Elin P. Gregusson i Facebook innlegg om pastor Torp og anmeldelse av Levi Fragell

“Pastor Jan-Aage Torp opplyser på Facebook, 11. april 2020, at han vil politianmelde Human-Etisk Forbunds tidligere styreleder og generalsekretær, Levi Fragell.
Det kan bli en prinsipielt interessant sak å følge.  Torp skriver at han har fullført «drittjobben» med å bla igjennom, kopiere og ta skjermdump av de siste fire uker fra Levi Fragells Facebook-side av hets, hatprat og personforfølgelse, på hans profil, som han følgelig har redaktøransvar for. Dette skal komplettere det Torp har arkivert fra samme kilde siden 2011.  Ni år med verbal “dritt” altså, i følge Jan Aage Torp.
Det ligger i kortene at det ikke er Levi Fragell som har forfattet alt som anmeldes, men at han har personlig ansvar for det han tillater andre å skrive på hans sider. Korrekt nok, for sånn er det,” skriver Elin P. Gregusson i et innlegg på Facebook. Bakgrunnen for innlegget er at pastor Jan-Aage Torp har bebudet at han vil politianmelde Levi Fragell for hets, hat og personforfølgelse som skal ha skjedd på Facebooksiden til Levi Fragell. Fragell har som kjent gått knallhardt ut mot karismatisk kristendom, Jan Hanvold, pastor Torp og tidligere også mot Emanuel Minos og Billy Graham for å nevne noen

“Selv om Torp er kontroversiell og aldri så utskjelt, så er han ikke “dum”. Ikke er han spydig, ironisk eller udannet heller. Dette intervjuet med Aftenpostens sjefsredaktør Trine Eilertsen, er etter mitt skjønn nærmest en sjelden perle i våre dager. Hun får fornuftige spørsmål og tid til å forklare hva hun faktisk mener og hva hun vil at Aftenposten skal stå for. Med unntak av den klassiske feilen mange gjør, nemlig når de ukritisk refererer til Tore Tønne-saken, (som om han var et uskyldig offer – det var han altså ikke, hvilket gjør saken spesiell og på grensen til uegnet) – så er dette et godt bevis på at det går an å ha en respektfull samtale med pastor Torp. Og med Trine Eilertsen. De mestrer til og med kunsten å være uenige, uten å ty til ukvemsord og personangrep. Slik normalt oppegående mennesker selvfølgelig gjør.
Trine Eilertsen er en viktig grunn til at jeg vurderer å abonnere på Aftenposten igjen.
https://hovedstaden.tv/programmer/les1/hovedstaden-pastortorp-trineeilertsen
Ikke at jeg følger spesielt godt med på det Torp skriver om, men jeg har aldri sett at han har rakket ned på noen, f.eks. meg selv eller andre, pga for eksempel “ikke-tro” eller medlemskap i Human-Etisk Forbund. Han skiller mellom tro, livssyn og sosiale krenkelser på den ene siden, og det juridisk straffbare på den andre siden.
Torp er godt skolert innen problemstillingen. Derfor har han utelatt (fra anmeldelsen), kommentarer og innlegg som ytrer seg på grensen av det lovlige. “Da ville det blitt 100+ skjermdump hver måned.”, som han påpeker.

Lærte mye av anmeldelsen av blogger Jan Kåre Christensen
Jan Aage og hans kone Aina Torp, lærte mye da de i 2014 politianmeldte bloggeren Jan Kåre Christensen for hans mangeårige mobbing og hets. Jeg har lest dommen, og kan forsikre at det denne Christensen har ytret mot ekteparet Torp, er på nivå med det verste fra Øivind Bergh og hans nærmeste mobbekrets.
Torp erfarte at de måtte konsentrere seg om hva Christensen hadde ytret direkte mot dem, uten å inkludere hvordan han hetset andre. “Derfor leverer jeg dokumentasjon på hva Fragell & Co har systematisk begått imot meg.”
Han skriver videre; “Vår politianmeldelse av Christensen i september 2014 ble møtt med spott, hån og latter fra ham selv, og fra mainstream-ledere. Men jussen er ubønnhørlig, og når politiadvokatene har jobbet ferdig, og saken sendes til domstolene, da settes standarden for samfunnsdebatten, inklusive mainstream-media som alltid gjemmer seg bak sin «Gutteklubben Grei», Pressens Faglige Utvalg (PFU) Norsk Presseforbund.

Straffeloven er det imidlertid ikke så lett å «sjarmere» seg rundt….”
Christensen-saken tok lang tid. Jan Kåre Christensen var representert av advokat Brynjar Meling, fra begynnelse til slutt.  Meling er som kjent godt trent innen anker, trenering og utholdenhet.  Den enstemmige dommen i Oslo Tingrett falt etter 16 måneder. Ankesaken for lovanvendelsen i Borgarting Lagmannsrett ble enstemmig avvist etter ytterligere 15 måneder. Christensens anke til Norges Høyesterett ble avvist to måneder senere, og i november 2017 ble forsøket overfor Den europeiske menneskerettsdomstol i Strasbourg også avvist.
“Fra begynnelse til slutt tok det 38 måneder, men det var nødvendig.”
Jeg vet ikke om det er grunnlag for det, men Jan Aage Torp fremstår som meget selvsikker mht utfallet av anmeldelsen han snart vil levere mot Levi Fragell. Han avslutter: “Jeg har «spyfornemmelser» etter å ha dypdykket ned i «søla» på Fragells Facebook-side i denne morgenstund. Men nå er jobben gjort, og vi vet at det blir en ny tid etter at ordensmakten og domstolene har gjort sin jobb. Halleluja!”
https://www.facebook.com/janaagetorp/posts/2971143092950151
Som sagt; dette ligger an til å kunne bli en interessant sak, uavhengig av religiøst ståsted.
Til tross for at jeg har vært medlem av HEF siden 1989, har jeg også vært hardt utsatt for Levi Fragell og flere av hans grenseløse støttespillere. Uten at jeg kjenner detaljene i Torps anmeldelse, så håper jeg inderlig at politi og domstoler setter foten ned for cyberstalking og massiv trakassering – også når den kommer fra presumptivt “politisk korrekt” hold.

På Twitter får Levi Fragell forutsigbar og uforbeholden støtte fra mange. I motsetning til meg, har de muligens tilgang til anmeldelsens innhold? Det bør i alle fall Aftenpostens journalist ha. I motsatt fall rammer hun avisens troverdighet nokså kraftig.
Aftenpostens journalist, Ingeborg Senneset
“Uff, Levi. Håper du har gode folk rundt deg.”
https://twitter.com/Ingeborgborg/status/1248900447135510529
Levi Fragell
“Det går bra. Man blir jo hardhudet med åra.”
https://twitter.com/fragellat/status/1248900994634854401
Ingeborg Senneset
“Hm, hører de sier det. Ta vare. Ta kontakt.”
https://twitter.com/Ingeborgborg/status/1248906309568802817
Det siste høres unektelig ut som et generøst tilbud, Sennesets posisjon tatt i betraktning, selv om det nok skurrer litt for folk som er opptatt av objektiv journalistikk, også når det gjelder folk man ikke liker?
Didrik Søderlind
“Jøss. Dette er bare et forsøk på å kneble deg, Levi. Jeg vet du ikke mangler mot til å stå alene, men du skal vite at du har mange i ryggen i denne saken.”
https://twitter.com/fragellat/status/1248893535035719686
Øivind Bergh
“Rent bortsett fra at anmeldelsen ser latterlig ut, og er åpenbar misbruk av politifolks arbeidstid, hadde det vært fint og pedagogisk å se pastor Torp bli verbalt og juridisk rundjult i en rettssal. Folk som vil kneble motstemmer, fortjener all mulig kjeft, innenfor loven.”
https://twitter.com/Essensielt_no/status/1248901533317595137
Daglig leder av “Tro og Medier”; Jarle Haugland
“Han virker utrolig sikker på domsfellelse. Aner ikke hva slags dokumentasjon han har, men fallet blir jo desto høyere om han tar feil. I første omgang virker dette som rent sprøyt. Kristendomsforfølgelse? Det er en hån mot mennesker som reelt blir forfulgt for sin tro.”
https://twitter.com/JarleTroMedier/status/1249040493364809729
Daglig leder i avfallssekskapet Medarbeiderne, Chris Kemmetvold
“Hvis de har skrevet anmeldelsen slik de skriver her blir det bare henlagt. De koker suppe på spiker. Du har min støtte.”
https://twitter.com/Klemmetvold/status/1249066615435649032
Osv. osv.  Drøssevis med anonyme profiler.

 

5 tanker om “Elin P. Gregusson i Facebook innlegg om pastor Torp og anmeldelse av Levi Fragell

 1. Hun må være helt, helt uten innsikt i hvem Jan Aage Torp og klanen rundt ham.
  Hvordan merke forskjell på en sitron og appelsin?
  Du må presse litt på dem, skrelle og spise.
  Slik er det også med oss mennesker. Torp kan fremstå som veldig hyggelig og snill. Men han elsker kun seg selv og misliker alle andre. Alt dreier om selv å komme i sentrum.
  Står du på en måte i veien for ham, så gjør han alt for å få deg fjernet.
  Dette er typisk (skjellsord fjernet av moderator). At jeg har påpekt dette, har det haglet med spydigheter, løgner og annet i fra Jan Aage Torp og hans allierte.

  Se her for 1 eksempel! http://justismord.janchristensen.net/2020/01/nr-480-kvinne-dmt-for-langt-mildere.html

  • DU kjenner ikke forskjell på en appelsin og en sitron. Du som ikke engang klarer å skjelne mellom Guds engel og Joseph Smith’s engel Moroni.

 2. Torp har kalt Jan Kåre Christensen for en Anders Behring Breivik tilhenger. Så jeg ser ikke helt at han (Torp) har noe å anmelde Fragell for.

  Torp er bare ute etter oppmerksomhet, han som Jan Kåre Christensen.

  • Det er ikke relevant for saken.
   Levi Fragell er nok sikkert forledet til litt av hvert, han og. Ergo faller saken til Torp.

Det er stengt for kommentarer.