Evangeliesenteret trosser kritikken av Visjon Norge og Hanvold og fortsetter sin sending på omstridt kanal

Evangeliesentrene i Norge fortsetter sine sendinger på Jan Hanvolds Visjon Norge, melder avisen Dagen. Evangeliesentrene med Lise Karlsen er blant de mest populære sendingene på kanalen som har høstet massiv kritikk etter at NRK Brennpunkt kunne avdekke uklare økonomiske disposisjoner i den kristne TV kanalen. Flere av aktørene som har faste sendinger på TV kanalen kunne under stormen fortelle at de vurderte sitt videre samarbeid med Visjon Norge, men i etterkant har vi forstått at dette bare var tomme ord.

Dermed kan Jan Kåre Hanvold slappe av etter å langt på vei ha ridd av seg mediastormen som oppstod da NRK sendte sin dokumentar om kanalen. På sosiale medier flommet det over med krasse kommentarer mot Hanvold som også hevdet han fikk drapstrusler. I etterkant av oppslaget har flere av de kristne avisene rettet hard kritikk mot Hanvold som nok en gang ser ut til å overleve som tv-sjef. Hanvold var på slutten av 1980 tallet i økonomisk trøbbel som en følge av børskrakket som rammet verden 19 oktober 1987 og mye kan tyde på at det må nok et børskrakk til for å ryste Hanvolds imperium.

15 tanker om “Evangeliesenteret trosser kritikken av Visjon Norge og Hanvold og fortsetter sin sending på omstridt kanal

 1. Håper Hanvold slutter å invitere utenlandske “apostler” med et annet evangelium. Det er en hån mot Gud å la ubibelske budskap gå ut til de tusen hjem. Dessverre lar folk seg bedra fordi de ikke kjenner bibelen og fordi budskapet om rikdom og fremgang “klør i øret”.

  • Marie: Hanvold er jo selv en av “apostlene” med “et annet evangelium”. Han kaller seg selv apostel og “salvelsen” fikk han først av/ via Rodney Howard-Browne. Det er heller ingen hemmelighet. Kanskje er det vanskeligere å etterprøve en av sine egne landsmenn?

  • Trist. Jeg synes det blir svært vanskelig å støtte organisasjoner og forkynnere som fremdeles ikke trekker seg bort fra Visjon Norge. Det samme er med avisen Norge i dag. Jeg vil ikke abonnere på den avisen grunnet at de støtter Visjon Norge. Jeg er blitt veldig skuffet den siste tid over forkynnere som jeg trodde sto på hele Guds ord, men som ikke trekker seg bort fra Visjon Norge.

  • Spar oss for floskelen;”et annet evangelium”. Hva er det eneste og korrekte budskap, som skal spres 24/7 på Visjon-Norge???
   Og alt annet er “et annet evangelium”??? En person som blir intervjuet om hjelpearbeid i Øst-Europa? En mann som forteller sitt vitnesbyrd, om omvendelse, helbredelse og gjenopprettelse?
   Så fortell meg, dere religiøse besserwissere; hva er det eneste godkjente budskapet(evangeliet), som kan berettes på VN???

   Når det er sagt, så skulle jeg virkelig ønsket at Evangeliesenteret(og mange andre), heller samarbeidet med Kanal 10.

  • Nå fikk Godtfred vondt i sannheten igjen. Du vet kanskje ikke at det egentlig bare finnes ETT evangelie? Det BIBELSKE.

 2. Visjon Norge og Evangeliesenteret er en stor velsignelse for all norsk kristenhet og ellers alle nordmenn. De er eksempler til etterfølgelse for all mainstream norsk kristenetterlevelse. Til dere som frimodig kritiserer Visjon Norge vil jeg forvente at dere gjør kjent hvilke supermenigheter dere støtter som er å foretrekke forran disse to.

  • Vi kritiserer i liten grad VN, men Jan Hanvold, som på alle måter er surdeigen.
   Tilsniking av penger og andre goder, samt en svært autoritær lederstil, gir all mulig grunn til sterk kritikk.
   Anbefaler alle til å se på, be for og støtte økonomisk; Kanal 10.

  • Visjon Norge er ingen menighet. De slipper til “rått og råde”, innen kristen formidling. Alt fra ultrakarismatiske velstansforkynnere som Maldonado til Svært Mange Pengersen, til pinseforkynnelse, trosforkynnelse til konservative lutheranere, adventister og Den Norske Kirke i eksil.
   Det er en “åndelig lapskaus”, som serveres på Visjon Norge. Den eneste røde tråden er: PENGER?

 3. Du mener altså at det kun er akseptabelt at ETT eneste budskap skal formidles, hver eneste Gudstjeneste året rundt og på hvert et bedehus-møte??
  Nei, det er selvsagt ikke riktig. Det formidles hundrevis av ulike budskap, alle trygt forankret i Guds Ord.
  Begrepet;”et annet evangelium”, er en religiøs floskel, som man bevisst eller ubevisst benytter for å forsøke å kneble mennesker og begrense deres utvikling i sin personlige relasjon til Jesus!

  Vi kan selvsagt alle være enige om hva som er det aller viktigste budskapet, men mennesker som er frelst trenger ikke høre det repetert hver uke.

  • Paulus advarer mot det du kaller “religiøs floskel”. Er må skje også han en “religiøs floskel” i dine øyne?

 4. Ja, Jan Hanvolds surdeig er at han er utrustet med Guds kraft. Denne Guds surdeig er det som driver han til helt uegennyttig å samle inn seks/syv millioner kroner til lutfattige, utsulta, forfrosne og forkomne mennesker i Moldova. Han gir dem Guds ord og kjærlighet. Hva gjør dere som er frekk nok til å kritisere Hanvold?

  • Nei, Hanvold er IKKE utrustet med Guds kraft! Hvor mye av pengene som samles inn til Moldova kommer frem??? Hvorfor tror du at en julepakke til Moldova koster kr. 500, mens pakker til Romania, i regi av Misjon Uten Grenser, også formidles av Kanal 10, kun koster kr. 250???
   Jan Hanvold er en tyv og en stor løgner, som har tappet millioner av kroner uberettiget fra VN. Dette er giverkroner, som naive og godtroende uføre og pensjonister har “sådd inn” i VN.
   Det er skammelig at ikke Evangeliesenteret og andre boikotter VN, etter at Hanvold ble avkledd som en egoistisk drittsekk på NRK.
   De bør heller samle seg om Kanal 10, som drives av hederlige og uselviske mennesker.

 5. Visjon Norge kunne vært en bra kanal, dersom de ikke hadde sluppet til mennesker med et annet evangelium. Med annet evangelium mener jeg her “evangeliet” som lover at alle som “sår” inn i Visjon Norge vil bli rike, friske eller oppnå¨Guds gunst.
  Vi trenger en kanal som formidler et ekte budskap til omvendelse, og selv om det nå formidles mye bra av ulike aktører på kanalen, så overskygges dette av det velstandsevangeliet Hanvold og de andre falske apostlene formidler.

Det er stengt for kommentarer.