Er det samfunnets demonisering av kristentroen som er årsaken til skytetragedien i Oregon?

dr-michael-brown-ytDet amerikanske samfunnet og nyhetsmedia har gjennom flere år drevet en kampanje hvor kristne verdier og holdninger er blitt demonisert. I spørsmålet omkring homofile ekteskap har kristne blitt demonisert på det groveste, og vi ser det også blant enkelte av dem som etterlater kommentarer på Søkelys. Enkelte av disse bruker ord og vendinger som bevist forsøker å demonisere oss som står fast på bibelens ord. Det samme fenomen ser vi også i andre kristne aviser. Skytetragedien i Oregon i forrige uke var rettet mot kristne, og kanhende det er massemedias demonisering av bibelske kristne som er årsaken.

Skytetragedien i Oregon sjokkerte USA i forrige uke. Etterhvert ble det klart at det
var kristne som var mål for morderens ondskapsfulle handlinger. Kan det være media og pressens demonistering av kristne som er årsaken, spør den velkjente Dr Michael Brown som ofte befinner seg i kryssild fra både verdslige og kristne. Også jeremy-hoff-ny her på Søkelys befinner vi oss i kryssild og vi kan alle konstatere at enkelte av dem som etterlater kommentarer her gjør alt det de kan for å sette bibeltro kristne i et dårligst mulig lys. En av dem som har fått gjennomgå av enkelte her på Søkelys er Jeremy Hoff (foto) som er blitt stemplet som alt fra fascist til ondsinnet nazist fordi han våger å si hva han mener om 22 juli tragedien. En av dem som skrev mot Hoff ønsket å sende han til Sibir og han ble raskt stemplet som en hater av selv mennesker som påroper seg kristennavnet. -Bibeltro kristne i vår tid blir demonisert og kalt “hatere”, “fanatikere”, “onde” osv osv. Virkeligheten er at vi nå er kommet dithen at bibeltroende kristne blir beskyldt for å være deltakere i et rottereir og dem som holder fast på Bibelens Gud blir definert som mennesker som befinner seg i “internetts mørkeste avkroker”. Guds ord som er absolutt sannhet sier at det skal komme en tid da det hellige vil bli kalt vanhellig, det rene vil bli kalt urent og det gode vil bli definert som noe ondt mens lys blir omtalt som mørke. “Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt, som gjør mørke til lys og lys til mørke, som gjør bittert til søtt og søtt til bittert!” ( Jes 5,20)  Hør hva Dr Brown har å si om demoniseringskampanjen mot kristne og forrige ukes skyte-tragedie i Oregon:

Facebook Comments

21 tanker om “Er det samfunnets demonisering av kristentroen som er årsaken til skytetragedien i Oregon?

 1. Var det enkelte pseudo kristnes, herunder Sokelys, sin demonisering av AUF og Arbeiderpartiets politikk som ga oss 22/7 ? Svaret er ja, ser vi er konklusjonen av dette.

  Gud ga oss noe aa tenke med. Herunder evnen til logikk. Synd at Sokelys underslaar og demoniserer denne gaven fra Gud.

  • Hvis Gud har gitt deg noe å tenke med, hvorfor i all verden bruker du det ikke da?

  • Demonisering av kristne på Søkelys kan vel i realiteten bare tilskrives Ansgar Braut og Torodd Fuglesteg. Både disse to har er helt åpenbart stadig ute å demoniserer og taler ille mot Søkelys og det du skriver. De sier jo begge at de er kristne selv om de ikke forsvarer Guds ord eller fremmer annet enn det de selv mener i åndelige spørsmål. Vi så det i den saken om 22 juli profetien og det drypper stadig inn kommentarer som demoniserer og taler ille om kristne. Det er knapt en sjel her som tror at de er sanne kristne.

  • Jeg er redd du har rett her Randi. Torodd og Ansgar har selvfølgelig lov til å mene noe og uttrykke det, men til tider mener jeg at de går over streken i sin stadige usaklige angrep. Jeg skjønner at det går an å være uenige om enkelte ting, men både Torodd og Ansgar har for vane å lese noe som ikke står i saken eller har skriptet seg selv med holdninger før de leser det man faktisk skriver. Både Torodd og Ansgar har tidligere anklaget undertegnede for å være frp sympatisør osv, men har holdt klokelig kjeft når jeg har fordømt Frp og den politikken de fører. Søkelys har gjentatte ganger kritisert Frp for å ville stenge grensene for syriske krigsflyktninger, men jeg har skrevet at vi må yte hjelp både ute å hjemme for å dempe tragedien. Dette er et faktum disse to herrer bevist hopper over, og det forteller meg mye.

  • Det er ingen som har demoniser AUF og Arbeiderpartiet, men vi gjengir en bok som forteller at Norge og spesielt APs føringer i Israel/Palestina politikken har resultert i at Guds vernende hånd ble trukket vekk herfra. Vi ser det samme skje i bibelen. Når Israel eller en nasjon blir håpløst ondt og frafallent kommer en reaksjon fra himmelen i form av at hans vernende hånd trekkes tilbake eller at Gud selv utøver sin dom. Dette mønsteret er en “åndelig lov” og har ikke opphørt i Nytestametlig tid. Jeg finner ingen begrunnelse i Skriften for at Gud har forandret måten han opererer på med nasjonene. Når vi leser tekster som omhandler de siste tider, møter vi helt klart en Gud som lar vonde ting ramme mennesker på grunn av deres opprør mot Herren og hans vilje. Det bibelske Gudsbilde som Torodd og Ansgar er i krig med forteller faktisk at Herren er en Gud som dømmer, som lar mennesker høste det de har sådd. Det er er slik Bibelens Gud er Torodd!
   Jeg kan ikke forandre Bibelen og Guds vesen selv om du ikke liker han Torodd.

 2. Hver eneste gang vi ser at Fuglebraut har etterlatt seg kommentarer kommer den en antikristelig kritikk av Søkelys. Fuglesteg og Braut har ikke anstendighet nok til å ta det nødvendige oppgjøret med sitt eget opprør mot Gud. Det er klart for enhver som finner glede i Søkelys at disse to herrer ikke er gjenfødte kristne og således vandrer rundt i sitt åndelige mørke, og kommentarer og meninger blir deretter!

 3. Nu er det slik at alt dette du skriver og hevder er motbevist av teologer. Saapass at det fra kristent hold er reist tvil om at dere som fremholder Hoff sin unnskyldninger av Breivik i det hele tatt er kristne.
  Men du vil altsaa ikke ta til deg denne bastante kritikken fra teologisk faghold. Da er det slik at jeg og mange andre konkluderer med at dere ikke hadde noe vesentlig i mot at 69 barn og AUFere ble drept paa Utoya.

  Det er dessuten endel ting i Bibelen som du mener at er uforanderlig som du muligens ikke holder. At du holder slaver paa din gard utenfor Kristiandsand er jeg noe i tvil om. Ergo tror jeg nok at din trofasthet mot Bibelen er ikke saa troverdig. Det finnes ogsaa andre paabud i Bibelen som jeg tror du ikke holder, rent utover det 8nde bud. Ergo er det grunn til aa tro at din holdning til Hoff boka nok er basert paa forutinntatte holdninger til AUF og Arbeiderpartiet. “Man skal hellige det man liker” virker det som om mottoet er her.

  Jeg kan ikke huske at jeg noensinne har skrevet at du er i Frp. Til det er du for mye av en motstander av det frie markedet og tilhenger av kommando okonomi og samfunn. Det stikk motsatte av det Frp er for, med andre ord.

  Hva en sann kristen er, faar Jesus selv avgjore. Jeg tror ikke at folk som lyver om andre er spesielt sanne kristne og har derfor mine tvil om hvor Sokelys staar hen. Kanskje dette er en kristen parodi ? Ikke vet jeg.

  • Blant teologene vil det selvfølgelig være delte meninger, det er mange teologer som opererer i strid med Bibelen og svært mange av vår tids teologer er liberale og sier ja til det bibelen sier nei til. Jeg har lest noen få “teologiske” motforestillinger mot boken, og disse er jo helt åpenbart i strid med konservativ og bibelsk teologi. Det du sier i dette våset du lirer av deg er knapt verd å kommentere i det hele tatt, da du bygger absolutt alt på dine egne forestillinger om hva folk mener. Det er ingen som støtter Breiviks drap på 77 mennesker den 22 juli. Dog finner vi grunn til å stille spørsmålet med hvorfor det skjedde. Norge trosser Gud igjen og igjen og vi høster det vi sår. Jeg har tidligere skrevet en omfattende sak om 22 juli profetien og står fast på den, uansett om du finner et knippe liberale teologer som er uenig. Det er meg egentlig knekkende likegyldig hva en teolog lirer av seg -så sant det ikke samstemmer med Bibelen. Svært mange av vår tids teologer opererer jo med forestillinger om at bibelen er fabel og myte. Du har nok ikke skrevet at jeg er i Frp (medlem) men mer enn antydet at jeg støtter Frp. Noe som er langt fra virkeligheten.

  • Som vanlig kaster du bort tiden Kjell på å diskutere med et menneske som er både åndelig og mentalt blind. Fuglesteg er en hobbykverulant som lever i strid med Gud og hans ord. Torodd er en mann som elsker å erte opp kristne og hans aktiviteter er velkjent for oss alle. Fuglesteg har ikke ei gang giddet lese Jeremy Hoffs bok og uttaler seg derfor om noe han ikke har greie på.

 4. Nu ser jeg at alt fra vegetarianere (man blir massedrapsmann hvis man spiser lammesteik sier dem) til kommunister, ufo idealister, president og nu konspirasjons besatte kristne/”kristne utnyttet denne tragedien til egen vinning.

  Dette sier mer om disse markerings kaate menneskene med meget tvilsom moral enn selve tragedien selv. Det er enkelte som ikke skyr noen som helst midler for aa fremme sin sak. Og slik er nu verden anno 2015. Masse braak og ingen substans.

  • Finnes det virkelig noen som tar Fuglefjert alvorlig? Denne mannen satser hele sitt meningsløse liv på å rakke ned på alt som er sant, rett og hellig. Det er vel ikke en sjel med unntak av Ansgar da som tror at Fuglefjert er frelst?

  • Kristoffer. Torodd kverulerer og kverulerer. Han skrev mye bra mot JKC, men hans maske har falt av nå, så jeg ser at han ikke er en sann kristen. For min del kan det se ut som om Torodd fremdyrker de verdier Gud gjennom Bibelen sier han hater. Jeg tror personlig at både Fuglesteg og Braut egentlig hater Bibelen fordi de går langt ut over grensene for sunn dialog. Det er trist at de på samme måte som JKC misbruker kristennavnet til å demonisere dem som er mer enn navnekristne.

 5. La de to tomme tønnene skrangle videre mot undergangen. De tilhører mørkets fyrste og har valgt veien til død og fortapelse.

 6. Jeg og Torodd er de eneste som sprer lys inn i dette beksvarte rottereiret. Men vi må jo kunne forvente motstand fra den onde når vi prøver å hjelpe dere inn på lysets sti. (navn slettet) partileder i det religiøse ekstremistpartiet Norges Kristne, vil innføre en slags kristen variant av sharialover i Norge. Dette med hjelp av en rekke ekstremister som hennes store kjærlighet Jan Kåre Christensen i spissen. Ryktene sier at han vil bli utpekt som transport og justisminister, mens Torstein Langesæter blir kirke og propagandaminister. Torodd Fuglesteg anses som en så stor trussel for dannelsen av denne regjeringen, at han er lovet posten som fiskeriminister, dersom han vender om til (navn slettet) og hennes partihær. Dog er Torodd fristet, da han ville fått muligheten til å markedsføre rakfisk til alle verdenshjørner.
  Dette blir spennende?

  Muligens ikke skrevet av Ansgar Braut

 7. Hehe, Kjell. Saa de som systematisk taler usant er altsaa bibeltro ? Det er det du gjor i denne saken. Og da er du ikke bibeltro.

  Du skriver at det er noen faa liberale teologer som har gaatt i mot den lyssky Hoff og hans makkverk. Her lyver du. Faktisk har alle teologer, og det inklusiv alt av konservative teologer ogsaa gaatt i mot det makkverket. Disse teologene har ogsaa kalt den “bibel forstaaelsen” som ligger til grunn i det makkverket og hos dets tillengere for ukristelig og ubibelsk. Og med teologer mener jeg folk som har studert bibelen og har bevis for dette. Ikke ufaglerte predikanter og heller ikke folk som har et hat mot AUF/venstresiden og helliger det med bibelen i handa.

  Og jeg har faatt noen konservative teologer til aa lese gjennom det du har skrevet og de er ikke naadige mot deg. Deres raad er aa sende misjonerer til din bolig og til alle andre som har et slik parodiserende syn paa bibelen og den kristne tro.

  At denne Hoff opptrer saa latterlig og ikke engang kan forsvare seg i en TV samtale paa Visjon Norge vitner om en latterlig person som ikke har filla greie paa hva han snakker om. Naar sola titter frem sprekker trollet Hoff…… og deg selv, Kjell.

  Og nei, jeg har aldri antydet at du er FrP tilhenger. Her er det nok du som taler usant igjen. Og det er ikke bare fordi at jeg selv har politiske sympatier for partier som har fri marked og stor personlig frihet som hoved teser. Partier som til forveksling ligner FrP.

  Du har nok dine motiver for aa stotte et makkverk og et syn som mener at ungene som ble drept hadde skylden i det selv. Men du finner ingen stotte for et slikt pervers syn i Bibelen. Og ei heller blandt noen teologer.

  Jeg synes du fra forste dag har opptredt falsk og uhederlig i denne saken. Og ikke minst; uerlig. Du har vert og er en parodi paa en milliard kristne i denne saken. Og det er noe som du burde tenke over.

  Jeg ser ingen grunn til aa diskutere denne saken noe videre med en person som bedrar seg selv og andre i denne saken.

  • Jeg har prøvd å følge med litt på hvem som har kommet med kritikk mot Hoffs bok, og har merket meg at dette er navn som enten er å regne som liberale teologer eller populistiske teologer som fråder fordi de ønsker å gjøre Bibelens Jahve til noe annet enn det Bibelen sier han er.
   Mitt syn er godt fundamentert i Skriftens ord slik også denne saken viser https://www.sokelys.com/?p=10846
   Jeg begrunner mitt syn langt bredere enn Hoff og mitt syn er godt fundamentert i Guds ord. Når det gjelder Hoffs bok bør du selvfølgelig lese den før du kritiserer den, men jeg er enig i at Hoff ikke lykkes i debatten med Selbekk. Jeg har skrevet at disse 77 som ble ofre for Breiviks massedrap ble ofre for en dom som kunne ha rammet hvem som helst. Disse 77 har ikke noe mer skyld en resten av oss andre, men de ble ofre fordi de var på feil sted. Men som sagt tidligere Torodd, du befinner deg i konflikt med Bibelens Gudsbilde slik det er avdekket i Bibelen og bedrar primært deg selv.

  • At du gidder Kjell. Torodd Fuglesteg som befinner seg milevis fra bibelsk kristendom har som hobby å demonistere bibelske kristne fordi han hater sannheten. Ansgar Braut som er nesten like mye på jordet demonister Bibelen og sann kristendom fordi han vil “pynte” på Gud for å gjøre ham pen, pyntelig og attraktiv. Ingen av disse to kjenner den levende Gud, men har lagd seg sin egen husgud som passer seg selv og egen moral- Fuglesteg er en hobby kverulant som drøsser rundt seg med ord, men alt er bare tomhet. Ansgar som går i Fuglestegs fotspor er forført og vil gjerne gjøre Gud anerledes å mere spiselig enn han er for det kjødelige menneske.
   Det blir bare morsomt når Ansgar Braut klarer å lire av seg slikt vrøvl. “eg og Torodd er de eneste som sprer lys inn i dette beksvarte rottereiret.”
   Hvor dåraktig kan et menneske egentlig bli? Disse to herrer jobber begge med sine to hender for å få det onde til å syntes godt og det gode til å være ondt. Stakkars mennesker -måtte de en gang finne Jesus som frelser.

  • Ingen mening i å ta gale torodd og gale ansgar alvorlig det er mange gale folk der ute på nettet. Folk er fortvilet over all netthetsen. Som jeg sier til folk ,dere kan jo ikke ta sonne idioter alvorlig. Dette er jo stort sett tullinger, som ikke gjør et arbeidslag. Og som ikke gjør annet enn, å være på nettet. Med sine psykotiske meninger av alle slag. Men vi lever jo i et demokrati, så alle har jo ytringsfrihet i dette landet. Så vi må jo leve med dette. Jeg for min del leser aldri hva disse tullingene skriver. Så det er meg likegyldig, hva disse stakkars folkene mener. Det eneste jeg gjør er, å be for disse stakkars fortapte menneskene. En gjeng tapere som trenger å bli frelst, så de kan bli vinnere istedet for å fortsette, å være tapere. Så la deg ikke provosere eller irritere deg ,over disse stakkars nettrollene. Velsignet være den som blir mobbet.

 8. Kjell: jeg har nok en gang blitt tipset pr mail om at noen herjer på søkelys under mitt navn! Jeg har tidligere sagt til deg at dersom det kommer innlegg fra andre IP-adresser enn denne og evt mobil/net-com, så er de ikke fra meg.

  Jeg orker ikke engang starte med å kommentere det andre har skrevet i mitt navn.

  Det eneste jeg har skrevet siden før sommeren, er to innlegg lignende dette.

  Orker heller ikke å ha noen meninger om noe som skrives her inne!

  Men, nå vet du at jeg ikke er aktiv her inne, og da forventer jeg at du behandler innlegg i mitt navn som falske

  • Nytter ikke å følge med på dette med IPer for jeg finner ingen andre kommentarer her fra den IPen på Ansgar Braut, men det kommer opp noen andre navn på den IPen du skriver fra nå.
   Det kan betyr at IP adressen er dynamisk eller at du har skrevet i andre navn som Tobias.
   Den fra Netcom mobil er statisk, men jeg syntes å huske at du skrev fra en annen IP tidligere før du gikk over til TOR av hensyn til JKC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *