Corona-viruset et endetidstegn? Fragell reagerer på Torps Facebook-utsagn som peker på Jesu ord om “pest” og epidemier

“Corona-viruset (COVID-2019) overrasker ikke bibelens lesere.
I populær vitenskap er pest og pest enhver epidemi sykdom som er svært smittsom, smittsom, virulent og ødeleggende. Helt sikker på at vi ser realiteten av pest og pest i hellig skrift, og det er klare forvarsler om hva som kommer de siste dagene.
Om det er en spesifikk dømmekraft fra Gud, eller generelt et tegn på slutten, er et spørsmål å forhøre seg fra Gud, og bør ikke behandles overfladisk,” skriver Jan Aage Torp på Facebook

Foto Flick

“I Bibelen advarer Lukas 21:11: “Og det blir store jordskjelv, og på ulike steder plager og hungersnød ; og det blir skrekk og store tegn fra himmelen”.
Den første rytteren i Åpenbaring 6:7-8 kalles Pestilence, og er forbundet med smittsom sykdom og pest: “De fikk makt over en fjerdedel av jorden til å drepe med sverd, hungersnød, pest og av jordens ville dyr”. Sannelig nå er de siste dagene, og Gud kaller menneskeheten for å søke sin godhet og beskyttelse når onde krefter slippes løs mot Guds store skapelse, menneskeheten. Nå er tiden inne for å be til den allmektige Gud!,” skriver Torp som har hisset på seg Levi Fragell som postet dette tidligere fredag: “Jan-Aage Torps bibelbaserte corona-trusler spres til fundamentalistiske kristne miljøer i Norge, et bidrag til angst og uro i familier – og nye «troens bevis» for vekkelsesfolket.” Jan Aage Torp svarer selv dette på Levi Fragells unødvendige kritikk. “Nesten morsomt å lese din uvitenhet, Fragell. Følg med på CNN og New York Times, og du vil forstå at sekulære fagfolk fører an i advarsler og «skremsler». Min forsiktige påminnelse er langt svakere,” skriver Oslokirkens pastor som fikk Fragell til å reagerer slik: “Et gudsbestemt endetids-tegn har for dem som tror på tegnet en større emosjonell og sosial effekt enn vitenskapen. Vårt felles oppvekstmiljøs endetidstegn hadde en betydelig markedseffekt, førte til vekkelser og dannelse av nye menigheter. Basert på slike spekulasjoner ble jeg selv «frelst» som barn. Å knytte vonde hendelser til bibel og profeti er en spekulativ metode jeg kjenner inngående, og føler ubehag og bekymring for sarte sjeler når det benyttes,” skriver Fragell som burde vite at nettopp dette med “pest eller epidemier” faktisk er “skremsler” fremsatt av selveste Jesus Kristus. Torps utsagn på Facebook er helt i tråd med hva Skriften sier og pastor Torp har ikke knyttet utsagnet opp mot donasjon av penger, men maner folket til å vende seg til Gud i bønn. Et godt råd som er verd å anvende, for Gud er en Gud som hører bønn.

8 tanker om “Corona-viruset et endetidstegn? Fragell reagerer på Torps Facebook-utsagn som peker på Jesu ord om “pest” og epidemier

 1. Jeg undres litt i dag : Folkehelseinstituttet anslår at opptil 25 % av befolkningen i Norge kan bli smittet. Bibelen forteller også om en fjerdedel !
  De gamle strilene brukte også ordet : Pestilensa ( om noe vanskelig man kom bort i ). – Datta vart ei pestilensa for meg !

  • Ture, i Joh.Åp.6:7 er vi i himmelen sammen med Jesus og leker med løvene og annet morsomt, det står ikke om menigheten etter Åp. 4:1.

  • Hannah : Du vet at vi har ulikt syn på opprykkelsen. Jeg tror at opprykkelsen vil skje etter Trengselstiden !

  • Ture, selv om det ikke virker slik så har jeg respekt for ditt syn. Har bare så lyst til å dele gleden med deg 🙂

   Men når antikrist setter seg i tempelet da vet du jo når Jesus kommer på Oljeberget og det rimer dårlig med at ingen kjenner dagen.

   Og du skal jo ri bak Jesus til Oljeberget, det står jo om Ture i Joh.Åp.19:14 🙂 (det er bra vi har Ham foran siden det kanskje blir bratt ned til jorda)

 2. Vi er nå i startfasen av Trengselstiden – tror jeg. Dette Corona-viruset er uhyre smittsomt. Det sies at man ikke blir immun ; men blir enda sykere ved andre gangs smitte. Da kan det bli vanskelig å finne noen vaksine – tror jeg – som ikke-medisiner. Kan hende må vi slite med viruset – som Yeshua kalte pest – helt til Han kommer tilbake til Oljeberget i Jerusalem.
  Vi kommer til å oppleve mye underlig : Se bare på sandstormen på Kanariøyene ; fra flo til fjære på tre minutter ved Florø ( 2019 ) osv.
  Alt som har med persontrafikk og reiseliv blir rammet av den økonomiske krisen : Flyselskaper , cruise-rederier , hotell … Ja , banker kan gå konkurs og folk mister sine sparepenger. Det har skjedd før ( 1929-30 ) – jeg kjente eldre folk som hadde null tillit til bankene livet ut. Se bare til EU-landet Hellas for få år siden : Folk tapte sparepengene sine der også.
  Så kommer GOG-krigen : Jeg tror Russland er Gog. De er jo i krig allerede i Syria. Men det blir nok en verdenskrig der NATO blir involvert. Når dette skjer ; vites ikke av meg. Så blir det jordskjelv både her og der. Slikt har det vært mye av den siste tiden ( Tyrkia , Iran , Karibia…) Kommer nok hit også – tror jeg. Hungersnød får vi i Afrika grunnet omfattende tørke , gresshoppe-svermer m.v.
  Vi vet også at Norge har en selvforsyningsgrad på kun 38 %.

 3. I dag søndag kom det et jordskjelv med episenter nær Volda på Sunnmøre med en styrke på 2,9 Richters skala. Dette skjelvet skremte vettet av folk – det hørtes som to kraftige smell – som store steiner traff husveggen ; sa en mann der.
  Når kommer det et kraftig jordskjelv i det vulkanske området ved Oslo ; undres jeg ?
  Jeg minnes Yeshuas ord : Nå har vi fått pest ( covid-19 ) og jordskjelv i dag. Videre er mange matvarebutikker i Norge tomme for boksemat.

Det er stengt for kommentarer.