Franklin Graham med innstendig oppfordring til bønn etter alvorlig trusler fra ekstreme islamister

Forkynneren som er for kontroversiell for norske kristenledere: “Vi må be innstendig for våre kristne brødre og søstre i Egypt,” oppfordrer Franklin Graham etter nye trusler fra radikale muslimer mot kristne i Egypt. Den kontroversielle evangelisten, i hvertfall i øynene på enkelte norske kristenledere  -vil besøke Norge i november 2017, -kom nylig med denne oppfordringen til Kristi legeme: “Koptiske kristne som er en av de eldste grenser av kristenheten er under angrep. Nylig offentliggjorde muslimske tilhengere av “islams stat” en video der de truet med å utslette den koptiske kirke fullstendig. “Kristne blir drept for deres tros skyld over hele verden, og dette er det som utspiller seg i Egypt nå,” heter det i Franklin Grahams innstendige oppfordring til bønn for kristne under muslimsk forfølgelse

Samtidig som en kjent norsk misjonsleder og et lite knippe profilerte Oslo-pastorer nylig takket nei til å stå sammen med Franklin Graham om det kristne budskapet, angivelig fordi han «skaper fiendebilder av muslimer» -er Graham selv opptatt av å løfte frem situasjonen til kristne som blir utsatt for forfølgelse fra nettopp tilhengere av muslimsk tro. Den profilerte sønnen til Billy Graham vil etter alt å dømme komme til Norge i november 2017, på tross av
enkelte norske kristenledere ser ut til å forsøke å “sabotere” arrangementet med å skape strid, uro og uklarhet om det hele. Vi har lenge vært klar over at kristenlederne anno 2017 er lite djerve, feige og livredde for å si eller gjøre noe som kan oppfattes som kontroversielt. I stedet for å modige proklamere de kontroversielle sannhetene i Guds Ord og advare mot den trussel islam utgjør, søker de å fremme sin egen pragmatiske og tilpasningsdyktige utgave av den kristne tro.

Maner til bønn for forfulgte kristne

“Allah er større” er betydningen av ordene Allahu akbar som muslimene roper ut i det de sprenger en bombe eller kutter halsen av på en kristen. Og det er nettopp derfor Franklin Graham advarer mot islam og muslimsk tro

Mens det i forrige århundre var sosialistiske og ateistiske krefter gjennom de kommunistiske  regimene i Kina og Sovjet som var de mest brutale og aktive forfølgere av Guds folk, er det nå islam og muslimske krefter som primært forfølger kristne. Igjen og igjen har vi presentert historier om hvordan kristne blir drept, torturert eller fengslet av krefter som følger Koranen og fremsier “takbir” (Allahu akbar) når de dreper eller lemlester sine ofre. Frasen blir i tillegg brukt når muslimer gjennomfører sine terrorangrep og ordene betyr rett og slett at “Allah er større”. Selv om vi her hjemme ennå ikke på kroppen har fått oppleve hva det betyr å komme under islams svøpe, opplever kristne nettopp i den muslimske verden hva slags drapskult islam egentlig er.

Mens kristne blir drept for sin tros skyld i Egypt og den muslimske verden, er mange norske kristenledere livredde for å bli oppfattet som kontroversielle hvis de sier noe negativt om islam og muslimer

I sin tydelige oppfordring til bønn for våre koptiske brødre og søstre i Egypt skriver Graham dette: “Personene fra islamsk stat stormet inn i huset til en rørlegger, rettet sine våpen mot den kristne mannen og skjøt han foran øynene på kona og  barna, sist torsdag. For noen få dager siden ble en kristen lærer skutt til døde av maskerte menn. En mann ble halshugget og en annen dynket de med bensin og satte fyr på ham. Alt gjort i islams navn. I en video offentliggjort i forrige uke, truet den islamske staten med å trappe opp angrepene mot den koptisk kristne minoriteten i Egypt, kristne blir i likhet med sekulære mennesker omtalt som vantro. Hundrevis av kristne har måtte rømme sine hjem av frykt for å bli drept, og en koptisk innbygger sa: “Jeg vil ikke sitte stille å vente på døden, folkene fra ISIS eller den islamske staten vil utrydde dem, fjerne dem fullstendig, -fordi de holder fast på Kristi navn,” sier Graham videre. “Billy Graham  Evangelistic Association vil avholde et verdens- toppmøte til forsvar for forfulgte kristne i mai, for å oppfordre Kristi legeme til å be for dem som blir forfulgt og lider i hendene på en verden som er i det onde. Mens dagen nærmer seg oppfordrer Franklin Graham oss til å be for kirken i Egypt og i resten av den muslimske verden der kristne nådeløst blir slaktet mange steder. Del dette med andre og bli med i bønn,” heter det avslutningsvis i oppfordringen til å be fra Franklin Graham

Fra Søkelys april 2015:

Vi har gjentatte ganger forsøkt å vekke norske kristne for det faktum at kristne i muslimske land blir utsatt for forfølgelse, hat, spott, tortur og endog drap og lemlestelse. Litt for ofte sitter jeg tilbake med en følelse av at ingen bryr seg, Guds folk befinner seg i søvn eller er rett og slett likegyldige til det våre brødre og søstre i Kristus må gå gjennom fordi de holder fast på Jesus Kristus som Herre og frelser. Derfor velger jeg i denne saken å repetere historien om den 14 år gamle pakistanske gutten Nauman Masih som ble overhelt med parafin og så satt fyr på. Legene som forsøkte å hjelpe ham jobbet forgjeves, for etter en fem dager lang kamp, døde gutten og ble en ny martyr for Jesu navn skyld. Brutalt angrepet og drept av noen muslimer fordi han trodde på Jesus Kristus, og her er historien:

Den 14 år gamle Nauman Masih fra Lahore i Pakistan som ble angrepet, overhelt med
parafin og så satt fyr på etter fredagsbønnen den 10 april og som døde av skadene forrige onsdag er nå brakt til den siste hvile. Tenåringen som kjempet for sitt liv i fem dager før han døde, fortalte under avhør at han hadde kommet i snakk med to muslimske menn og disse hadde angrepet han når de forstod han var kristen. Imidlertid har politiet på tross av at det var vitner til guttens forklaring avvist guttens forklaring. Advokat Aneeqa Maria Akhtar fra “The Voice Society” var tilstede under avhøret og bekrefter guttens historie, melder Morning Star News. 

“14 åringen ble satt fyr på fordi han var kristen og lokal pastor brukte mobiltelefonen til å ta opp det  Nauman Masih forklarte etter angrepet. Morning Star News som bringer historien om den unge martyrens død til den vestlige verden har hørt lydopptakene av guttens forklaring som også ble gitt til politiet. Nauman fortalte at etter at de hadde satt fyr på ham forsøkte han å slukke ilden ved å rulle seg rundt i sanden og flere som var i nærheten Nauman Masihforsøkte å hjelpe til med å slå ut flammene. Han ble i all hast sent til  Lahore’s Mayo sykehus og legene sa at han var forbrent på mer enn halve kroppen. I forklaringen fortalte 14 åringen at han ikke kjente dem som angrep ham, men at han ville kjenne dem igjen dersom han så dem igjen. En talsmann for politiet avviser guttens forklaring og sier at det ikke dreier seg om religiøst motivert vold. I følge legene ble gutten operert for ytre brannskader og man oppdaget ikke de indre skadene gutten var påført. Gutten som bodde hos sin tante og onkel ble foreldreløs fire år gammel da hans far døde, og mora forlot både gutten og Kristus og giftet seg med en muslimsk mann.

Den 14 år gamle martyren som arbeidet hos en skredder hadde flere ganger uttalt at han fryktet at han skulle bli angrepet og brent etter at en mobb gikk løs på to muslimske tenåringer og lynsjet dem og brant deres kropper. En overordnet på 14 åringens begravelsen til-Nauman-Masiharbeidsplass fortalte politiet at bare tre dager før det hele skjedde skal gutten ha sagt at han hadde på følelsen at han ville bli satt fyr på. “Når jeg spurte hvem som ville gjøre det, sa han “jeg har det på følelsen,” forklarte guttens overordnede til politiet. Den 14 år gamle Nauman Masih som ble begravd tidligere i denne uken har fått sitt navn skrevet inn i Guds minnebok over dem som gav sine liv for den dyrebare frelse vi har i Jesus Kristus. “Virkeligheten er nå slik at mens mange norske kristne “fester” på velstandsmøter der falske forkynnere lover penger, penger og atter penger, er tallet på kristne martyrer kraftig økende i en rekke muslimske land. Det absurde i tiden er at mens flere tusen norske kristne stimer sammen om brød og sirkus i Jan hanvold regi, er det langt færre som roper ut martyrenes sak til den vestlige kristenhet.

 

17 tanker om “Franklin Graham med innstendig oppfordring til bønn etter alvorlig trusler fra ekstreme islamister

 1. Skjønner ikke hvorfor du skriver at Franklin Graham er kontroversiell. I hvilken grad er han kontroversiell? At han forkynner Guds Ord, kanskje?

  • Nei, han er meget kontroversiell for at han åpenlyst flørter med sosiopaten Trump! Graham burde skamme seg. Jeg håper han blir møtt med massive demonstrasjoner, når han kommer til Norge!

  • Oddgeir og Birgir
   Jeg har skrevet såpass mye om Grahams besøk her, at det burde være kjent at Søkelys er enig i Franklin Graham og støtter møtekampanjen med ham i november. Jeg har jo også reagert ganske frustrert på at en rekke fremtredende norske pastorer og religiøse ledere har gått ut mot møtekampanjen med Graham. Etter alt som har fått oppslag i media om Franklin Graham er han åpenbart langt mer kontroversiell enn jeg trodde.
   Personlig oppfatter jeg Graham som en modig Guds mann som jeg er enig i, men han er åpenbart for kontroversiell for enkelte -og jeg har nå omgjort setningen for å bedre få frem at Graham er kontroversiell blant noen:
   “Vi må be innstendig for våre kristne brødre og søstre i Egypt,” oppfordrer Franklin Graham etter nye trusler fra radikale muslimer mot kristne i Egypt. Den kontroversielle evangelisten, i hvertfall i øynene på enkelte norske kristenledere -vil besøke Norge i november 2017, -kom nylig med denne oppfordringen til Kristi legeme:

 2. Jasså? F. Graham er kontroversiell i følge Søkelys? Er det utsagnet hans som Søkelys refererer til om at “Vi må be innstendig for våre kristne brødre og søstre i Egypt” som gjør han kontroversiell? Eller at han generelt holder frem et bibelsk syn på abort, homofili osv, ja at han i det hele tatt forkynner det rene og uforfalskede Guds ord slik det står i bibelen? Da er det mer kontroversielt å påstå at Søkelys er et kristent nettsted. Kanskje dere skal gå i dere selv og finne ut av hvilken ånd dere er av?

  • Oddgeir.
   Jeg har skrevet såpass mye om Franklin Graham opp gjennom årene, er Franklin Graham kontroversiell? I mine egne øyne er han en modig Guds mann.
   Dog viser reaksjonene og truslene fra mange norske kristenledere at de regner ham som kontroversiell -slik at de ikke kan delta sammen med ham under en evangelisk kampanje.
   Pastorene i Oslo Filadelfia sier nei til Graham, det samme gjør pastoren for Storsalen (Normisjon) samt Svein Granerud som lenge har vært sentral i Normisjon. Også pastoren i Norges ledende misjonsforbunds menighet sier nei takk til Graham. Lederen for norsk luthersk misjonssamband sier nei og vil ikke delta med Franklin Graham. Pastor i Frikirken og tidligere synodeleder i Frikirken, Arnfinn Løyning sier nei til Graham, og det samme gjør lederen for en kristen tankesmie. Det var Vårt Land som først slo fast at Graham var kontroversiell og siden da har boikotten av ham bredt seg.
   For å få frem at Graham er kontroversiell blant noen har jeg omformulert setningen.

  • Har full tillit til det du sier, og jeg var kanskje litt unødvendig skarp i tonen. Men reagerte litt på at du først fastslo at Graham er kontroversiell sånn generelt. Ser du har endret teksten på dette nå. Er mer korrekt fremstilling dette. Mannen er jo naturligvis kontroversiell i f.eks liberale relativistiske kretser.

  • Det kunne nok misforstås at jeg mener han kontroversiell.
   Han er tydeligvis det for enkelte, for min del er han en bibeltro og modig forkynner som slett ikke er så redd for å bli kontroversiell, med sine utspill.

 3. Dersom Graham hadde en smule integritet, ville han tatt et solid oppgjør med den sinnsyke ultraliberale våpenlovgivningen og det faktum at det er dødsstraff i landet hans!

 4. Graham er også kontroversiell grunnet hans tidligere tilhørighet til den katolske kirken, og hans fortsatt sterke sympatier i den retning.
  I sum; en figur vi ikke ønsker å forholde oss til!

  • Vi har jo sett at Graham åpenbart er kontroversiell hos en del religiøse ledere og ikke minst hos en viss blogger som står helt på sidelinjen av norsk kristenhet. Personlig er jeg overrasket over at norske kristenledere kan finne en modig forkynner kontroversiell, men skriveriene de siste ukene viser at Franklin Graham er for kontroversiell for enkelte religiøse ledere.
   Mange kvalitetsforkynnere opp gjennom historien har vært kontroversielle -og selv Jesus var jo kontroversiell i sin samtid, så det å bli regnet som kontroversiell er et kvalitetsstempel

 5. Hva tenker Herr Søkelys om Grahams meget nære forbindelser og anerkjennelse av “den store skjøgen”?

  http://parousia.org/?p=9865

  Er det ikke et paradoks at den omstridte Trump har åndelige veiledere som de omstridte Paula White(gift 3 ganger) og Graham??

  • Det er mye med det amerikanske systemet jeg ikke liker. Et eksempel var at også Paula White deltok i bønnen for Donald Trump. Det samme gjorde en jødisk rabbiner samt et katolsk biskop. Det henger nok sammen med at denne forbønnsakten skal virke samlende og ha religiøs bredde.
   Jeg er ikke videre glad for at personer som Paula White deltok, men det er en del av den amerikanske tradisjonen og presidenten skal tross alt forsøke å favne hele kristenheten.
   Når det gjelder påstandene om Franklin Graham og katolsk forbindelse virker nettsiden du linker til svært tvilsom og lite objektiv. Jeg har lest slik kritikk tidligere som har virket langt mer objektiv enn din link, men på tross av det finner jeg at Franklin Graham står på trygg evangelisk grunn og holder fast på de sentrale kristne dogmene. Jeg sjekket kort holdningen katolikkene har til Franklin Graham og på Catholic Forum advarer de folk mot å lytte til Franklin Graham. “Hvorfor drikke av en forurenset kilde” spør de en som ber om veiledning om dette.
   Jeg tror Grahams dels åpenhet for å være i kontakt med vatikanet må tilskrives hans ønske om å formidle evangeliet til dem.

 6. Jeg forstår det ikke; når Rick Warren deltar på et økumenisk møte, sammen med 100 andre religiøse skikkelser, så reagerer du svært negativt, mens Grahams stadige lefling med katolikkene er ok?

Det er stengt for kommentarer.