Danmark vil gjeninnføre Coronapass og oppforderer ikkevaksinerte til å la seg genmanipulere

Etter å ha avlyst den politisk styrte plandemien i vår, har Coronasmitten eksplodert blant dansker I følge danske helsemyndigheter er rekordmange dansker nå innlagt på sykehus, og mange av de innlagte har lagt seg genmanipulere ved hjelp av Pfizer. Den danske regjeringen vil gjeninnføre krav om coronapass i en rekke sammenhenger. Samtidig erklæres covid-19 igjen for en samfunnskritisk sykdom. Forslaget om å gjeninnføre Covid-19 passet viser hvor liten tro den danske regjeringen har på vaksinen selv om de fremdeles maner sine borgere til å bli genmanipulert. Selv om vaksinene ikke gir beskyttelse mot smitte, sykehusinnleggelse og død, er det uvaksinerte som nå gjøres til syndebukker for at vaksinene ikke innfrir

Ifølge forslaget vil det kreves coronapass for å komme inn på nattklubber, diskoteker, partybusser, kino, innendørs servering og innendørs arrangementer med flere enn 200 personer. Samt utendørs arrangementer som overstiger 2000 mennesker. Forslaget omfatter også besøkende i pleie- og omsorgsinstitusjoner, sykehus og fengsler. “Jeg vil komme med en kraftig oppfordring til dere som ikke er vaksinert: ta den vaksinen. Gjør det for deres egen skyld, for deres barns skyld og for deres foreldre. Ta den vaksinen for å hjelpe de mest sårbare i vårt samfunn,” sier statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse mandag kveld. Den 10. september sluttet Danmark å kategorisere covid-19 som en samfunnskritisk sykdom. Siden har smittetallene skutt i været. Berlingske Tidende melder at det den siste uken i snitt har vært 2230 smittetilfeller per dag. Statsminister Frederiksen pekte på at de uvaksinerte bærer et stort ansvar overfor det danske samfunnet. – Vi er meget opptatt av at den siste gruppen ikke skal ha lov til å ødelegge for den store gruppen, sa hun og viste til at Danmark nå er et åpent samfunn hvor man har fått tilbake mye av det livet som måtte settes på pause tidligere under pandemien.

– Uvaksinerte lever farlig
Det foreslås at coronapasset skal gjelde for alle fra 15 år og oppover, og ikke 16 år som tidligere. Hvis man har vært smittet med corona, vil coronapasset kun gjelde i seks måneder i stedet for 12 måneder. – Man lever farlig i vinter hvis man er uvaksinert voksen, advarer Søren Brostrøm, administrerende direktør i den danske Sundhetsstyrelsen, som tilsvarer det norske Folkehelseinstituttet. Siden Norge stort sett har fulgt etter Danmark i Coronahåndteringen er det grunn til å vente at også norske myndigheter henter frem igjen Coronapasset. Med økende smittetall og økende sykehusinnleggelser er det bare et tidsspørsmål før Norge gjør det samme. Det er også grunn til å forvente at uvaksinerte også vil bli gjort til syndebukker her i landet.

44 tanker om “Danmark vil gjeninnføre Coronapass og oppforderer ikkevaksinerte til å la seg genmanipulere

  • …sier en hjernevasket landsforræder som kun er på Søkelys for å undergrave og ødelegge kristendommen. Har du fått sølvpengene dine ennå?

   4
   5
  • Til Gøril,

   da regner jeg med at du kan vise til et eneste sted der jeg har kommet med en løgn eller sagt noe som er egnet til å “ødelegge kristendommen”.
   Dersom du kan vise til en eneste løgn, en eneste usannhet, et eneste sted der jeg har misbrukt et bibelord eller en eneste feiltolkning av et bibelord så skal jeg slutte.

   Dersom du ikke kan gjøre noe av dette kan jeg ikke skjønne at du kan beskylde meg for det du gjør.
   Er jeg landsforæder fodi jeg ikke tror Madej snakker sant når hun sier at vi er i ferd med å bli halv maskiner?

   4
   2
  • Canon alt du sier er basert på en løgn og ett narrativ,, som den satans tjener du er så finnes ikke sannheten i deg , du lyver om at du ikke lyver .
   Nærmest utallige ganger har du blitt konfrontert med statistikk ol. som klart og tydelig avslører covid pandemien som ett narrativ og nå daglig kan du til og med lese i msm at vaksinen ikke er noe annet en stor bløff , alt bevist og ha kortsiktige livsfarlige bivirkninger og sannsynlig livsfarlige langsiktige bivirkninger.
   Men du Qanpn forholder deg ikke til fakta , kun til løgnaktige og korrupte forskere, leger ol som tjener satan enda mer flitig og ivrigere en deg..

   1
   1
  • Til Rune:
   “Nærmest utallige ganger har du blitt konfrontert med statistikk”
   Du har snakket om statistikk noen ganger, men du har aldri vist til kilder eller vist at det jeg sier er feil. Du bare hevder at jeg lyver.
   Jeg har forklart deg flere ganger hvorfor jeg ikke stoler på alle “fagpersonene” som presenteres på Søkelys, og jeg har også sagt til deg at jeg ikke er fremmed for at f.eks. Geert Vanden Bossche er inne på noe riktig.
   Jeg har aldri nektet for at vaksinene kan kortsiktige eller langsiktige bivirkninger. Jeg har heller aldri underslått at noen har dødd av vaksinene.
   At jeg ikke forholder meg til fakta kan vi godt diskutere, men det er riktig at jeg ikke alltid forholder meg til det du mener er fakta.

   At du gjentar til det kjedsommelige at jeg lyver opplever jeg som useriøst. Jeg har gjentatte ganger bedt deg vise til en eneste løgn. Det har du ennå ikke gjort. Du bare gnåler på at “alt du sier er løgn”. Et barn som har gått tom for argumenter svarer gjerne at “du er dum”. Min opplevelse er at du nærmer deg det nivået nå.

   2
   1
  • Under dødelighet i Norge i 2020 ikke overdødelighet i USA i 2020 til tross av at ingen var vaksinert før helt på slutten av året , 2021 mer smitte , mer dødelighet på tross av vaksine, ingen flokk imunitet som forespeilet tross av vaksine .
   Ingen kjente farlige langtidsvirkninger av vaksinen , fordi den er hurtig utviklet og det er ikke mulig å vite langtidsvirkninger på den, alt dette finner du selv referanser til her inne på Søkelys, mine argumenter er ikke nye , men de taper ikke sin sannhet , sannheten forandrer seg ikke med nye argumenter.
   Sannheten er at du Qanon er en kverulant og en satans tjener , selv om det er sagt før.

  • Til Rune

   Dersom det er dette jeg skal ha løyet om blir jeg oppgitt.

   “Under dødelighet i Norge i 2020”
   Dette har jeg bekreftet at jeg er enig med deg i mange ganger

   “ikke overdødelighet i USA i 2020”
   Hvor du henter påstanden din om underdødeligheten i USA fra har du aldri direkte vist til, men jeg antar at det stammer fra en artikkel av Genevieve Briand som er “assistant director for the Master’s in Applied Economics program at Hopkins”. Denne påstanden har univeristetet gått ut og sagt er feil. Jeg skal ikke påstå at alle, men store deler av helsefagmiljøene bekrefter også at dette ikke stemmer.
   At du velger å tro at hun har rett er helt OK, men du kan ikke forvente at vi andre skal avvise et helt fagmiljø fordi èn enkelt person sier noe annet. Briand skal dessuten ha sagt “At her talk, she herself stated that more research and data are needed to understand the effects of COVID-19 in the U.S.”
   https://www.jhunewsletter.com/article/2020/11/a-closer-look-at-u-s-deaths-due-to-covid-19, og den opprinnelige artikkelen ser du her: https://drive.google.com/file/d/1Tnb1a8TXHj_jJCM2BDfGSriUgdn-2gec/view

   “Ingen kjente farlige langtidsvirkninger av vaksinen”
   Enig, for n’te gang

   Så at du gjentar deg selv, og gjentar det vi er enige om X antall ganger, gjør ikke det meg til en løgner.

  • Jo Qanon , det gjør deg til en løgner , fordi du forholder deg ikke til sannheten, men helle tiden kommer sendene med allslags forskning og utsagn fra forskere ol som skal bidra til å undergrave og bortforklare disse fakta jeg har nevnt.
   Dette er en kvervulantisk og manipulatorisk keiserens nye klær taktikk.
   Husk det var ett barn som påpekte det åpenbare med keiserens nye klær , de andre var så blinde at de fornektet det de så og det er det samme som skjer nå og du Qanon opptrer som ett talerør for skrederne til keiseren.

   1
   1
  • …ja, hva kan man si til slikt?

   Hva er du da Rune, dersom jeg er en løgner når jeg er enig i dine påstander?

   1
   1
  • Til Rune Lye. Jeg spurte deg tidligere, etter en påstand fra deg, “Har jeg tatt vaksinen?”

   1
   1
  • Rune:
   hva er det som gjør at du bare forteller sannheter?
   Husk at 95% eller mer av norges befolkning ikke er enige med deg.
   Jeg vil påstå at det er du som kommer med vrøvl og vås og videreformidler løgner over en lav sko. Hvorfor tror du mer på noen få forskrudde personer enn fastlegen din? Tror du at han lyver bevisst for deg??????????
   din lege har selvfølgelig hørt alle teorier om denne vaksinen!

   1
   1
  • Hvorfor er Rune Lye så FEIG at han ikke vil svare på et spørsmål, et spørsmål han SELV har lagt opp til? Problemet hans er kanskje at han er en VELLYKKET bedriftsleder? Eller det manglende skolegang som er problemet? Unnskyld jeg spør.

   1
   1
  • Prøv for en gangs skyld å være ærlig Rune Lye. Ikke kom med Kranglefant. Kverulant. Satans tjener etc. etc…
   Du maler deg ut i møkka hver gang. Det er kanskje der du hører hjemme? I møkka altså? Det er nærliggende å tro det, i alle fall.

   1
   1
  • Det vsr ikke DET jeg spurte om. Ikke sant? Jeg ber deg fortsatt om svar: Har jeg tatt vaksinen?

  • Et godt velment råd Lye, be en klok vis i din fam/venner se på hvordan du skriver/oppfører deg her mot din neste, og be om deres oppriktige mening.

   2
   1
  • Du blir bare mer og mer tåpwlig Rune. Er det SÅÅÅÅÅ vanskelig å svare på? Stakkars menneske. Jeg tror du skal få deg noe skolegang. Det vil garantert hjelpe.

   1
   1
 1. Eliten skal vite at de er i ferd med og spise sin siste pølse på veg til giljotinen !

  2
  4
 2. Det er ufattelig at så mange politikere fra alle slags typer partier fra alle verdenshjørner står samlet om denne “vaksinen”. I Norge er det vel ingen motstand fra en eneste politiker.
  De ignorerer totalt at “vaksinen” ikke virker, men turer fram med skylapper. Som trassige barn. Dette er ikke normal tankegang og oppførsel. Det må være koordinert fra et sted med en hensikt.

  5
  2
  • Noen ganger er det slik at når man er den eneste som står i gjen og hevder man har rett, så er det ofte fornuftig å ta et skritt tilbake og vurdere om det faktisk kan være slik at de andre kan ha rett og at man selv har misforstått.

   Det blir litt som den stolte mammaen på 17.mai: “tenk hele korpset går i utakt, det er bare min sønn som går i takt”

   4
   1
 3. Apropos korps, Qanon…Det minner meg om orkesteret på Titanic som fikk beskjed om å fortsette og spille selv om de gikk under.
  Slik fortsetter også vaksineringstvang og restriksjoner. Meningsløst, ja…
  Kan da minne om eventyret “Keiserens nye klær”…..

  3
  1
  • Så spør det bare da, Otis, om du spiller i orkesteret eller om du prøver å låre en livbåt. Eller om du er den som “har på seg Keiserens nye klær” eller om du ser at de klærne ikke er klær.

   Du burde vite etterhvert, at jeg er i mot vaksinetvang, at jeg er i mot bruk av koronapass, at jeg mener vaksinering skal være frivillig og at ingen har noe med hvem som er vaksinert eller ikke.
   Jeg er mot feilinformasjon og usannheter. På begge sider

   4
   1
 4. Dette beviser nok en gang at vaksinen kun handler om kontroll. Det har aldri handlet om helse.

  Nok en distraksjon i hverdagen. Vi må følge med på hva som skjer, ja. Men vi må ikke glemme det viktigste. Vi må heller ikke la sannheten om vaksinen være rettesnor for om en forkynner er ekte eller falsk.

  1
  2
 5. Det virker tåpelig og oppfordre uvaksinerte til å vaksinere seg, det viser seg at vaksinen ikke beskytter mot covid 19. Det er blant de vaksinerte smitten øker. De friske uvaksinerte blir gjort til «syndebukker»

  5
  1
  • Jeg synes ikke det er tåpelig.

   Nå ser det ut som om vaksinen(e) beskytter like mye mot covid-19 som influensavaksinen beskytter mot influensa. For begge ser det ut som om de som er vaksinert får et lettere sykdomsforløp, men ingen av dem gir noen garanti mot å bli smittet.
   At det er blant de vaksinerte smitten øker blir da også helt logisk. Når en så stor andel av befolkningen er vaksinert, og folk er for lite flinke til å holde avstand, sprite hender etc så vil økningen bli stor blant vaksinerte. Men igjen ser det ut som om vaksinen gjør plagene mindre.

   At noen gjør friske uvaksinerte til syndebukker er direkte ufint. Men det er nå en gang slik at en evt smitte vil henge lenger på en som ikke har immunistoffer (som har vært covidsyk eller er vaksinert). Det gjør at faren for at en uvaksinert smitter flere enn en vaksinert er større. MEN jeg er overbevist om at flere vaksinerte sprer mer smitte enn forsiktige uvaksinerte. Noen, kanskje til og med mange, vaksinerte oppfører seg som om coronapandemien er over. Det er farlig for alle oss andre – både vaksinerte og uvaksinerte.

   2
   1
 6. Qanon skriver: “Jeg er mot feilinformasjon og usannheter. På begge sider.”
  Her er jeg fullstendig enig.
  Men hva er det de pusher på oss? Ifølge leksikon er vaksine: Et preparat som brukes til å stimulere immunapparatet slik at den som vaksineres, blir immun uten å gjennomgå sykdom.
  Altså uten å gjennomgå sykdom!
  Covid-fullvaksinerte blir så syke at de må på sykehus!
  Skulle man få koppervaksine for så å få litt kopper? Halve kroppen dekket av verkende byller istedet for hele? Nei, slik fungerer ikke vaksiner i mitt hode.
  Covid-vaksinen er tydeligvis ingen vaksine. HVA er det, da? Var vaksinen ment for å redde menneskeheten, men feilet? De ansvarlige må fortelle oss det, ellers oppstår konspirasjonsteorier. Men ser ikke for meg at noen bøyer hoder og innrømmer noe. Som Hitler som nektet å gi opp selv om han (og alle hans rådgivere) visste at det var fåfengt.

  1
  1
  • Jeg forstår ikke vaksine helt på samme måte som du. F.eks. når du får influensavaksinen så sier de samtidig at du kan føle deg litt pjusk i opp til et par dager etterpå, mens kroppen bygger opp forsvaret. Og du kan også bli influensasyk selv om du har tatt influensavaksinen. Håpet er at vaksinen gjør at du ikke blir veldig syk. Det er jo derfor vi i alle år har anbefalt eldre å ta influensavaksinen. Det er ikke sikkert de tåler en kraftig influensa oppå allerede eksisterende helseutfordringer.

   Jeg forstår covidvaksinen på samme måte.

   At noen blir syke av vaksinene er kjent problem for alle vaksiner. Og, for å bruke influensavaksinen igjen, så anbefaler de ikke den til de som har visse underliggende sykdomer, går på enkelte medisiner eller har visse allergier.
   At noen dør er et tragisk faktum. Dessverre er det i hovedsak noen syke bestemor eller bestefar, men også tilsynelatende friske, yngre folk. Men at man er tilsynelatende frisk endrer ikke det faktum at man kan reagere fatalt på en vaksine eller en medisin.

   At noen havner på sykehuset er trist – eller faktisk tragisk. Men igjen, en menneskropp er ikke lik en annen menneskekropp. Alle reagerer forskjellig, og en vaksine er ikke noe immunitetsskjold.

   Jeg har ikke noe problem med å forstå at noen er skeptiske eller redde for å vaksinere seg. Som jeg har sagt tidligere er det en personlig vurdering av hva som opplever som fordeler og ulemper, hva man opplever som risiko sett opp mot potensiell beskyttelse med å ta en vaksine. Jeg vurderer det på min måte, og du på din.
   Basert på det må det være frivillig å velge om man vil ta eller la være å ta hvilken som helst vaksine.

   Så en liten kommentar til: “Var vaksinen ment for å redde menneskeheten, men feilet?”
   Jeg vil anta at man håpet at vaksinen skulle redde menneskeheten. Men som med alt som er nytt, er det eneste sikre at vi ikke vet nok. Vaksineprodusentene gikk tidlig ut og sa at vaksinene så ut tili å være fra 60-90% effektive. I dag vet vi litt mer. Mange, mange millioner har tatt vaksinen. Noen få får bivirkninger, og noen ytterst få (i forhold til millionene) får dessverre så sterke bivirkninger at de dør.
   Vi kan like det eller ikke, men en vaksine er ikke et magisk serum som kurerer alle som får den. Men det er heller ikke en giftsprøyte.

   2
   1
  • Men ærlig talt. Da coronaen kom, etterkom de fleste innbyggere myndighetenes tiltak og nedstigning fordi de ble fortalt at det skulle komme en vaksine som skulle snu om på alt.
   “Vaksinen” fra flere produsenter kom, men har vist seg å ikke være særlig effektiv. Samme hva du sier Qanon, den er ikke effektiv. Her i Molde: Fullvaksinerte helsearbeidere ble smittet av en uvaksinert, videresmittet så fullvaksinerte (3 skudd) eldre, svake beborere så de har dødd.
   Det er de uvaksinerte som har fått skylda!
   Folk er nok forvirret, men hele samfunnet har kjørt seg fast i en uendelig enveiskjørt gate.

  • Takk Otis!
   Jeg setter pris på å diskutere med noe som ikke nødvendigvis er enig med meg, men som likevel evner å svare og argumentere fornuftig. Du har så respektfulle og reflekterte svar at jeg skal ikke bruke tid på å mase om mine standpunkter.

   Dersom vaksinen er så lite effektiv som du mener, hva tenker du at ville være en riktig vei videre?
   Hvordan skal vi unngå at sykehusene fylles opp?
   Bør vi stenge ned hele eller deler av samfunnet?
   Skal vi la være å gjøre noe som helst og se hva som skjer?

   En beslutning om veien videre må jo tas. Og dersom vaksinering er feil, hva er da riktig?
   Det er jo det dillemmaet myndighetene sitter med. Gjør de ingenting blir det feil for noen, gjør de noe blir det feil for noen andre, kommer de med kraftige tiltak blir det feil for enda noen andre.

   2
   1
  • Hei Otis

   Du glemmer å ta med I regnestykket ditt at vi fikk en mutasjon av viruset, Delta varianten kom på banen etter at vaksinen var utviklet. Mye tyder på at det virket inn på hvor effektiv vaksinen er.

  • I VG står en artikkel om de ca 1000 ansatte på REMA1000 hovedlageret i Danmark. Smitte har oppstått blant noen av de ansatte, og coronapass skal innføres. “Ved at vi innfører dette tiltaket sikrer vi at smitten ikke sprer seg ytterligere, sier kommunikasjonssjef i Rema 1000.”
   Men smitten sprer seg jo blant de fullvaksinerte!!! Det er dette jeg mener; tankegodset har fullstendig kjørt seg fast i en enveiskjørt gate.
   Nei….hva må gjøres? Hadde vaksinen fungert og smitten gått ned, hadde saken stilt seg annerledes.
   Hvorfor er denne “vaksinen” bygd opp og satt sammen av annet materiale og er annerledes enn andre vaksiner? Fordi det måtte skje i en fei? Driver forskere å utvikle ny corona-vaksine? Hvis så, skulle vi ikke bare la det gå sin gang fram til en slik kommer? Kan ta årevis, selvfølgelig. Skal man ture fram med den som er nå? Hvor lenge varte Svartedauden? Gikk ikke den over av seg selv?
   Det er så mange spørsmål….

  • Til Otis,

   “Det er så mange spørsmål…”
   Ja, det tror jeg ikke det er bare du og jeg som sliter med. Det er utrolig frustrerende.
   Og dersom noen hadde hadde noen solide og betryggende svar så hadde de vært mer enn velkomne. Men ingen har noen fasit. Problemene må takles etterhvert som de oppstår. Og det ER jo problemet. Ingen vet hva som kommer rundt neste sving. Kanskje viser morgendagen at dagens tiltak ikke var de beste.

   Skal jeg få riktig helsehjelp om jeg blir skikkelig coronasyk må det være ledige senger. Det er en utfordring som må løses før sengene er fulle av syke folk. Da må noen ta avgjørelser helst før krisen er der. Slike avgjørelser kan vise seg å være riktige eller feil. Det vet ingen før etterpå. Men avgjørelsene må tas.

   Nå er jeg ikke for at noen skal kunne kreve koronapass, og enda mindre for at noen skal kunne kreve å vite vaksinestatus.
   Men det er nå en gang slik at de som ikke allerede har vært syke eller er vaksinerte ha mindre antistoffer. Dermed vil en smitte kunne sitte lenger i kroppen hos dem, og de vil kunne smitte over en lenger periode enn de med mer antistoff. Uansett hvilken virussykdom vi snakker om.

 7. Vaksinen mot covid 19 virker ikke å være særlig effektiv. I Norge er det snart 90% som er vaksinert, likevel blir mange som har fått « frelsessprøyten» syke og utslått. Derfor er det frekt og dårlig gjort og skylde på 10% av befolkningen som har valgt å være uten det stikket.

  • Vaksinen er ikke effektiv.
   Et flertall av de som er innlagt på sykehus er fullvaksinerte.
   Norge følger den internasjonale trenden. Rundt 60 prosent av de innlagte er fullvaksinerte.
   25 prosent har tatt en dose og de restende 15 prosent er uvaksinerte.
   Vaksinen ser ikke ut til å gjøre folk mindre syke. Mange har jo i tillegg bivirkninger av vaksinen og er dårlige av den grunn.

   1
   1
 8. Hva mener du “ikke særlig effektiv” ?
  Pr i dag ligger det ifølge Vg 184 coronasyke på Norske sykehus.
  Et fåtall av de ligger i respirator. Så – jo vaksinen er effektiv mot alvorlig sykdom !
  Det har aldri blitt hevdet at vaksinen er 100% effektiv.
  Problemet med 184 coronasyke på sykehus er jo ikke at det er mange ( i forhold til Norges befolkning) men vi har ikke kapasitet på sykehusene våre for å behandle særlig flere.
  Er du uvaksiner derimot vil du lett bli alvorlig syk, og vi vil jo ikke havne i en situasjon hvor syke ikke får hjelp – vil vi vel ?

  • Hei Sykepleier
   At det er 60 %innlagte som er vaksinerte henger naturligvis sammen med at vi har svært høy vaksinedekning i Norge – mange å ta av vet du – da blir prosente høy. Ikke så mange som har bare en dose – færre å ta av – lavere prosent. Logisk det !
   Så jo vaksinen er nok effektiv.
   Dessuten ligger nok ikke de som er dårlige av vaksinen i respirator med covid sykdom. Den siste setningen din er vel litt “off topic”

 9. Sterke karakteristikker som folk gir hverandre her i kommentarfeltet….f.eks Satans tjener…
  Må man kalle hverandre noe?
  Som Jesus uttalte: Den som sier “din dåre” til sin neste, er dømt til Helvetes avgrunn. Tenk over det!
  Må vi ha nett-troll her inne også???

Det er stengt for kommentarer.