For lite substansiell forkynnelse i kristne menigheter?

bønn-for-nasjonenForkynnelse av Guds ord ser ut til å være mangevare i kristne forsamlinger, i hvert fall dersom vi skal måle på bibelkunnskap blant unge kristne. I avisen Dagen er det i dag et oppslag om at noen kristne foreldre ber barna droppe bibelskole med den begrunnelse at de har gått i en menighet hele livet og således burde ha nok kunnskap i Guds ord og grunnleggende kristen erfaring, men slik er det dessverre ikke, i hvert fall dersom vi skal tro det flere rektorer ved norske bibelskoler forteller til avisa Dagen. Mye kan tyde på at disse har rett, for svært mange unge kristne anno 2016 ser ut til å mangle basal kunnskap i Guds ord og min erfaring er også at mange av disse unge ikke er i stand til å redegjøre hva som er basiselement i den kristne tro.

Mange troende foreldre ber barna droppe bibelskolen kan avisen Dagen fortelle. Fredrik Skoglund, daglig leder ved Veien bibelskole i Bergen sier til avisen Dagen at argumentet de møter fra  kristne foreldre er at barna har gått i en menighet hele livet, så hva skal de da med bibelskole? Men når vi ser den mangelen på bibelkunnskap og grunnleggende kristen erfaring de unge har, så holder ikke argumentet, mener han. Og det er svært mye som kan tyde på Fredrik Skoglund har rett. Mange unge kristne som har vokst opp i den kristne forsamlingen ser ut til å mangle nødvendig bibelkunnskap og derfor er det grunn til å spørre hvordan det egentlig er med forkynnelsen rundt i norske menigheter. Er det mye gjentakelser av kjent og enkelt stoff som preger forkynnelsen rundt i norske menigheter eller er det slik at det som fremlegges fra talerstoler ikke gir den oppvoksende generasjon lyst og trang til å grave dypere i de bibelske sannheter? For noen år siden gjennomførte jehovas-vitner-ved dørenjeg et prosjekt som medførte at jeg tilbrakte betydelig tid i en lokal forsamling av Jehovas Vitner og det jeg husker best var “drillingen” i bibelen selv unge helt ned til 10-12 års alderen fikk under gjennomgangen av sektens publikasjoner, og under den seksjon som kalle den teokratiske tjenesteskolen og tjenestemøtet hvor unge helt ned til 12-14 årsalderen er i stand til å holde ti minutter lange foredrag om “Jehova navnets betydning” i Mosebøkene. Selv tenåringer var i stand til å redegjøre greit for hva de trodde på, og det var ikke alltid like lett å sette dem fast på bibelske spørsmål. (illustrasjonsfoto)

Behov for bibelskoler

Selv om en oppvekst i et kristent hjem og menighet burde gi de unge elementer og nødvendig kunnskap i Bibelen, forteller virkeligheten at det ikke er slik. Derfor kan et år på en bibelskole utgjøre en enorm forskjell og gjøre de unge åndelig langt mer åndelig beviste og utrustet til et livslangt liv i relasjon med Jesus Kristus. I følge den oversikten Dagen har er det i år 962 elever ved norske bibelskoler. Dette betyr at 962 personer i forskjellig alder har satt av et år til å bli bedre kjent med Jesus og slik få en grunnlærende opplæring i den kristne tro. Mange av dem som tidligere i livet har gått på bibelskole kan fortelle om et år de ikke ville vært foruten, og for enkelte ble dette året avgjørende for utviklingen og kall til tjeneste videre i Guds rike. Norge trenger unge og eldre kristne som kjenner Guds Ord og som liker å grave i bibelens rike skatter. Siden vi vet at svært mange unge ikke har den nødvendige kunnskap i Bibelen er det grunn til å spørre om den forkynnelsen som presenteres i mange forsamlinger er for enkel, utelukkende kjent stoff eller rett og slett uinteressant så ikke det appellerer til selvstudium eller videre graving i Guds Ord.

2 tanker om “For lite substansiell forkynnelse i kristne menigheter?

  1. Kan anbefale Visjon Norges bibelskole. Der lærer de å handle uten penger, akkurat slik Jan Hanvold gjør.

  2. Kun Smyrna Menighet forkynner ekte kristendom. En menighet som har den fulle støtte fra president Trump. En mann vi førte til seier i det amerikanske presidentvalget etter at vi som de eneste i flere måneder hadde profetert at skulle vinne valget med 75 % av stemmene.
    Tar man bort stemmer fra valgfusk, fikk president Trump nøyaktig 75 % av stemmene. Det nøyaktig som Smyrna Menighet her i Oslo hadde spådd.

    Som Smyrna Menighet sin ungdoms og misjons organisasjon, kan vi garantere de som kommer til oss at de vil bli opplært i den sanne kristne tro.

    Henrik Hiller for Smyrna Stormen (SS)

Det er stengt for kommentarer.