Fra 2025 vil EU nekte deg å kjøpe mer enn 40 plastposer i året

Maks 40 plastposer pr år er det EU vil komme til å innføre fra 2025. Det betyr at fra 2025 skal alle EU-borgere bruke maksimalt 40 plastposer per år. I dag er det slik at hver nordmann bruker i snitt 135 plastposer i året, ifølge NRK. EU vil at dette skal reduseres til 40. Om direktivet blir til en «forordning», så vil det antagelig gjelde i Norge også. Sannsynligheten for at dette vil skje, er stor, skriver INyheter mandag kveld. Nordmenn som i to folkeavstemninger har sagt “nei” til EU vil neppe unngå å måtte leve i dette plastpose-regimet. Norske politikere har en lang tradisjon i å overkjøre folkeviljen og avstanden mellom de som blir styrt og de som styrer blir stadig større.

Det grønne skifte, klimahysteriet og The Great Reset overgår nå alt. Og i 2025 vil nok “Storebror” ha store muligheter til å kontrollere at dette etterleves. I årene fremover vil “Dyrets system” ta mer og mer kontroll over borgerne og reguleringene de vil innføre vil forme livene våre i økende grad.

10 tanker om “Fra 2025 vil EU nekte deg å kjøpe mer enn 40 plastposer i året

 1. Begrensning i posebruk er en liten forsakelse. Men det hjelper neppe stort.

  Merker at ytterliggående, gjerne nasjonalkonservative kristne og overtroiske, antiglobalistiske og rasistiske konspirasjonsteoretikere gir blaffen i all fornuftig forandring og tiltak de ikke liker. Det gjelder særlig sånt som tar fra dem gamle, kunstige privilegier for dele godene med kommende slekter, for eksempel strenge miljøtiltak som skal spare naturen for etterslekten.

  Hvorfor er dommedagsprofetene i den evangelikale hellighatskirken rett ut sagt så naive og dumme at de gir blaffen i virkeligheten her og nå og våre barnebarns fremtid?

  Kan det være fordi Jehova ga ordren “oppfyll jorden”? Kan det være fordi Jesus og Armageddon og undergangen kommer i natt uansett?

  Kan det være fordi “narrativet” til den “alternative” og “politisk ukorrekte” Trump-menigheten er automatisk og prinsipielt å være motstandere av absolutt alt nytt og mot alle eksperter og politikere? Bibelen lærer oss at det ikke er nyanser og mellomløsninger. Godt, ondt, levende, død, Gud, Satan, Biden, Putin. Det er ingen mellomting i Bibelens e eventyrfortellinger. .

  Absolutt ingen har kunnet belegge eksistensen av verken tordenguder, spøkelser eller Jahve. Selv om mange har hatt følekser og tanker. Dessuten ble de første kristne lovet Jesu gjenkomst før deres egen levetid var omme. Men gudene har visst ikke holdt løftet.

  Nå har mange kristne ventet på historiens endepunkt i snart to tusen år. Hver dag og hver time har de vært hellig overbevist om at alt går til helvete. Samtidig har svovelpredikanter og gretne, gamle gubber av begge kjønn skremt sine små med skrekkvisjoner om Jahves terrordom.

  Kristenlederne og kapitalmakten har derfor sagt som adelen før den franske revolusjonen: “Etter oss kommer syndfloden!” De har dermed kunnet gi blanke i å ta hensyn til etterkommere og natur og miljø.

  Ja, det finnes dessverre fortsatt ekstremister som bare tenker på profitten her og nå og glemmer at fremtiden er uendelig lang for alle andre enn dem selv.

  For eksempel har voldsdyrkeren og pinsevennen Jair Bolsonaro i Brasil latt mafiaen og klimafornektere få voldta naturen (og sine kvinner) for sin egen kortsiktige gevinst. Selv er den forhenværende presidenten rik nok til å fråtse i bestikkelser de få årene han har igjen. (Han har tilogmed råd til kjøpe ammunisjon for å drepe homofile slektninger slik han har sagt er en kristen manns plikt,)

  Det er ufrivillig komisk når religion, overtro og ideologi fullstendig forblinder fornuften. På Søkelys er det faglig eksempel på det.

  Men det blir skummelt når religionen påvirker ugjerninger som gjelder andre enn forbryterne selv. Enten det er å styrte fly inn i skyskrapere, starte invasjonskriger eller ikke ta hensyn til miljøødeleggelser. Alt for å blidgjøre en guddom som ennå ingen har sett eller hørt uten å være sinnsforvirret eller syk.

  Nei, viktigere enn å drepe homofile og ateister, er å handle smart for å redde miljø og klima. Nå.

  1
  2
  • Uten å utdype ting for mye Aril , men altså Stalin var ateist og det er galninger høyt opp i World Economic Forum , som har noen rimelig absurde ider om befolkning reduksjon og kontroll av menesker, dette er hva du Aril dyrker , ditt store problem er at du har en total mangel på selv innsikt, der sier bibelen Guds ord at menesker har en fallen natur , du Aril er en tydelig bekreftelse på at Guds ord er sant .

   4
   3
  • Rune! Neste gang du får guden din på talefot, kan du jo be om litt allmektig hjelp i denne verden – og ikke bare heie på mytologiens endetidsnarrativ og din egen belønning etter ragnarok? Eller er hen for impotent og selvopptatt til å hjelpe mennesker her og nå? 😂🤣😘😇

   1
   3
  • En annen ting Aril , Søkelys har oppfordret til våpen hvile og forhandlinger for at masse nedslakting av mennesker skal stoppe, men der har sånne som deg Aril kun en løsning, send mer våpen og drep mer , ja drep enhver russer som ikke vil bøye seg for liberal ideologien du Aril representerer . Videre har Søkelys advart tydelig mot den farlige covid vaksinen og vi ser nå at folk dør i hope tall, bare på Jæren hvor jeg bor , rapporterte ett begravelse byrå om 28% økning i oppdrag i desember 2022 .
   Men i ditt absurd hode , tror du Aril att vi som kristne ønsker død og fordervelse over folk.

   2
   3
  • Til Runes siste påstand om kristne fanatikere I Russland og andre steder som ønsker død over religiøse motstandere:

   Det er selvsagt umulig å vite hvilken vei historien tar når vi står midt i hendelsenes gang. Og vanskelig å ta gode valg uten nok informasjon om en komplisert situasjon.

   En «rettferdig krig» finnes ikke, selv om eventyrene om Jehova beretter om slike. Masseslakt kan ikke godtas. Likevel har sivil ulydighet og ikkevold begrenset effekt i motstandskampen når fienden mangler demokratisk og moralsk anstendighet og er så brutal som Putins terror. Men selvsagt er bildet alltid mer komplisert enn den unyanserte bibelske svart-hvitt-tenkningen.

   Uansett: Spekulasjoner om endetidstegn, guddommelige straffer og sinnsforvirrede profetier er og blir spekulasjoner. Vi er alle overtroiske, og mennesker har grublet og fabulert til alle tider. Fantasier er del av vår natur. Men enetidsspekulasjoner fører sjelden til gode gjerninger.

   Er så alle religiøse hatbevegelser like menneskefiendtlige og bakstreverske som dagens nasjonalkonservative Putin-tilbedere, antiglobalistiske klimafornektere og kristne antivaksere?

   Nei. Det er mange kristne som vektlegger gode gjerninger og fornuftige løsninger på utfordringene i dette livet og i denne verden her og nå. I alle fall har de liberale kristne, de pasifistiske kvekerne, den radikale teologien, menneskevennene i «frafallskirken», og enda flere, brukt sitt intellekt, sitt engasjement og sin fornuft til å avskaffe slaveri, sikre borgerrettigheter for alle og skape et samfunn med mer frihet og toleranse enn tidligere. Dér har både kjærlighet og fornuft overtrumfet patriarkenes dogmer og svovelpredikantenes konspirasjonsteorier.
   😘🥰😇

   1
   2
  • Som sagt Aril , selv innsikt mangler du totalt og jeg forstår at du er fullstendig hjærne vasket og fastlåst i dine forestilinger om en perfekt liberale, homofile og grønne verden , med Claus scwab som øverste leder og Gud , vil vær himmelen på jord , vel hva skal jeg si ? Du kommer ikke til å oppnå lykke i dine vrang forestilinger, hadde egentlig lyst å si lykke til i dine vrang forestilinger, men det ville vært galt av meg.

   2
   3
  • Kjære Rune!

   Forstår at du er redd. Og at du håper du har rett.

   Jeg gjentar likevel at kristenfanatikernes utlegninger om valdresprofetier, tallmagi og lyden av fargede hester og blir spekulasjoner.

   Ekskluderende endetidssvermerier og overtroisk skrekkpropaganda har aldri ført til gode gjerninger. Svovelpredikantenes selvforelskede tolkninger av sinnsforvirrede visjoner hjelper oss ingenting.

   Søkelys’ fremvisning av amerikanske og norske koko-kristne avslører galskapen. Det er en tragikomisk samling av mentalt syke, miljøskadde, ultraegoister og gretne, gamle gubber. Som her blir deilig underholdning når kattevideoer og YouTube-kreativitet ikke er nok 😉

   Takk for all moroa!

   😘🥰😇

   1
   2
  • Det er ikke riktig at de første kristne ble lovet Jesu gjenkomst i deres levetid. Derimot blende lovet martyrdøden for sin tros skyld.

 2. Innslaget til Søkelys var eu og plastposer. Hos oss tar vi vare på posene og bruker de opptil flere ganger. «Dessverre» for Rema og Extra😇 Etter noen ganger er påleggspakken gratis🤪 Eller etter 50uker a 12kr, noen liter bensin. « Mange bekker små gir en stor Å»

Det er stengt for kommentarer.