Etter Guillermo Maldonado: Velstands-evangeliet, et sidespor som ikke fører Norge tilbake til Gud igjen

I dagene etter at apostel Guillermo Maldonado besøkte Norge og Telenor arena har debatten blant kristne gått høyt om hvorvidt det var et sant evangelium Maldonado maldonado-hanvoldpresenterte til de omlag 3000 fremmøtte samt de som fulgte det hele på via TV Visjon Norge. I et innlegg gikk  Øystein Søvikreit Magerøy knallhardt ut mot den karismatiske begivenheten og slo fast: “Dette er ikke kristendom, Hanvold og Maldonaldo,” -og dette er et synspunkt flere kan skrive under på, for svært mye av det som foregikk i Telenor arena har syltynn bibelsk begrunnelse -og på mange måter også er et sidespor i forhold til det sentrale den kristne tro.

La oss si det slik og kort og konsist. Jan Hanvolds tiltak i Telenor arena var kanskje godt bill-johnson-maldonadoment, men ble tallmessig aldri den suksessen Hanvold selv hadde tenkt seg. Oppslutningen om møtekampanjen varierte og tirsdag var det omkring 1500 til stede og det dobbelte de neste to dager. I tillegg var det kanskje noen tusen som fulgte det hele via Visjon Norge, men når status skal gjøres opp antar vi at Jan Hanvold og Visjon Norge må skrive solide røde tall i regnskapsboken, -etter noe som tross massiv mediadekning og reklame, ebbet ut i en stor flopp. Arrangementet med Maldonado og team fikk aldri den bredden som kreves, og derfor var og forblir det en ganske alminnelig konferanse i regi av trosbevegelsen anno 2016. Under torsdagens møte forsøkte Jan Hanvold å  gi inntrykk av at blant annet Åpne Dører sponset arrangementet, (fra rundt 33 minutter ute i denne videoen, men i en mail til en av Søkelys lesere benekter Åpne  Dører å ha sponset arrangementet med ei eneste krone. Det mye som er blitt sagt og skrevet om det som skjedde i Telenor arena, men i form og innhold skilte ikke årets stevne seg nevneverdig fra andre møter og konferanser i regi av trosbevegelsen.

https://www.youtube.com/watch?v=bC16YQXp9pg

 Intet nytt under solen

Møtekampanjen med Maldonado vil neppe gå over i historien som kampanjen som forandret Norge, At mellom 1500 og 3000 mennesker kommer sammen for å lytte til en oppskrytt latinamerikaner er vel neppe noen sensasjon og blir bare småplukk i forhold til eksempelvis artisten Justin Bieber som skal ha to allerede nå utsolgte konserter i samme lokale senere i år. Sett i forhold ble dette ble årets sirkus Maldonado både smålig og stusslig og forteller nok om arrangementets manglende teologiske bredde. Dette var et opplegg for og med trosbevegelsen, med tvilsomt teologisk innhold og med typiske løfter og svulstig tale man ofte finner i denne type karismatisk kristendom. Etter mitt syn

Penge-sedlerrepresenterer trosbevegelsen, apostel Maldonado og det budskapet som ble forkynt i Telenor arena, et åndelig sidespor som ikke vil  bringe Norge tilbake til Gud. Rent personlig mener jeg det er bortkastet tid og jag etter vind å tro at forkynnere med store ord og løfter om velstand er det som skal til for å redde Norge. Selv om det finnes en voksende gruppe av fattige i Norge, er likevel Norge et rikt land, hvor flertallet har mer enn nok, og å invitere en predikant som kommer og lover oss mer av det vi alt har nok av, er neppe Guds vei for å frelse syndere i Norge. Bibelsk kristendom dreier seg ikke om å få byttet ut sin gamle Golf med en ny Mercedes, men å få sine synder tilgitt, og begynt en vandring i tro og tillit til Jesus. Veien til velsignelser går ikke gjennom å “så inn” penger i en “minestries” i den tro at man skal hente økonomisk profitt, men den går gjennom å gi av et glad hjerte, overlate alt til Kristus -og så skal nok Han også lønne når han i sin suverenitet finner det for godt. Det var en effektiv bønn som vi ikke hørte noe av fra Telenor arena var, Herre, La din vilje skje….Og i den bønnen ligger den sanne rikdom for Guds barn.

 

10 tanker om “Etter Guillermo Maldonado: Velstands-evangeliet, et sidespor som ikke fører Norge tilbake til Gud igjen

 1. Sitat: “Under torsdagens møte forsøkte Jan Hanvold å gi inntrykk av at blant annet Åpne Dører sponset arrangementet, (fra rundt 33 minutter ute i denne videoen, men i en mail til en av Søkelys lesere benekter Åpne Dører å ha sponset arrangementet med ei eneste krone. ”
  ——–
  Vi det si at Jan Hanvold sto på talerstolen og fortalte en oppdiktet løgn?

  • Ja, i verste fall. I beste fall legger han noe annet i sponsing enn vi andre gjør. Jeg forstår sponsing som om man har bidradd økonomisk eller gitt sin aktive tilslutning til å bidra til arrangementets omkostninger. Det benekter Åpne dører. Men de hadde informasjonsstand der, sammen med blant annet Vårt Land som forsøkte å selge aviser. Jeg kaller ikke det sponsing. Ei heller gjør åpne dører det. Vi kan kanskje si at Hanvold hadde en kreativ tolkning av begrepet sponsing?

  • Torodd snakker om hvem som er hederlig? Hykler. Torodd er Torps lakei og puddel og har avslørt sitt sanne onde jeg. Som et menneske som ønsker en Herrens tjener død og under torva.

   Jeg har fått spørsmål hvem disse to lakeier og pudlene til Jan Aage Torp er.
   Nå er det flere som har svertet og hetset meg på nettet som Bjørn Storm Johansen, Kjell Andersen, Birgir Hermansen, Fri pinsevenn, Siri Haugen og mange andre. -Men de to verste i så måte, det er Torodd Fuglesteg og Ansgar Braut som skriver sikkert under en 20-30 forskjellige navn. Alt for å henge ut meg og min familie!
   Hvis det jeg har skrevet er straffbart, så må hva Ansgar Braut og Torodd Fuglesteg skrevet være livstidsdommer.
   Så stor forskjell er det, derfor er hele saken imot meg ikke noe annet enn et justismord det største, ikke verste i Norges historien, garantert! Torodd har også skrevet at han ønsker Jan Kåre død og dinglende i et rep. Snakk om hederlighet: Torodd skrev dette:
   «Hensikten med disse postene har vert aa gi JKC nok tau til aa dingle i. Dermed er oppdraget fullfort.»
   Dette viser hva slags ånd som bor i Torodd Fuglesteg: Han er en mann som uten å sky noe er villig til å bekjempe Guds tjenere med alle midler, -og ser nok helst at alle som tror på Bibelen døde og begravde. Nå er jeg uenig i Søkelys på flere områder, spesielt i forhold til Christensen, men i mange saker skriver Søkelys som Guds ord sier…og legg merke til det: Hver eneste gang er Torodd Fuglesteg, denne satanisten som har antatt en viss religiøs maske i funksjon. Akkurat som vår tids falske apostler har en religiøs språkbruk, ser vi deres sanne jeg når det virkelig drar seg til i åndens verden. Torodd, Ansgar Braut og Torp er en slags mørkets treenighet -som alltid er på feil side i åndelige spørsmål.

  • Torodd brukte et billedlig uttrykk Randi. Han har aldri ønsket å se noen hengende dinglende.

  • Dette skrev Randi: “Nå er det flere som har svertet og hetset meg på nettet som Bjørn Storm Johansen, Kjell Andersen, Birgir Hermansen, Fri pinsevenn, Siri Haugen og mange andre.”
   Så jeg har svertet og hetset deg på nettet? Det hadde vært utrolig artig å få visst litt mer om DET. NÅR jeg har svertet og hetset deg? HVOR jeg har svertet og hetset deg? HVORDAN jeg har svertet og hetset deg?
   Men jeg husker VELDIG GODT hva DU skrev om meg på Jan Kåre Christensens septikkblogg. Dog vil jeg IKKE beskylde deg for sverting og hetsing.

 2. Ser at Norge Idag har en to siders sak i denne ukens avis, hvor de lovpriser Maldonaldo. De har også fått med seg at Listhaug var der. Det er like sleipt og falskt som da Carl I gikk på talerstolen hos Enevald Flåten.
  Hva er det med den avisen?
  PS! Jeg abonnerer ikke på den, men har fått den ved en feiltakelse de siste to ukene.

  • Jeg holder ikke Norge i Dag av flere grunner. Problemet med Norge i Dag er ikke at de står opp for barnet i mors liv, eller støtter Israel, men de har ingen teologisk ryggrad og er heller ikke i stand til å mene noe om falsk lære. De er faktisk ikke i stand til å skrive en eneste kritisk artikkel i det hele tatt. Norge i dag ser ut til å ha en positiv vinkling på alt, dermed ente det opp med denne banale artikkelen om tidligere president Jimmy Carter som tross sin kreftsykdom samlet mange til noen møter
   http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=24480
   Det de ikke sa noe om var at tidligere president Carter i følge andre kristne medier brukte store deler av sin “forkynnelse” til å promotere homofile ekteskap. Evnen til åndelig dømmekraft savnes i Norge i dag

 3. Torodd Fuglesteg skal ha sendt flere private mailer 2 år etter han ikke klarte å få broder Christensen til å henge seg.
  Men 2 år etterpå og skriver at det hele er satire er vel noe sent ?
  .
  Christensen hadde både vært død og forråtnet før unnskyldningen kom i fra Fuglesteg.
  Vi kan ikke feste noe litt til drapsmannen Fuglesteg mener nå jeg.
  Hva mener dere kjære venner???”?? 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Hevder du her at Torodd er en drapsmann Sofus? Kanhende han har drept noen rakfisk som har sprellet, men meg bekjent har ikke Torodd begått drap av noen.

 4. Torodd Fuglesteg det er du som lyver og skriver usant.

  Er ikke 2 år etter det du h skrevet lenge?

  Samtidig mener du at enkelte ikke har normal intelligens er noe uforståelig og urimeleg mener nå jeg! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Det er stengt for kommentarer.