Fremdeles er mainstream kristne tause over forfølgelsen i regi av Islamsk Stat og Jihad -mot kristne i muslimske land

korset-fallerDen massive forfølgelsen og drapene på kristne i Irak og Syria utført av såkalte “hellige krigere” i terrormilitsen Islamsk Stat har så langt ikke klart å vekke den vestlige kristne kirke opp til engasjement og innsats for våre kristne brødre og søstre som blir utsatt for forfølgelse i Allahs og Koranens navn. Ingen kristne går i tog i Oslos gater for å demonstrere og vekke opinionen til innsats for den forfulgte kristne kirke. I by etter by hvor islamsk stat eller andre “moderate” jihadister får kontroll faller korset og kristne drives på flukt, drepes eller blir torturert fordi de tilhører Kristus. Vestens kristne sover, håpløst opptatt av materiell velstand og penger -mens den kristne kirke blør

påsken-2012I påsken 2012 skrev jeg en lang artikkel omkring den forfølgelse som pågår mot kristne i Allahs navn. Overskriften for saken jeg da skrev var: “Hvor lenge vil vi forholde oss tause når vår søsken slaktes i Allahs navn?” og jeg minnet da om at påskens budskap som opprinnelig var budskapet om Frelserens lidelse og død, -også var et budskap om de lidelser og smerte Kristi legeme i dag må gjennomleve. I 2012 var begrepet islamsk stat eller ISIS knapt kjent i den vestlige verden, og siden da er alt blitt mye verre for den kristne kirke, for Jesu Kristi legeme -som vi alle sier vi er en del av, -selv om vi åpenbart ikke er i stand til å kjenne den smerte våre søsken i kroppen i disse dager må gjennomleve. I hele den muslimske verden er det tårer, sorg, angst og smerte blant Guds folk og vi har hørt historier om hvordan kristne misjonærer er blitt korsfestet, hvordan barn er blitt drept -fordi de elsket Yasua som presten i Bagdad, Andrew White kunne fortelle om. “Noen av de modigste martyrene vår tid kjenner er tenåringer og barn som kanskje er ennå yngre, for da islamsk stat (ISIS) militante truet fire barn i Irak -som alle var under 15 år gamle -med døden dersom de ikke lovet å følge muslimenes “profet” Muhammed, da proklamerte de fire barna modig: “Nei, vi elsker Yasua (Jesus) og vi har alltid fulgt Yasua.”

En tid av kontraster

fest-partyVi lever i kontrastenes tid, på den ene side er det “fest og jubel” blant Guds folk som jubler over godord og løfter om velstand fra vellykkede tv-predikanter. (foto fra en fest i en slik forsamling) -Mens det på den andre siden er det tårer og sorg over dem som må sine kjære bli henrettet, korsfestet eller får sine hoder kuttet av, -fordi de elsker Yasua. Paulus, en apostel av Jesus, en Herrens tjener med autoritet skrev engang til menigheten i Korint dette: “Om ett lem lider, da lider alle lemmene med. Og om ett lem blir hedret, da gleder alle lemmene seg med.(1.Kor 12,26) –isis-executing-21-egyptian-christians-20bmen når vi ser på vår kristne taushet overfor de lidelser våre troende søsken må gjennomleve i regi av Allah, er konklusjonen enten det at vi sover eller er blitt bedøvet, av verdens velstand eller “åndelig dop”. For dette er ikke en tid for latter og jubel, men for bønn, tårer og omsorg for den forfulgte menighet i muslimske land. I påsken 2012 formulerte jeg påskens budskap noe viere enn Jesu lidelse og død. “Påskens ord og budskap er også en påminnelse til oss alle om våre brødre og søstres lidelser i land som vi kjenner under navn som Egypt, Tyrkia, Irak, Iran, Libya, Kina, Nigeria, Somalia, Kenya, Sudan, Saudi Arabia, Kuwait, Syria, Indonesia og Libya,”  -og jeg kunne lagt til flere. Mens Guds folk her i Norge koser seg med stevner, show og “apostler” christian_children_martyrs-606x350-300x173som Guillermo Maldonado og andre som doper ned Guds folk med løgn, tomhet og falske løfter, -så avdekker virkeligheten i Syria og Irak en virkelighet vi nekter å se i øynene:  Barna som alle var under 15 år, fire av dem, svarte: “Nei, vi elsker Yasua. Vi har alltid elsket Yasua. Vi har alltid vært etterfølgere av Yasua. (Ordet Yasua er stavingen til det hebraiske Yeshua -som blir oversatt til Jesus på vårt språk) Og barna fortsatte: -Yasua har alltid vært med oss,” gjenga White. De militante islamistene fortsatte: “Si ordene!!” -men barna svarte: “Nei, vi kan ikke gjøre det,” -og så ble hodene kuttet av deres kropper.

Jeg kan ikke tie 

Den urett vi ser blir begått er alvorlig og vi kan ikke lenger tie fordi det gjelder våre brødre og søstre i Herren Jesus Kristus. Bare i løpet av påsken ble minst 38 av våre brødre drept i Nigeria da islamistiske selvmordbombere sprenge seg selv i luften utenfor en kirke under en gudstjeneste. De 38 døde kristne i påsken forteller at marerittet ikke er over og at våre søsken i muslimske land trenger å høre at vi bryr oss. Den vestlige kirkes vei å gå er ikke dialog eller samarbeid med islam og muslimene men å være en tydelig røst som sier at drap, terror og bomber ikke er akseptabelt. Som kristne må vi stå opp, være tydelige og fortelle verden og muslimene at vi ikke aksepterer deres blodige fremferd mot våre søsken i den muslimske verden. Den overstående setning skrev jeg i påsken i 2012 og i dag, mer enn tre år senere er situasjonen blitt verre, blitt mer grotesk, blitt mer blodig og stadig flere lider for Jesu navns skyld. Hvor lenge skal vi tie? Les min kommentar fra påsken 2012 

16 tanker om “Fremdeles er mainstream kristne tause over forfølgelsen i regi av Islamsk Stat og Jihad -mot kristne i muslimske land

 1. Igjen en artikkel som fokuserer på det negative fra Søkelys. Hvorfor ikke legge ut noen oppmundrende taler med Joel Osteen? Osteen er en som er vellykket, lever i Herrens velsignelse og er respektert av alle. Å stadig sette opp de forfulgte mot de som virkelig lever i Herrens velsignelse er et nytt lavmål fra Søkelys. Rart du ikke anklagde Obama for dette også.

  • Mener du virkelig at å fokusere på den lidende kirke er lavmål? Det hadde jeg ikke trodd. Det er grunn til spørre om disse som lever som “vellykkede” er en del av Kristi legeme i det hele tatt, dersom de ikke har omsorg eller engasjement for våre forfulgte brødre og søstre i Herren.

  • Ja hvor mye får han fra sine skarer tilhengere da? Hvor mye gir han til de som virkelig trenger hjelp i dag?sto det noe i Bibelen at livet er fest og overflod, mens andre går til grunne ?eller står det at en skal dele med sin bror! Les historien om den rike mann og lasarus i Bibelen. Jesus selv sa at i verden har
   dere trengsel, men vær ved godt mot for Jeg har overvunnet verden.korsene og steintavler blir fjernet over hele verden. Jesus skal ut av skolene. Det er ikke så mange i dag som vil høre det du sier er negativt, det er IKKE negativt men tvert i mot kan det være med å ryste løs den transen kanskje du og mange med deg er i.blodet, korset og viktigst av alt JESUS alene er veien til frelse. Jeg håper du snur om å ser at du går på Jesu vei.

 2. Synes du som tar opp alt dette du gjør,er bare helt fantastisk å håper du lar kverulant kommentarene prelle av. Jeg roser deg for din mot og styrke til å stå opp i denne tid. Jeg har lest veldig mange av dine innlegg og er heldigvis ved Guds nåde en våken kristen i dag. Enkelte megakirker feirer og fråtser helt til de tror de blir hentet opp, men personlig tror jeg det kommer store prøver og trengsler over våre nasjoner også og det er først da en får håpe de også våkner fra transen. Vi kriste skulle gått i tog for våre lidende søsken i Midtøsten. Det er snart det reinaste holoucost som skjer der media er pip stille. Men har det skjedd noe i Israel så jobber de hardt for å vinkle det til arabernes fordel! Nå har UNESCO prøvd å gå inn for å få vestmuren islamsk, vel de klarte det ikke denne gangen, men jammen har de klart å fått Josef og Rakels grav som islamske kulturminner! Nei de av oss som virkelig er kriste i dag burde elske deres søsken jødene for det står ettertrykkelig i Bibelen.å bo på en jordflekk på 0,18% omgitt av 22 stater med flere 100 millioner arabere rundt som sloss og hater hverandre også. Men EN ting har de til felles: ISRAEL skall vekk. Vi som kristne trenger slike som søkelys og prøve åndene om de er av Gud , den følelsen kan jeg IKKE si jeg sitter med når det gjelder enkelte andre forkynnere. Hvis vi vil ha det som klør i øra og som er godt for kjøttet ja da burde varselklokkene ringe. Hvis en hører om Jesus, blodet, korset, fruktene, nåde og dom ja da kan vi alle finne veien hjem! Gud velsigne dere alle som er inne på denne lærerikt siden!

  • Fint å lese det du skriver, Hilde. Det er så sant alt sammen. Hører at du er en våken og åndsfylt kristen.
   Viktig at vi bryr oss om de kristne som lider for sin tro og Israel som kjemper for å overleve, omgitt av fiender som ønsker deres utslettelse.

   Søkelys er absolutt en tydelig og modig røst som står på sannheten, og som har fått både meg og flere til å våkne opp. Takk Søkelys!

  • Det disse kverulantene skyter med preller litt av ja, men de kan skape et svært dårlig bilde av at kristne er så kyniske mot hverandre. Jeg ønsker å vekke opp kristne her hjemme og i Europa for de situasjonen til våre forfulgte brødre og søstre. Jeg var en gang så heldig å møte og hilse på Richard Wurmbrand og hans kone under en gudstjeneste i Fredrikstad hvor de talte de forfulgtes sak, det var i min tidlige ungdom og jeg var dypt berørt av budskapet og den åndelige styrke disse hadde.
   Deres ord om lidelsen i Kristi kropp brant seg inn i mitt sinn og gjennom dem ble jeg kjent med historien om Vanja, en russisk martyr på 19 som ble grusomt behandlet og døde mens han som en troende var i det militæret. Disse troendes historier har jeg aldri glemt -og derfor kan jeg ikke være taus når jeg hører barn blir halshugd fordi de elsker Yasua og ikke vil oppgi sitt vennskap med ham. Når man kjenner og vet om deres lidelser for Navnets skyld, blir alt disse lykkeprofetene snakker om tomhet og jag etter vind. Vi ser kristne med dollarglis, luksusbiler, private jetfly og luksusvillaer til millioner av kroner rope etter mer, og oppfordrer oss til å “så inn” i deres ministries, -for at de selv kan fortsette å velte seg i velstand -men Kristi kropp blør i Irak, Iran, Syria og mange andre land. Vi må ikke tie om dette, og jeg er skremt over hvor neglisjert dette nå er i mange menighetssammenhenger. Hvor er kirkerøstene som oppfordrer til bønn for den lidende kirke, som oppfordrer oss til kreve at våre politikere bruker sin innflytelse til å tale de forfulgtes sak? Jeg hører det knapt nevnt i en eneste menighet lenger. Vi må be at Gud skal vekke sin sovende kirke til engasjement og brann og iver og kjærlighet.

  • Viktig spørsmål Anders. Først la meg si det slik. Vi skal hjelpe mennesker i nød, og jeg tror ikke vi skal ha lukkede grenser for flyktninger fra krig. Jeg vet mange kristne frykter islam, og det med rette, for blant flyktningene som kommer kan det være endel trojanske hester som potensielt er terrorister.
   Jeg tror likevel at vi kan dempe farene for dette med å unngå at det blir for mange flyktninger bosatt tett. Familier med barn må spres rundt i lokalsamfunnene og det er viktig at de blir inkludert i de forskjellige områder på en god måte. Når det gjelder de miljøer som kan være potensielt farlige, må disse følges grundig, men det som er mitt store tankekors i forhold til det å skulle føre Frps innvandringspolitikk er det faktum at Norge, Europa og USA faktisk har medvirket til å utløse dette problemet med å stille oss bak og tiljuble den arabiske våren, og nærmest applaudert når det voldelige opprøret i Syria brøt ut. Uten å være for konspiratorisk er det grunn til å si at de terrorgrupper som nå plager de kristne i Midtøsten, langt på vei er født frem av amerikansk etterretning og bistand i form av våpen. Norge bombet Muammar Gaddafi fra makten i Libya og nå er Libya i kaos og Libya brukes som avreise land for mange av flyktningene som kommer over Middelhavet. Våre politikere har langt på vei medvirket til å skape dette kaoset, -og derfor blir det litt for enkelt og en ansvarsfraskrivelse og ikke yte hjelp når de nå banker på vår dør. Men jeg ser helt klart store potensielle farer med det hele, og derfor tror jeg det hadde vært viktig at vi som kristne var en kraft som modig våget å proklamere evangeliet i kjærlighet til disse som banker på vår dør. Mange av disse har jo sett og erfart hva medmuslimer utretter i Allahs navn, og burde derfor i oss møte en varm, men modig og tydelig Kristus tro som ikke skammer seg over evangeliet.

  • Det forferdelige er at Isis er leiesoldater med støtte, lønninger, våpen og opplæring av USA, Nato, Tyrkia, England, Frankrike, Norge, SaudiArabia, Israel, Quwait, Qatar m. flere. Til og med UN er med å støtter opp om Isis.
   Og de forfølger bevist kristne. Det er en antikrist agenda på høyt nivå.

 3. Ja, veldig interessant innlegg. Er helt forferdelig det som skjer i midt-østen. Er en skam når kristne folk ikke bryr seg om sine brødre og søsken i Herren. Den som ikke elsker sin bror, er i mørket og har ikke Guds kjærlighet! Bibelen oppmuntrer oss til å vise omsorg og kjærlighet til våre søsken i Herren!

  Her i vesten lever vi i forførelsen, mens i østen lever de under forfølgelse. Tror det er på tide å våkne opp fra søvnen og bry oss om den lidende menighet. Jesus Kristus kommer snart! Det gjelder å være våken og be!

 4. Fra abc nyheter i dag:
  “Etterretningsopplysningene var «feil» i forkant av Irak-krigen, innrømmer den tidligere statsministeren. Tony Blair aksepterer også at krigen delvis skapte terrorgruppen IS.”

 5. Godt skrevet Kjell. ikke mange her i Norge som taler om dette lengre. Kan merke du brenner for Kristus og hans folk både for sannhet, rettferdig og kjærlighet til Guds folk. Det er herlig at det ennå finnes røster som er tydelige, som har sett lyset og våger å sette det i staken med full ild. Jeg har registrert av enkelte av dine motstandere som ikke bare er dine, men også Herrens motstandere -at de kaller det for “internetts mørke avkroker”. Slike betegnelser må du regne som en hedersbetegnelse i disse frafalne tider. Det står skrevet om disse menneskene:
  “Med begge hender arbeider de på å få det onde til å synes godt,” og slike sier hva de selv mener og således forvender de det rette. Mika 7

  Og Gud selv har alvorlige domsord over disse som spotter sannheten og gjør lys om til mørke. “Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt, som gjør mørke til lys og lys til mørke, som gjør bittert til søtt og søtt til bittert! sier Herren i Jesaja 5,20 -så vi må bare regne med at det vil være åndelig døde og blinde kristne som prøver å snu om på virkeligheten.
  Har fulgt dette nettstedet lenge, og er veldig glad for at dere har dempet omtalen av Christensen og hans meninger. Jeg tror den saken har skadet Guds rikes omdømme, og tonen som ble brukt i debattene om ham var slett ikke god.
  Jeg tror Søkelys nå har overtatt Dagens posisjon som et bibeltro medium, som favner bredt, men som også sier i fra og er tydelig. Må Herren vekke Norge med dette redskapet for sann bibeltroskap. Guds velsignelse!

 6. Det er en agenda om å fjerne kristendommen fra kartet.

  “Heading for Britain: ISIS sends ASSASSINS into UN refugee camps to murder Christians”

  http://www.express.co.uk/news/world/614249/ISIS-sends-ASSASSINS-UN-refugee-camps-could-come-Britain

  Under Merkels besøk i Nato-Tyrkia nylig, uttalte Hakan Fidan som er sjefen for etteretningstjenesten for MIT, og nær partner av president Erdogan og sentral i Syriakrigen, en klar støtte til ISIS og fordømte Putins inngripen i Syria.
  Han ønsket å opprette et konsulat for utenlandske ISIS krigere i Istanbul.

  “Turkish intelligence chief: Putin’s intervention in Syria is against Islam and international law, ISIS is a reality and we are optimistic about the future ”

  ““ISIS is a reality and we have to accept that we cannot eradicate a well-organized and popular establishment such as the Islamic State; therefore I urge my western colleagues to revise their mindset about Islamic political currents, put aside their cynical mentalité and thwart Vladimir Putin’s plans to crush Syrian Islamist revolutionaries,” Anadolu News Agency quoted Mr. Fidan as saying on Sunday.

  Fidan further added that in order to deal with the vast number of foreign Jihadists craving to travel to Syria, it is imperative that ISIS must set up a consulate or at least a political office in Istanbul.”

  http://www.awdnews.com/top-news/turkish-intelligence-chief-putin-s-intervention-in-syria-is-against-islam-and-international-law,-isis-is-a-reality-and-we-are-optimistic-about-the-future

Det er stengt for kommentarer.