Ukrainsk kommandant truer med å drepe russiske soldater som overgir seg

Øverstkommandererende for de ukrainske spesialstyrkene har offentliggjort en uttalelse der de truer med å drepe alle russiske soldater. Selv russiske soldater som overgir seg og blir tatt til fange vil i følge de ukrainske truslene bli drept så lenge de russiske styrkene fortsetter sin militæroperasjon i landet. Dersom de ukrainske styrkene gjør alvor av sine trusler om å drepe soldater som overgir seg og blir tatt til fange, er det en krigsforbrytelse. De ukrainske truslene har nå slått tilbake på dem selv og på nettet er det nå mange som beskylder myndighetene i Kiev og ta til orde for krigsforbrytelser.  Det er den russiske nettsiden til russisk tv som melder dette.

I en krigssituasjon som nå er det lett å skjule krigsforbrytelser begått mot soldater som er tatt til fange. Under andre verdenskrig ble det begått slike krigsforbrytelser på begge sider, men man antar at det var Japan og Tyskland som var mest aktive med å henrette soldater som ble tatt til fange. Torsdag skal de russiske og ukrainske delegasjonene møtes til forhandlinger i Hviterussland. Samtidig fortsetter USA og Joe Biden og sende soldater til Europa, angivelig for å skremme president Putin.

28 tanker om “Ukrainsk kommandant truer med å drepe russiske soldater som overgir seg

 1. Det virker på meg som om ukrainerne tror de er blitt gitt mandat fra vestlige land til å gjøre hva de vil! De tror det florerer slikt russerhat i verden at russere er fritt vilt! Ukrainske myndigheter tror de skal få innvilget alle krav de stiller. Nå skal de rett inn i EU og NATO, tror de. Verden skal stille opp for dem uten å mukke. De begynner å bli litt for kravstore og frekke, synes jeg. Litt ydmykhet hadde vært på sin plass. Det må være lov å si.

  3
  5
  • Ta deg ei bolle.
   Putin og Russland har startet denne krigen for nothing.
   Russland bomber mer og mer sivile mål da de har mer tilbakegang enn fremgang.

   6
   2
  • Ukraina er en nasjon tvers gjennom preget av nazisme og rasisme.
   Å støtte Ukraina er å støtte nynazisme.
   Det er en ting å be for befolkningen i landet, noe annet å vise sympati med et gjennomkorrupt og CIA kontrollert kupp-regime som avsatte den lovlig valgte presidenten i 2014 fordi han ikke ønsket å søke mot EU og Nato.
   Evangelist og bibellærer Christensen burde ha mer enn nok med sin personlige krig med naboer, saksbehandlere og kongeriket Norge.
   Mannen aner knapt høyre fra venstre

   6
   5
  • Tore Svenningen: Godt gjort av en nasjon som er tvers gjennom preget av nazisme og rasime å velge en jøde til president med over70 % oppslutning

  • Spiff
   Enig med deg, selvsagt er det Putin og Russland som er de virkelige Nazistene.
   At Kjell Sverre Andersen og Søkelys støtter Russland her er vanskelige å forstå.
   Russland er så lik Nazistene og Hitler Tyskland det er mulig å bli.

   Søkelys sammenligner også denne konflikten som Israel mot Hamas.
   Ja, styrke forholdet ligner.
   Det er det eneste også.

   Heia Ukraina, de kjemper imot bøddelene og ondskapen.

   Får bare håpe at Kjell Sverre Andersen og Putin tar til fornuft.
   Her tror jeg muligheten er størst for Putin.

   Rullegardine har fullstendig gått ned hos Søkelys og Kjell Sverre Andersen.

   4
   1
  • Sant Tore Svenningsen
   Christensen lager bråk med alt og alle.
   Hvem bryr seg om hva et straffedømt kriminellt troll måtte mene.
   Christensen er beviselig en kriminell som tar seg til rette. Han har stjålet eller okkupert land han ikke eier med en stygg mur.
   Han skriver han forsvarer “norske verdier”
   Hans egne verdier er jo tvers i gjennom umoralsk, bedrager, falsk lære. Ikke rart han støtter nazi-regimet i røverstaten Ukraina.
   Christensen vil ikke si om han støtter Nazilovene mot Russiske folk i Ukrainia og drapene på kvinner, barn og andre sivile som regimet i Kiev har utført de siste 8 år.
   Christensen er bare en kriminell som gjør akkurat som han selv vil og lyster.

   1
   3
  • Spiff
   Hva har det å si at de valgte en jøde?
   Judas Iskariot var jøde.
   Det jødiske folk ville ha Barabass som var jøde i stedet for Jesus.
   Det at en person har litt jødisk blod i seg som denne tvers i gjennom perverterte president, betyr null og niks.
   Men han er en grundig skuespiller og verden applauderer.
   Inklusiv forførte kristne som evangelist Christensen er.

  • Siri; syns ikke du det er ironisk at et (påstått) naziregime velger en jøde til å lede seg?

   3
   1
  • Krigsfanger er beskyttet ihht Geneve-konvensjonene. Man kan kun forlange av en krigsfange : Navn og militær grad.

 2. 14000 russere er blitt drept av ukrainske krigere i Øst-Ukraina siden 2014.
  Russere har til og med blitt brent levende da ukrainere låste dem inn i et hus og tente på.
  De lever farlig i Donbass-området.

  • Da har Russland drept sine egne?
   Det har vært Russisk styre.

   4
   2
  • Bevis og bevis.
   14 000 har blitt drept i krigen mellom nazi-regimet i Kiev og de russisk-talende siden 2014.
   Verden lot denne krigen og dette folkemordet pågå i stillhet.
   Forstår at Putin måtte gripe inn.
   Han etterspurte desperat en løsning i flere måneder før han gav ordre om å gå inn.
   Verdenssamfunnet skulle ha gjort noe med krigen i Øst-Ukraina for lenge siden.

   2
   1
  • Hva er en sattanist? Hermansen?
   Noe du selv er?
   Det at du ikke er kjent med tallene som foreligger fra krigen i Ukraina viser vel hvor lite du vet og heller burde tie
   “Mellom Ukraina og de russisk-støttede separatistområdene i øst har det vært jevnlige militære trefninger siden 2014. I perioden 2014–2022 har konflikten kostet 14 000 liv. ”
   Fra store norske leksikon https://snl.no/Ukraina-konflikten

   Men du må vel telle de døde som er drept i krigen mellom nazistene i Kiev og de russisk-språklige i Øst.
   Du må ha det vondt med deg selv Birgir Hermansen -stadig i konflikt og bråk med andre. Du er så tydelig av samme alen som Jan Kåre Christensen som også legger seg ut med alt og alle.

  • Geir. Å begynne å argumentere med Birgir Hermansen er som å argumentere med Jan Kåre Christensen.
   Dødfødt i utgangspunktet.
   Du møter bare eder og forbannelser fra disse to.
   Er du uenig med Christensen blir du enten hengt ut på hans blogg og er du uenig med Birgir Hermansen blir du “sattanist”
   Dette er to farlige menn som du ikke ønsker at dine barn skal være i kontakt med.

   1
   1
 3. Det er sant at norge er avkristnet. Ikke bare i form av at folk har tatt avstand fra kristendommen eller gjort den til en menneskskapt kulturtradisjon. Det største problemet er at de som fremdeles kaller seg “ekte kristne” neppe leser særlig i Bibelen. Mange leser antagelig bare noen utvalgte “svisketekster” som de går å smatter på og forstår ikke at alt det som står i Bibelen gjelder dem selv. Og når manipulasjon og følelser helt tar styringen så tror de det er “ånden” som taler i dem.

  Ingen kristne har rett til å dømme de som står utenfor sitt eget kristne samfunn.

  Jeg tror de som dømmer ukraina eller deres innbyggere står i stor fare for å komme under den samme dommen selv. Velstanden de siste femti årene har gjort folk i norge selvgode og inbilske. Litt som de norske politikerne som tror de er “de fremste i verden”.

  Russland kan sies å ha vært like ille som nazityskland helt frem til sammebruddet. I Ukraina skapte f. eks russerne sultkatastrofer hvor millioner sultet i hel. Men Russerne har aldri tatt noe oppgjør med seg selv. Tvert i mot. De fikk innsatt en fra KGB som ny statsleder. Og KGB var ikke bedre enn gestapo. De sendte millioner til konsentrasjonsleirene i Gulag. Ateisme og hat mot kristendommen sovjetkommunismens varemerke.

  Hvis noen vil lære litt om russisk kultur så kan de spørre en gammel polakk om Molotov-Ribbentrop-avtalen. Da åpenbarte russerne sin ondskap til fulle. Og det finnes mange andre eksempler også.

  Etter mange generasjoner med diktatur og undertrykkelse, ateistisk hjernevask og fattigdom, så tar det mer en tre tiår å skape et velfungerende demokratisk stat.

  Alle dømmende fariseerne burde se litt på vår egen historie. Livet på den norske lansbyda i gamle dager var ganske bestialsk. Og stort bedre var det ikke i byene. Omslaget kom med Hans Nilsen Hauge. Men en slik vekkelse har de ikke hatt i Ukraina. Og jo mer alle fariseerne dømmer dem jo mindre sjans er det vel for at de vil være åpen for en slik vekkelse.

  Dømmende, “allvitende” fariseere er en giftig vaksine som hindrer kristendommens vekst og utbredelse. Om Covid-vaksinen kan være skadelig for kroppen, så kan den ikke skille oss fra Guds kjærlighet. Men dømmende fariseere kan hindre folk fra å bli frelst. De som har lest Bibelen vet alt dette.

 4. Det er helt klart at det er ment til å skape dårlig moral hos russerne. De har feilet så mye allerede, at kampmoralen er særdeles lav.
  Слава Україні!

  • Ukrainerne er skikkelig råtne. Det er mange nynazister i Ukraina tilsluttet denne røverbanden som blir finansiert av Norge og Nato.
   Føler jeg blir kvalm av Norge. Med den ene hånden deler de ut fredspris og med den andre hånden våpen.
   Vi får håpe og be om at russerne får en raskere seier og kan rydde vekk naziregimet i Kiev.

   4
   3
  • Ga deg en tommel opp for det du skrev om fredsprisen. At Norge med ene hånden deler ut fredsprisen og med andre våpen. Det henger ikke på greip. Vårt land burde holdt seg borte ved å bli involvert i en krig, forsyner man et land med våpen, blir man også delaktig i krigen sånn som jeg ser det. Det setter landet i en meget alvorlig situasjon som kan koste dyrt.

   4
   2
 5. Her viser Arnt A VIRKELIG sitt SATANISKE ansikt. Å ja, visst er de skikkelig råtne. De gjør alt de kan for å forsvare sitt land og folk. FOR EN RÅTTENSKAP. Hvem har hørt slikt.
  Og TENK DEG. JØDEN Volodymyr Zelensky er NAZIST. Han er en RØVER. Å fy, å fy.
  EN dag, Arnt A, EN DAG skal du måtte svare for dine løgner ig beskyldninger. Husk det. Og da kan du ikke snu deg unna, hvor my du enn vil. Hvis du ikke omvender deg, blir du blant de som skal gå på Jesu venstre side, og bli støtt ned i ildsjøen.

  • Og TENK DEG. JØDEN Volodymyr Zelensky er NAZIST. Han er en RØVER. Å fy, å fy.

   Og TENK DED, JØDEN Judas Iskariot var en forræder. Å Være jøde er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.
   Det var jo jøder som fikk korsfestet Jesus Kristus, forøvrig en mann du trenger å møte.

   1
   2
  • DEN kommentaren din, Arnt A, forteller hvilken mann du har møtt. Og det er IKKE mannen fra Nazaret.
   Det er et velkjent argument fra Luther og Hitler. Argument som Hitler brukte for å rettferdiggjøre sitt hat mot jødene, og de lidelser som de ble påført.Gjenfødte kristne bruker selvfølgelig ikke slike argumenter. Altså, er du IKKE kristen.

  • Jeg vet hvilken Jesus jeg har møtt og tjener.
   Bibelens Jesus som du hater og motarbeider.
   Jeg kjenner ikke den Jesus du mener du tror på, men ut fra det du skriver og uttrykker forstår jeg at det må være en annen Jesus, en annen ånd og et annet evangelium.
   Guds ord gir følgende advarsel:
   2 Kor 11,4 For om det kommer en til eder og forkynner en annen Jesus, som vi ikke har forkynt, eller I får en annen ånd, som I ikke før har fått, eller et annet evangelium, som I ikke før har mottatt, da vil I gjerne tåle det!

   Men en ting kan jeg si: Din Jesus som er en omskapt lysets engel er en annen Jesus enn den korsfestede og oppstandne frelser og mester jeg kjenner og følger.
   Før du uttaler dem om gjenfødte kristne må du først bli født på nytt sa Jesus.
   Håper du engang finner Jesus Birgir. Jeg ber for deg at du skal bli herlig frelst og løst og bli kjent med den bibelske Jesus.

   1
   3
  • Jeg skal ikke si at du ikke vet hvilken Jesus du har møtt. Det er jeg ganske sikker på at du vet.
   Men når du skriver en slik kommentar:
   “Og TENK DED, JØDEN Judas Iskariot var en forræder. Å Være jøde er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.
   Det var jo jøder som fikk korsfestet Jesus Kristus,”
   er jeg ganske sikker på at du ikke ANER hvem du tjener. For det kan UMULIG være den samme.

  • Jeg skjønner godt at du Birgir og Arnt A ikke har den samme Jesus.
   Kan umulig se for meg at dere to skal tilbringe evigheten på samme sted. Birgir truer ofte sine meningsmotstandere med ILDSJØEN.
   Så den dom han feller over andre rammer vil nok ramme han selv.

  • Har jeg TRUET med ildsjøen? NÅ må jeg le. Det er da ikke JEG som skal send noen dir. Det blir deres egen sak å holde dere unna ildsjøen. Jeg har gitt dere en PÅMINNELSE om hva Bibelen sier. Men, dere tror vel ikke på Bibelen?

Det er stengt for kommentarer.