ikke frelse, men at folk skal føle seg bra uansett hva de tror og hvordan de lever. Forstår ikke ditt voldsomme engasjement for denne personen.

  • Her er utdrag i fra et intervju med Joel Osteen på Larry king show

   Og hva som kom ut av hjertet og munningen av Joel Osteen i løpet av 20. juni intervju med Larry King 2005 bokstavelig talt sendte frysninger nedover min åndelige ryggrad. Som en bibel tro forsker, har jeg forsket på mange emner, mange kulturelle spørsmål og mange falske profeter-men det jeg har hørt gjentatte ganger fra munningen av Joel Osteen på Larry King klart rangert som de mest urovekkende ordene offentlig kommer ut av en mainstream, akseptert predikant . Bar ingen!

   Før vi vise Osteen er urovekkende uttalelser, la meg også legge til at vi er ikke lettsindig “sår splid mellom brødre…” (Ordspråkene 06:19); vi er ikke blindt “… anstrengende ved myggen, men svelger en kamel.” (Matteus 23:14); det er heller ikke noen personlig ondskap eller forakt mot Mr. Osteen ment.

   Som Bibelen troende, kan vi være uenige om visse lærespørsmål, men aldri den forløsende arbeid og person for Herren Jesus Kristus. Gud forby! Gud hjelpe oss til å aldri slutte med å utsette alvorlige læremessige feil, og gjør ingen feil om det – flere av Joel Osteen uttalelser om Larry King Live var alvorlige. Svært alvorlig. . .

   Den første svært alarmerende portrett av Osteen hjerte (Matteus 12:34) omhandler det viktigste faget i Bibelen-frelse er bare gjennom den forløsende blod av Herren Jesus Kristus på Golgata. Ingenting er viktigere. Ingenting er mer tydelig i Skriften. Følgende skriftsteder (blant mange) høyt og frimodig forkynne Jesus Kristus som den ene og eneste vei til frelse, uten rom for feiltolkning eller misforståelse. Bibelen gjør dette krystallklare. Andre doktriner kan ha mulighet for argument, men ikke denne.

   Johannes 14: 6
   Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet ingen kommer til Faderen uten ved meg.

   Apg 4:12 det er ikke frelse i noen annen , for det er ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frelst.

   Johannes 3:36
   Den som tror på Sønnen, har evig liv , og den som ikke vil tro på Sønnen, skal ikke se livet; men Guds vrede blir over ham.

   1 Timoteus 2: 5-6
   For det er én Gud, og én mellommann mellom Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus,
   som gav seg selv som løsepenge for alle, et vidnesbyrd i sin tid.

   På Larry King Live, skjedde følgende svært urovekkende samtale med Larry King og Joel Osteen:

   KING: Hva om du er jøde eller muslim, trenger du ikke ta imot Kristus i det hele tatt?

   Osteen: Du vet, jeg er veldig forsiktig med å si hvem som skulle og ville ikke komme til himmelen. Jeg vet ikke …

   På dette punktet, vises selv Larry King overrasket Osteen svar. Da Larry kaster Osteen en “soft-ball” for å forklare sin tidligere svar. Og igjen Osteen åpent fornekter at Jesus Kristus er den eneste veien til frelse.

   KING: Hvis du tror du har til å tro på Kristus? De tar feil, er de ikke?

   Osteen: Vel, jeg vet ikke om jeg tror de tar feil . Jeg tror her er hva Bibelen lærer og fra den kristne tro dette er hva jeg tror. Men jeg tror at bare Gud vil dømme en persons hjerte . Jeg tilbrakte mye tid i India med min far. Jeg vet ikke alt om deres religion. Men jeg vet at de elsker Gud . Og jeg vet ikke. Jeg har sett deres oppriktighet. Så jeg vet ikke . Jeg vet for meg, og hva Bibelen lærer, ønsker jeg å ha et forhold til Jesus.

   Igjen Osteen benekter den forløsende verk Herren Jesus Kristus. Varsel, roser han den hedenske, falske religion i India som «jeg vet de elsker Gud.” Utrolig. . .

   Jeg er sikker på at noen leser dette tenker, “Vel, kanskje Larry fanget Joel Osteen flat footed. Kanskje Osteen var ikke forberedt.” Hvis Osteen bare hadde fått en ny sjanse til å vitne om den forløsende verk Herren Jesus Kristus, ville han få det rettet ut.

   Osteen fikk en ny sjanse. . .

   Etter åpnet Larry King telefonlinjene, spør en bekymret Christian Joel å avklare sin tidligere uttalelse (som vi bare sett på). Igjen Osteen lett kunne klare dette opp.

   OPPRINGER: Hei, Larry. Du er den beste, og takk, Joe – Joel -. For positive meldinger og boken jeg lurer på, skjønt, hvorfor du side-trappet Larrys tidligere spørsmålet om hvordan vi kommer til himmelen? Bibelen klart forteller oss at Jesus er veien, sannheten og lyset og den eneste måten å far er gjennom ham. Det er egentlig ikke et budskap om fordømmelse, men sannheten.

   Osteen: Ja, jeg er enig med henne. Jeg tror det. . .

   KING: Så da en jøde ikke kommer til himmelen?

   Osteen: Nei. Her er min greie, Larry, er jeg ikke kan bedømme noens hjerte . Du vet? Bare Gud kan se på noens hjerte, og så – jeg vet ikke . For meg er det ikke min virksomhet å si, du vet, dette er, eller dette er ikke. Jeg bare si, her er hva Bibelen lærer, og jeg kommer til å sette min tro på Kristus. Og jeg bare tror jeg det er galt når du går rundt og sa, du sier at du ikke kommer, kommer du ikke til, du ikke kommer, fordi det er ikke akkurat min måte . Jeg er bare …

   KING: Men du tror på din måte.

   Osteen: Jeg tror min måte. Jeg tror min måte med hele mitt hjerte.

   KING: Men for noen som ikke deler det er galt, er han ikke?

   Osteen: Vel, ja. Vel, jeg vet ikke om jeg ser på det sånn . Jeg vil presentere min vei, men jeg bare kommer til å la Gud være dommer over det. Jeg vet ikke. Jeg vet ikke.

   KING: Så du gjør ingen dom på noen?

   Osteen: Nei. Men jeg …

   Og her Larry virkelig kaster Joel en soft-ball. Hva med en Gud trosse ateist? Og igjen, vil Osteen ikke bekjenner at Jesus Kristus er den eneste veien til frelse.

   KING: Hva om ateister?

   Osteen.: Vet du hva, jeg kommer til å la noen – jeg kommer til å la Gud være dommer over hvem som går til himmelen og helvete jeg bare – igjen, jeg presentere sannheten , og jeg sier det hver uke . Du vet, jeg tror det er en relasjon med Jesus. Men vet du hva? Jeg kommer ikke til å gå rundt å fortelle alle andre om de ikke ønsker å tro at det kommer til å være deres valg . Gud har å se på ditt eget hjerte. Gud har å se på ditt hjerte, og bare Gud vet det.

   Friend, Bibelen er klar. Det er én , og bare én vei ut av et evig helvete, og det er blod av Herren Jesus Kristus. Ikke bare “et forhold til Jesus Kristus.” Judas Iskariot hadde et “forhold” med Jesus Kristus, gå og snakke med Herren, og selv “kysse” Herren (Luk 22:47), men Judas gikk til helvete (Apg 1:25). Åpenbaringen 02:15 sier: “Og fra Jesus Kristus, det troverdige vitne, den førstefødte av de døde og herskeren over kongene på jorden. Han som elsker oss og har fridd oss fra våre synder med sitt eget blod , ”

   Hva kan vaske bort syndene mine – BARE DET Jesu blod!

   Undervisningen bekjente av Osteen at “… Gud har å se på ditt hjerte…” for frelsen er galt. Det er grovt feil. Det er dødelig feil. Gud har allerede “så på deg hjerte.” I Jeremia 17: 9, sier Herren, “Hjertet er svikefull ovenfor alle ting, og ondt er det; hvem kjenner det?” Ordspråkene 28:26, sier: “Den som setter sin lit til sitt eget hjerte er en tosk…” Herren Jesus sier i Matteus 15 “Men det som går ut av munnen, det kommer fra hjertet, og de gjør mennesket urent For fra hjertet kommer onde tanker, mord, ekteskapsbrudd, hor, tyveri, falskt vitnesbyrd,. bespottelser: ”

   Osteen nektet å tilstå den eneste forløsende frelse Herren Jesus Kristus sendte sjokkbølger blant mange av Osteen tilhengere. På grunn av mengden av e-post og brev avhør hans uttalelser, Osteen utstedt en unnskyldning på sin nettside, som sier:

   I intervjuet, kastet Larry King Osteen annen “soft-ball,” spør Osteen om de onde og avskyelige synder abort og homofili. Selv tapte folk ta stilling til disse åpenbare “synder”.

   KING: Hva med saker som kirken har følelser om? Abort? Homofile ekteskap?

   Osteen: Yeah. Vet du hva, Larry? Jeg går ikke det . Jeg bare …

   KING: Du har tanker, though.

   Osteen: Jeg har tanker. Jeg bare, du vet, jeg tror ikke at en av samme kjønn ekteskap er slik Gud mente den skulle være. Jeg tror ikke abort er den beste. Jeg tror det er andre, du vet, en bedre måte å leve livet ditt. Men jeg har ikke tenkt å fordømme disse menneskene. Jeg forteller dem hele tiden vår kirke er åpen for alle.

   Igjen ser Larry overrasket over Osteen er waffling. Larry gjør Osteen å avklare hans forvirrende posisjon. Og igjen Osteen åpenlyst motsier ordene til den Herre Jesus Kristus.

   KING: Du trenger ikke kalle dem syndere?

   Osteen: Jeg gjør ikke det.

   KING: Er det et ord du ikke bruker?

   Osteen: Jeg bruker ikke det. Jeg har aldri tenkt på det. Men jeg sannsynligvis ikke. Men de fleste allerede vet hva de gjør galt. Når jeg får dem til kirken vil jeg fortelle dem at du kan endre. Det kan være en forskjell i livet ditt. Så jeg ikke gå nedover veien for å fordømme.

   Ordet “synd” oppstår i King James Bible enn 830 ganger!

   Etter de tidligere overraskende svar, Larry deretter spør Osteen det åpenbare spørsmålet: Tror du Bibelen?

   KING: Du tror på Bibelen bokstavelig?

   Osteen: jeg gjør, gjør jeg det.

   Følgende samtale under kongens intervju viser hvor langt Osteen og Bibelen forskjellig.

   KING: Er det vanskelig å leve et kristent liv?

   Osteen: Jeg tror ikke det er så vanskelig. For meg er det moro. Vi har glede og lykke. Vår familie -. Jeg føler meg ikke sånn i det hele tatt Jeg prøver ikke å følge et sett med regler og sånt. Jeg bare leve livet mitt.

   KING: Men du har regler, ikke sant?

   Osteen: Vi har regler. Men hovedregelen for meg er å ære Gud med livet ditt. Å leve et liv med integritet. Ikke være egoistisk. Du vet, hjelpe andre. Men det er egentlig essensen av den kristne tro.

   Den “essensen av Osteen kristne tro” er å “hjelpe andre.” (Og underveis gjøre noen millioner $.)

   I 1. Korinter 15: 3-4, apostelen Paulus gir oss “essensen” av den kristne tro:

   1 Kor 15: 3-4
   3 For jeg overgav dere først av alt det som jeg selv mottok: At Kristus døde for våre synder etter skriftene,
   4 og at han ble begravet, og at han stod opp igjen den tredje dag etter til Skriftene:

   Hold deg unna Joel Osteen og hans ingen fordømmelse, selvfølelse, falske evangelium. Advare andre. Hold deg unna! Det er for mye som står på spill – din evige sjel.

  • Jeg har sett det intervjuet før, og jeg er enig i at Joel kunne vært tydeligere. Han er usedvanlig vag og forsiktig som type. MEN, han sier IKKE at det er flere veier til frelse enn gjennom Jesus Kristus. Og han sier at han overlater til Gud å dømme! Det er en svært fornuftig tanke, som mange her har mye å lære av.

   Han sier ikke noe direkte galt her, og peker kun på Jesus som veien til frelse, men som sagt, han kunne godt ha vært tydeligere! Men, folk er jo forskjellige. Og som predikant, er han tydeligvis opptatt av å peke på veien til frelse, gjennom Jesus, uten å hverken trakassere andre kristne, eller bruke tid på andre religioner.

   Men, som sagt, han er litt vag…Tydelig litt for redd for å “tråkke på noen tær”! Men, han sier ingenting som strider mot Guds Ord. Han tar også avstand fra homofili og abort!

  • Hvilken planet er du på? Her står det svart på hvitt hva Osteen sa. Du ønsker visst ikke å se sannheten, du!

  • Jeg syns også at det Osteen her sier er greit nok. Han sier ikke noe som strider mot Ordet. Men, skulle ønske at han ikke var så fryktelig forsiktig i måten han uttaler seg på. Mannen er så utrolig redd for å støte noen.
   Men, han er tydelig på hva han tror, og på hva Guds Ord sier.
   PS! Hva ville han ha oppnådd med å tordne ut at hinduer, muslimer o.a skal brenne i helvete?

  • Det er ikke tvil om at Joel Osteen er en del av en okkult new-age preget retning som har sitt opphav i “New Thought” og ikke i klassisk evangelisk kristendom slik den er fremmet gjennom 2000 år. Anbefaler varm denne videoen https://www.youtube.com/watch?v=Ne34FMXm2XY -som setter Joel Osteen inn i en historisk religiøs kontekst.

 2. Å refere hva en så til de grader omstidt “forkynner”, som Bjørn Stom Johansen sier, bygger ikke akkurat
  opp troverdigheten til sokelys.com, dessverre:-( Han står for et forunderlig teologisk ståsted, der han representerer
  NLM, men står langt fra den lutherske lære på flere områder. Han inviterer merksnodige figuerer til Norge, som Peters og White, som er falske lærere!
  (To linjer er her slettet av moderator pga personangrep)
  Dersom dere i søkelys skal ha integritet og troverdighet, så holder dere denne figuren på en armlengdes avstand!

  • Så man skal bruke Storms fortid som kriminell og dopmisbruker i mot ham? Man pleier da ikke å komme trekkende med slikt i og med at dette er noe som ligger bak. Mange av guttene som deltar i evangelisenterets virksomhet har en bakgrunn og man kan da ikke komme trekkende med slikt som tilhører “det gamle livet”. Jeg sletter derfor to linjer av din kommentar.

  • Argumentet er gyldig og svært vesentlig, da mannen er nøyaktig den samme drittsekken, bare med en “kristen” innpakning…

  • Slikt skriver ikke en troende etterfølger av Jesus. Din frukt vises her, og den er ikke god. Snakker varmt om Joel Osteén, og kaller menn som avslører han for falske profeter og drittsekker. Takk for at du avslører seg selv..ingen troverdighet av slike skriverier.

 3. Takk for nok en avslørende artikkel med filmklipp som avslører galskapen. Sanne Guds tjenere skyr slike menn som pesten. Det er vanskelige tider for oss som vil holde fast på en sunn evangelisk tro i en tid hvor pengegriske religiøse lykkejegere opererer som kreftsvulster i Kristi legeme. De har gjort kristendom om til en pengeparodi og vi er meget glade for de krefter som avslører og pirker bort i dette. Dette er som det sies i teksten, kyniske og grådige menn som gjør alt for å svindle hjorden for penger, og man tar det ikke så nøye om man ruinerer noens liv bare de selv kjører dyre luksusbiler og bor som grever. Disse spotter Den Hellige Ånd og står utenfor frelsen fordi de representerer en annen Kristus og et annet evangelium og dermed som Paulus sier; Forbannet.

 4. Jeg har nettopp hørt fra en video en, preken av Paul Washer som han holdt til en menighet i Lima i juli 2012. Denne menigheten etablerte han da han var misjonær i Peru I sin tale på videoen tar han et oppgjør med mye av dagens forkynnelse i evangeliske menigheter. Han mener at mange forkynnere forkynner et budskap om penger, velstand og verdslig rikdom. Det handler om forretninger, om flotte biler og om å få penger fra folk, Han mener dette har mer, eller mindre blitt et sirkus. Han sier at dette er feil. I talen fokuserer han på familien der den kristne familien må leve et hellig liv i følge met Kristus. Han henvender seg til far og mor med referanse til bibelsteder i forbindelse med samliv og oppdragelse. Videre henvender han seg til barna som må være lydige mot sine foreldre slik som mennesker skal være lydige mot Gud. I den forbindele taler han ut fra bønnen i Fader vår:” Komme ditt rike, Skje din vilje, som i himmelen, så og på jorden”

  https://www.youtube.cmaom/watch?v=84CnbzPosZg

 5. Når Justin Peters selv på sin hjemmeside er proponent for predestinasjonslæren, så er han uansett selv ukvalifisert til å avgjøre hvem som kan være falske profeter.

  • Takk for den, commentator: og viktig er det også at han mener at nådegavene ikke er virksomme i dag. Disse to forholdene, kombinert med andre ting, gjør at han står på et svært underlig teologisk ståsted. Jeg har sagt det før, og sier det igjen: dette minner litt om Jehovas VItner. Og selv om vi er enige i at det er på sin plass å advare mot velstandsforkynnerne, så er det ikke likegyldig hvem som gjør det! Denne falske læreren skulle aldri sluppet til i en norsk kristen menighet. Det var en stor glipp av NLM å la ham slippe til, noe jeg også har mistanke om at de innser
   nå!
   Dette er på den fra før av svært mostridte Bjørn Storm Johansens kappe, og jeg regner med at han må betale dyrt for å forlede NLM til å slippe en falsk lærer til i deres lokaler!

  • Predestinasjon og nådegave syn gjør ingen til en falsk profet slik som dere argumenterer..å være uenig i dette er en ting, men å kalle noen falsk profet av den grunn er bare trist..Peters står på trygg grunn i de 5 solaene..Det virker som dere bare er ute etter sladder og konflikt, ikke mye kristi sinnelag i noen av dere slik dere skriver.

  • I den grad det er meg du sikter til, så har jeg ikke insinuert at Justin Peters selv er en falsk profet. Jeg hevder bare at han gjennom sin egen troslære demonstrerer at han selv er ukvalifisert til å bedømme hvem andre som er falske profeter. Personlig mener jeg bruken av uttrykket “falsk profet” er totalt misvisende om de fleste av kandidatene som presenteres på Søkelys. Det er ikke slike som Bibelen omtaler som “falske profeter”. Apostelen Peter avvek en tid så radikalt fra evangeliet at Paulus måtte refse ham offentlig, men selv denne vranglæren som Peter lekte med gjorde ham ikke til noen falsk profet.

  • Det er jeg enig i..men de som Peters har konfrontert forkynner et annet evangelium enn hva apostlene gjorde. Det er klart og tydelig. Guds ord lover ikke kristne perfekt helse, rikdom, og populæritet slik disse forkynner..Heller motsatt. Regn med å bli hatet, forfulgt og ha trengsel for Jesu navn skyld. Dette fordi de de forkynte Gud som Hellig, mennesket som synder, himmel og helvete, og Jesus som eneste vei. Dette forkynner Peters klart og tydelig, også under konferansen. Osteen og hans like forkynner det stikk motsatte, derfor blir han også omfavnet og elsket av verden.

   1 Johannes 4:5

   “De er av verden. Derfor taler de av verden, og verden hører dem.”

   Jeg er ikke enig i alt Peters står for teologisk, men han forkynner grunnsannhetene i bibelen tydelig. Det gjør ikke Osteen..

  • “et annet evangelium” er gjennomgangsmelodien her inne, men ingen vet egentlig hva det betyr. Ordet evangeliet betyr budskap, og da kan man jo spørre seg;et annet budskap enn hva da?

   Jeg har prøvd flere ganger, og mer enn nok ganger, men det synes som om det er religiøse eller demonske åndskrefter som råder hos mange debattanter her, også hos moderator. Derfor anser jeg meg ferdig her: det er nytteløst. Dere kan fortsette å tro på de falske lærerne Paul Washer, MacArthur og Justin Peter(og bjørn storm)
   Så mye falsk lære, så mye usannhet, løgn og manglende vilje til å ta til seg kunnskap som jeg har lest her inne, gjør at dette ikke kan betraktes som et kristent nettsted.

   Inviterer dere til å se denne snutten av Joel Osteen der han inviterer til omvendelse:

   https://www.youtube.com/watch?v=ccUzJj2JxMQ

   Her sier han også at Jesus er veien til evig liv, klart og tydelig!

   Takk for meg:-)

  • Det presise er nok falske lærere eller “svindlere” for disse lurendreiere og bløffmakere. Grådige egoistiser, løgnere, religiøse kjøpmenn, you name it. Dette er menn og kvinner som farer med et fremmed evangelium som er i konflikt med det sentrale i den kristne tro. Det hele er tomhet og jag etter vind og ingen av disse kan da sammenlignes med bibelens ydmyke menn.

  • Mener man slik som “Fri pinsevenn”, bør man kunne også kunne mene noe om at Paulus takket Gud for de som forkynte evangeliet for egen vinnings skyld.

  • Det var forresten ikke Storm Johansen som arrangerte konferansen, men Salem Stavanger. Altså NLM. Jeg var på konferansen selv og ble vitne til at Peters med bibelen i hånd avslørte menn som Osteen som den falske profeten han er. At du ikke ser dette skremmer meg.

  • Storm Johansen var initiativtaker!!! Her er det endel fakta, som jeg faktisk har fått rede på, men du er tydeligvis ikke orientert!
   Når det gjelder Joel Osteen, så er han ingen profet. Han har såvidt jeg har sett aldri fremsatt en eneste profeti, og kan sålede ikke være en falsk profet:-) Du avslører stor mangel på kunnskap her…Peters er og blir en falsk lærer, som står på et forkvaklet halvkristent teologisk ståsted!. Det er all mulig grunn til å advare på det sterkeste mot ham!!!

  • Falsk profet handler ikke om bare falske profetier, men å forkynne et annet evangelium. Osteen forkynner et falskt budskap som ikke er bibelsk, dette gjør han til en falsk profet, ikke fordi
   han nødvendigvis ikke har kommet med noen profetier. Bibelen er jo det profetiske ord, blir det twistet og forkynt vrangt er man en falsk profet. Hvis du ser etter på plakaten for konferansen så står Salem Stavanger som arrangør, men jeg tror det stemmer at Storm Johansen var med på det. Men ikke offisielt. Konferansen var god og lærerik. Ingen Kalvinsk, Luthersk, eller annen teologi ble fremmet, kun falske evangelium som lover noe bibelen ikke lover, som penger, fremgang og Luxus. Slik som bla Osteen forkynner. En lærerik og god helg.

  • Jeg vet ikke med Geir, men i de fleste menigheter så har de gjerne følgende nådegaver blant medlemmene:
   1. Hyrden eller pastoren/forstanderen/presen
   2. Evangelisten(vi har svært mange evangelister, gjerne omreisende som jeg har hatt stor glede av å høre
   tale i ulike menigheter.
   3. Jeg har hørt mennesker ha nådegaven til å tale profetisk, flere ganger
   4. Jeg har også opplevd at det er mennesker er menighetene som har nådegaven til å bedømme åpenbariner
   , profetier!
   5. Diakoni: en viktig nådegave som er brukt i de fleste menigheter, som jeg også har benyttet, ifm veiledning
   sjelesorg.
   6. Givertjeneste: mange menigheter har noen som har denne nådegaven. Et eksempel jeg kjenner til, en stor
   frimenighet, der står 20 % av menighetene for 80 % av alle midlene som glir gitt.
   7. Trosgaven: har opplevd helt klart at det er mennesker som har denne gaven, som har en ekstraordinær
   sterk og stødig tro, som tåler alt, som ofte går foran i utfordringer og vanskelige tider osv.
   8. Nådegaven tungetale har jeg sett brukt ved mange anledninger, i mange ulike forsamlinger!
   9. Tydning av tungetale følger alltid etter tungetalen.
   10. Lærer: mange har denne nådegaven, og jeg har selv hatt gleden av å motta bibelundervisning fra
   dyktige lærere, både på møter, seminarer osv.

   Det var de jeg kom på i farten, og som jeg selv har opplevd. De som leser dette, og ser det i lys av Justin Peters tanker om at nådegavene opphørte med den siste apostel(som han selv skriver på sin egen
   hjemmeside), bør jo gjøre seg noen tanker om denne mannen!

 6. Hva vranglære og falske apostler angår, har vi en stor bevegelse her i landet som heter Den Norske Kirke. Når en prest i en barnedåp står og sier at barnet er gjenfødt og fylles med Den Hellige Ånd ved å få tre skvetter vann på hodet, uten å vite en døyt av hva som skjer, vil jeg kalle det blasfemi. Ex- biskop Stålseth sa i et intervju rett etter innsettelsen, at hvis du er døpt, er du garantert plass i himmelen uansett. Om du så blir ateist eller satanist eller hva som helst som voksen, spiller ingen rolle. Er du døpt som barn, skal du til himmelen enten du vil eller ikke.

  • Oddgeir. En slik praksis er i strid med Guds ord og også langt utenfor rammet av hva som var tanken bak barnedåpen opprinnelig. Jeg forventer at lutherske organisasjoner som ennå står for sitt opprinnelige ståsted bryter med den norske kirke når den norske kirke i en eller annen for åpner for likekjønnede ekteskap. Når det har skjedd vil man knapt kunne omtale kirken som et kristent kirkesamfunn.

Det er stengt for kommentarer.