Dmitry Medvedev: Russlands røde linjer for direkte krig med NATO -anklager Vesten for å støtte nazi-bastarder

Russlands tidligere president og viseformann i det russiske sikkerhetsrådet Dmitry Medvedev kom torsdag med nye advarsler til NATO og det kollektive Vesten som pusher på for krig med Russland. Dmitry Medvedev som var russisk president fra 2008 til 2012 slo i dag fast at det at tyske og canadiske styrker lærer ukrainere opp i hvordan de skal bruke Leopard stridsvogner allerede kvalifiserer til “deltakelse” i konflikten, men det å sende jagerfly til Polen betyr “direkte inngang” i konflikten,” skriver RT.

Medvedev, som er langt mindre diplomatisk og skarp i kantene enn president Putin advarer USA og dets allierte at de kan bli ansett som parter i krigen og at dem som leverer våpen og trener personell opp i å bruke dem, kan bli legale mål for russisk gjengjeldelse. “Å trene opp personell til å bruke stridsvogner på EU territorium kvalifiserer land til å bli definert som delaktige”, skrev Medvedev på Telegram, men å utvide det til å gjelde opptrening av personell til jagerfly i Polen vil bety “direkte inngang” av Atlanterhavs-alliansen i krigen mot Russland, med de konsekvenser det vil få advarte Dmitry Medvedev videre. “Everyone who made the decision to deliver those weapons or repair them, along with foreign mercenaries and military trainers, ought to be considered legitimate military targets,” skriver den tidligere russiske presidenten. I følge ham er det kun frykt for en direkte militær konfrontasjon med Russland som har holdt NATO tilbake fra å levere kampfly og langdistanseraketter til Ukraina. “Imidlertid vil Vestens ønske om å ødelegge Russland være svært langlivet,” sier Medvedev videre. “Mens USA, NATO og EU snakker om det “frihets-elskende folket i Ukraina,” viser torsdagens terrorangrep på den russiske Bryansk regionen at de støtter “Nazi-bastarder og terroristavskum som angriper sivile,” sa Medvedev som ikke legger fingrene i mellom.

Langt tøffere i retorikken enn president Putin

“Dette er de dere beskytter, Mr. Sunak, Macron, Scholz og Biden!” skrev han og henvendte seg til lederne i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA. «Og vår holdning til deg er nå den samme som til dem. Landene deres er nå deltakere i terrorhandlingene til det ukrainske regimet, og dere er direkte medskyldige i handlingene til terrorister.» Selv om Vesten betraktet ham som en “liberal” under hans presidentskap i 2008-2012, har Medvedev vært tydelig og frittalende om militæroperasjonen i Ukraina siden den ble lansert i februar 2022. Bare forrige måned advarte han USA om at de snakket om “strategisk nederlag» betyr at Russland nå ser på konflikten som eksistensiell. En gruppe ukrainske soldater krysset grensen til Russland torsdag morgen, angrep to landsbyer og skjøt opp en bil med sivile inne. Russlands president Vladimir Putin fordømte «terrorangrepet» og lovte å straffe gjerningsmennene,” skriver RT videre. Dmitry Medvedev som er langt mer tydelig og antivestlig i sin retorikk blir av noen ansett som en etterfølger av president Putin dersom han skulle trekke seg.